Συνηθίζουν τα μαλλιά τη χρήση των haircare προϊόντων;

Σίγουρα θα έχεις σκεφτεί και εσύ ότι πρέπει να αλλάξεις τη haircare ρουτίνα σου γιατί τα μαλλιά σου συνήθισαν σε αυτή. Τι ισχύει, όμως, τελικά;

Νίνα Μουσούρη 20 Οκτ. 24
Συνηθίζουν τα μαλλιά τη χρήση των haircare προϊόντων;

Τα υγιή και λαμπερά μαλλιά αποτελούν για όλες μας έναν από τους πιο σημαντικούς beauty στόχους. Κάπως έτσι, λοιπόν, αυτός είναι και ο λόγος που δοκιμάζουμε συχνά νέα haircare προϊόντα κι όταν βρούμε αυτά που μας ταιριάζουν μένουμε πιστές στην εφαρμογή τους. Σε αυτό το σημείο ωστόσο, υπάρχει η θεωρία ότι όταν χρησιμοποιούμε για πολύ καιρό τα ίδια προϊόντα μαλλιών τότε εκείνα συνηθίζουν σε αυτά και από ένα σημείο και μετά σταματάμε να βλέπουμε αποτελέσματα. Ισχύει ή πρόκειται για μύθο; Η αλήθεια είναι ότι όταν μιλάμε για συμμάχους περιποίησης μαλλιών, στην πραγματικότητα δεν σταματούν να λειτουργούν. Αυτό που ενδεχομένως αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου είναι οι ανάγκες των μαλλιών μας και του τριχωτού της κεφαλής όπου μπορούν να επηρεαστούν από παράγοντες όπως ο καιρός, οι ορμονικές διακυμάνσεις, η ηλικία, η σύνθεση του νερού, οι επιλογές styling κ.α. Έτσι, ανάλογα με τη φάση που διανύουν τα μαλλιά μας η αποτελεσματικότητα των προϊόντων καθορίζεται αναλόγως.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι τα διαφορετικά προϊόντα δεν απευθύνονται μόνο σε διαφορετικούς τύπους μαλλιών, αλλά σε διαφορετικές ανάγκες. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων και τις αλλαγές στις ανάγκες, όταν σταματάμε να βλέπουμε αποτελέσματα μπορεί να οφείλεται και η αλλαγή σε άλλες συνήθειες που ακολουθούμε στην καθημερινότητά μας, όπως για παράδειγμα το υπερβολικό styling.

Beauty Note: Ακόμα και όταν σταματάμε να βλέπουμε αποτελέσματα στα haircare προϊόντα που χρησιμοποιούμε για τους παραπάνω λόγους, αντί να τα αντικαταστήσουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη ρουτίνα μας επιπλέον εβδομαδιαίες θεραπείες για να δώσουμε στα μαλλιά μας ένα extra boost. Ποιες θεραπείες θα προσθέσουμε στη ρουτίνα μας; Αυτό εξαρτάται εξολοκλήρου από τις ανάγκες των μαλλιών μας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT