Σταματία Δημητρακοπούλου: «Με έχουν αντιμετωπίσει με δυσπιστία γιατί είμαι νέα»

Η καλλιτεχνική διευθύντρια της Art Athina μιλά στο ELLE για την τέχνη του να "είσαι".

Elle 31 Δεκ. 18
Σταματία Δημητρακοπούλου: «Με έχουν αντιμετωπίσει με δυσπιστία γιατί είμαι νέα»

«Η τέχνη του να είσαι γυναίκα σήμερα είναι δύσκολη, όπως και η τέχνη του να είσαι άντρας. Καθώς και αυτή του να μην είσαι τίποτα από τα δύο. Η τέχνη του να “είσαι” είναι γενικά κάτι δύσκολο, ειδικά όταν προσπαθείς να παραμένεις συγκρατημένα αισιόδοξος με ό,τι συμβαίνει γύρω σου, παραμένοντας συγκεντρωμένος στο δικό σου έργο. Με έχουν αντιμετωπίσει με δυσπιστία γιατί είμαι νέα, γυναίκα, και βρίσκομαι σε αυτή τη θέση.
Νομίζω πως στην Αθήνα η δυσπιστία λειτουργεί σαν αντανακλαστική αντίδραση, μέχρι να αποδείξει κανείς ότι αξίζει να είναι εκεί που είναι. Ευτυχώς θεωρώ πως η ομάδα μου και εγώ καταφέραμε να αναδείξουμε τη δυναμική της Art Athina και μέσα από το ανανεωτικό προφίλ του θεσμού αποδείξαμε το πόσο ευεργετική είναι η παρουσία νέων ανθρώπων σε αντίστοιχες θέσεις. Όσον αφορά την τέχνη της καθημερινότητας, αυτή εκτίθεται στα πρόσωπα όλων μας, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι εκλαμβάνουμε την καθημερινότητά μας ως τέχνη».

Info: Η Art Athina είναι μία από τις παλαιότερες καλλιτεχνικές αγορές (φουάρ) της Ευρώπης, με αδιάλειπτη και συνεχή παρουσία από το 1993. art-athina.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT