Συνέντευξη: Κύριε Lindstrøm, πώς ακούγονται οι νύχτες στο Όσλο;

Ένα από τα πιο γοητευτικά αγόρια της ηλεκτρονικής σκηνής έρχεται από την Νορβηγία στην Αθήνα στις 8/12 καλεσμένος του Plissken Festival.

Elle 04 Δεκ. 18
Συνέντευξη: Κύριε Lindstrøm, πώς ακούγονται οι νύχτες στο Όσλο;

Ο μουσικός παραγωγός από την Νορβηγία μπορεί να μην είναι σίγουρος αν έχει ξαναπαίξει στην Αθήνα, αλλά ποντάρει τα πάντα στο ότι εκείνο το βράδυ λίγο μετά τα ξημερώματα στο Piraeus 117 Academy θα μας κάνει να χορέψουμε με τους space και cosmic disco ήχους του που θα μας ταξιδέψουν σε αυτές τις τρυφερές, παγωμένες νύχτες του Όσλο από όπου μας έρχεται.

Είναι αλήθεια ότι με κάθε σου άλμπουμ λες μια ιστορία; Ποια είναι αυτή που κρύβεται πίσω από το τελευταίο σου άλμπουμ “It’s Alright Between Us As It Is”?
Στην πραγματικότητα αυτό που ήθελα να πω με αυτό το άλμπουμ είναι πως υπάρχουν και εκείνες οι φορές στη ζωή που δεν χρειαζόμαστε ριζικές αλλαγές, αλλά κατανόηση της κατάστασης που ζούμε.

Τι είναι αυτό που αν δεν είχες δει, ζήσει, αγγίξει, η μουσική σου θα ήταν διαφορετική;
Τα synthesizers!

Τι μουσική είχες στα ακουστικά σου κατά τη διάρκεια που ηχογραφούσατε αυτό το άλμπουμ;
Πολύ κλασική μουσική και όπερα. Είχα πάρει απόφαση να μην ακούσω καθόλου ηλεκτρονική μουσική όσο δημιουργούσα αυτό το δίσκο.

Συνεργαστήκατε σε αυτό με την Jenny Hval. Είναι τόσο υπέροχη όσο ακούγεται και φαίνεται;
Ναι, είναι μοναδικό πλάσμα.

Το Όσλο είναι τόσο όμορφο όσο φαίνεται; Ζούνε τόσο όμορφα οι άνθρωποι εκεί;
Ναι, είναι πανέμορφο και οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι, όπως και εγώ αυτή την στιγμή. Αγαπώ τα πάντα σε αυτή την πόλη. Τα καλοκαίρια είναι φανταστικά, οι χειμώνες δύσκολοι αλλά τρυφεροί. Εγώ κάνω ποδήλατο όλο το χρόνο ακόμη και όταν όλα έξω είναι στρωμένα με χιόνι. Ενώ, το καλοκαίρι λίγοι ξέρουνε ότι κολυμπάμε. Δε θα άλλαζα το Όσλο με καμιά άλλη πόλη στον κόσμο. Επίσης, έχουμε τα καλύτερα, τα πιο design cafe της Ευρώπης. Τα εστιατόρια γίνονται όλο και καλύτερα. Επίσης, ίσως δεν ξέρετε ότι έχουμε φράουλες που μοσχομυρίζουν όλο το χρόνο. Και μήλα επίσης.

Τι σχέδια έχεις για το 2019;
Ήδη δουλεύω νέο υλικό και προσπαθώ να περνάω όσο περισσότερες ώρες γίνεται στο στούντιο και λιγότερο σε περιοδείες και live.

Τι να περιμένουμε από το live σας στο Plissken στις 8 Δεκεμβρίου;
Θα περάσουμε υπέροχα. Έχω να παίξω στην Αθήνα πάνω από δέκα χρόνια, στην πραγματικότητα δεν είμαι καν σίγουρος αν έχω ξαναπαίξει ποτέ. Το line up είναι εντυπωσιακό και εγώ έχω αρκετούς άσους στο μανίκι μου για να περάσουμε φανταστικά.

Οπότε να μην φορέσουμε ψηλοτάκουνα εκείνο το βράδυ;
Θα πρότεινα κάτι πιο άνετο. Αφήστε τα σέξι ψηλοτάκουνα στο σπίτι και φορέστε ο, τι πιο άνετο μπορείτε για να χορέψετε με τη ψυχή και το σώμα σας. Αυτό θα είναι πιο σέξι.

Δείτε περισσότερα για το Plissken Festival και την εμφάνιση του Lindstrøm στο plisskenfestival.gr 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT