Σπιρουλίνα: Το νέο μυστικό για λαμπερή επιδερμίδα

Βάζουμε στο μικροσκόπιο τo ανερχόμενο αυτό συστατικό για λαμπερή επιδερμίδα και ανακαλύπτουμε γιατί το συναντάμε ολοένα και περισσότερο στα καλλυντικά μας.

Elle 30 Σεπ. 22
Σπιρουλίνα: Το νέο μυστικό για λαμπερή επιδερμίδα

Η ευεργετική δράση της σπιρουλίνας είναι γνωστή εδώ και αιώνες, αφού περιέχει πλειάδα θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες Α, Β12 και Ε, αμινοξέα, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, που χαρίζουν ενέργεια στο σώμα, τονώνουν τον μεταβολισμό και υπόσχονται λαμπερή επιδερμίδα. Αν και πολλοί τη θεωρούν μπλε φύκι, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια βιομάζα κυανοβακτηρίων, εξ ου και αυτό το μπλε-πράσινο χρώμα της. Επίσης, περιέχει ασβέστιο, σίδηρο και φώσφορο, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των μαλλιών και των νυχιών. “Ο πλούτος της σε απαραίτητα αμινοξέα συμβάλλει στον σχηματισμό κολλαγόνου, κερατίνης και ελαστίνης, ενώ η περιεκτικότητά της σε χρωστικές (φυκοκυανίνες) και χλωροφύλλη της προσδίδουν αποτοξινωτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες”, εξηγεί η Claire Despagne, δημιουργός των συμπληρωμάτων διατροφής Day+for care. Όσο για τους επιστήμονες της Shiseido, εμπνεύστηκαν από την ιδιότητά της να αποθηκεύει τη φωτεινή ενέργεια του ήλιου κατά τη φωτοσύνθεση και να τη μετατρέπει σε οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά για την επιδερμίδα, προλαμβάνοντας έτσι τη φωτογήρανση, και δημιούργησαν για το νέας γενιάς αντιηλιακό πόλης τους την τεχνολογία Sun Dual Care™ που βασίζεται σε σπιρουλίνα.

Oil free αντιηλιακό πόλης με σπιρουλίνα Urban Environment Age Defense SPF 30 της Shiseido.

Σαμπουάν αποτοξίνωσης με σπιρουλίνα για λιπαρά μαλλιά Dercos Nutrients Detox Shampooing Purifiant της Vichy.

Συσφιγκτική κρέμα σώματος με σύμπλεγμα ενυδατικών συστατικών και εκχύλισμα σπιρουλίνας Sisleÿa Concentrated Firming Body Cream της Sisley.

Μάσκα καθαρισμού σε στικ με σπιρουλίνα Sephora Spirulina Mask Stick, sephora.gr

Μάσκα αναζωογόνησης με σπιρουλίνα Youth to the People Face Mask Spirulina+Mikroalgae Kale Spinach Age Prevention Superfood Skin Reset Mask, us.amazon.com

Σέρουμ λάμψης με σπιρουλίνα Intensive Spiruline της Institut Esthederm (σε επιλεγμένα φαρμακεία).

Μάσκα εξυγίανσης Origins By All Greens Foaming Deep Cleansing Mask με πράσινο τσάι, σπιρουλίνα και σπανάκι, origins.eu

Συμπλήρωμα διατροφής για τόνωση και ενέργεια Solgar Spiruline με 750mg συμπυκνωμένης σπιρουλίνας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT