Ποια θεραπεία ταιριάζει στο δέρμα μου;

Μια εξέταση που «βλέπει» την επιδερμίδα από μέσα θα δείξει τι χρειάζεστε πραγματικά και θα καθορίσει τη μέθοδο που θα εφαρμόσει ο γιατρός! Την έκανα και τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά. 

Elle 01 Φεβ. 13
Ποια θεραπεία ταιριάζει στο δέρμα μου;

«Τι θεραπεία θα μου έλεγες να κάνω για να έχω πιο ωραία επιδερμίδα;» με ρωτούν κάποιες φίλες μου. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ η απάντηση δεν μπορεί να είναι ίδια. Για παράδειγμα, ορισμένες γυναίκες στα 35+ έχουν πολύ καλύτερο δέρμα απ' ό,τι μια κοπέλα στα 25 που καπνίζει και ξενυχτά.

Έτσι κι εγώ λοιπόν, πίστευα ότι στα 30+ θα δω πολλές ρυτίδες στο δέρμα μου, όταν επισκέφτηκα ένα πρωινό τα εργαστήρια της Chrysallis Proderma για να δοκιμάσω το τεστ δερμοανάλυσης με το Visia, τη συσκευή που φωτογραφίζει την επιδερμίδα από μέσα με ακτίνες UV. Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι η υφή της, τα σημάδια φωτογήρανσης και η τάση για ευρυαγγείες είναι σε πολύ καλά επίπεδα (80% πάνω από τη βάση!). Ωστόσο, η μόνη τιμή που ήταν στο κόκκινο (9% κάτω από τη βάση) ήταν οι πορφυρίνες: πρόκειται για τα βακτήρια που κατοικούν στην επιφανειακή στιβάδα της.

Τι σημαίνει αυτό; «Αν το δέρμα σου δεν είχε τόσο καλό ανοσοποιητικό και δεν έκανες υγιεινή ζωή, τώρα θα είχες έντονη ακμή» μου είπε η κοσμετολόγος Μπάρμπαρα Νάνου, που εκπαιδεύει γιατρούς και αισθητικούς στη χρήση της συσκευής. Έτσι μου πρότεινε να κάνω μια θεραπεία που θα μειώσει τον αριθμό των βακτηρίων και θα προλάβει την εμφάνιση κάποιου προβλήματος: το cool peel.

Το συγκεκριμένο πίλινγκ μπορεί να γίνει και με τρόπο που δεν προκαλεί ξεφλούδισμα, ενώ χάρη στο γαλακτικό οξύ που περιέχει απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται επιφανειακά. Αφού το άφησε να δράσει για 15', η Μπάρμπαρα το αφαίρεσε και εφάρμοσε λοσιόν με γλυκολικό οξύ για τόνωση του δέρματος. Όταν στη συνέχεια βρέθηκα πάλι μπροστά στο Visia, οι πορφυρίνες ήταν 50% λιγότερες.

Στη συνέχεια, στόχος ήταν η θρέψη με ένα ειδικό τζελ που περιείχε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Α, C και Ε, βήτα καροτίνη, ένα πορτοκαλί μείγμα που μύριζε όμορφα. Οι ουσίες διείσδυσαν χάρη στον παλμικό ιονισμό που έγινε για 10'-20'. Δεν αισθάνθηκα τίποτε. Συνολικά η διαδικασία διήρκεσε λιγότερο από 1 ώρα.

Οι οδηγίες που πήρα μαζί μου φεύγοντας ήταν να επιλέξω ένα πιο δραστικό καθαριστικό και να μην αμελώ τη φροντίδα του προσώπου μου καθημερινά.

Info: Το κόστος της μεθόδου κυμαίνεται στα € 100. Πληροφορίες για τους χώρους που γίνεται: Chrysallis Proderma, τηλ.: 210 9329800.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT