7 βιβλία που θα κάνουν τον Ιούλιο πιο απολαυστικό

Νέες αφίξεις ξένης λογοτεχνίας που θα γίνουν η καλύτερη παρέα σου αυτό το καλοκαίρι.

Elle 15 Ιουλ. 20
7 βιβλία που θα κάνουν τον Ιούλιο πιο απολαυστικό

Αν είστε ακόμα στην πόλη ταξιδέψτε χωρίς να κάνετε βήμα από τον καναπέ σας με ένα συναρπαστικό βιβλίο. Αν είστε σε διακοπές μην τα πάρετε μαζί στη θάλασσα, είναι τόσο συναρπαστικά που δεν θα σας αφήσουν κολυμπήσετε. Πέντε μυθιστορήματα, μια ανθολογία ημερολογιακών κειμένων και μία συλλογή διηγημάτων θα κάνουν συναρπαστικό τον Ιούλιο.

Τo δάσος της μνήμης του Σαμ Λόιντ (εκδ. Ψυχογιός)
Ένα αγόρι που ζει στο δάσος της μνήμης ανακαλύπτει ένα κορίτσι που ο απαγωγέας του το κρατά κρυμμένο εκεί. Επειδή δεν έχει φίλους, αρνείται να ειδοποιήσει την αστυνομία. Το κορίτσι προσπαθεί να τον χειριστεί για να γλιτώσει. Μόνο ένας από τους δύο θα βγει από το δάσος.

Φώτα πολέμου του Μάικλ Οντάατζε (εκδ. Πατάκη)
Ένα κατασκοπικό μυθιστόρημα από τον συγγραφέα του βραβευμένου Άγγλου Ασθενή. Δύο ανήλικα αδέρφια, των οποίων οι γονείς εξαφανίζονται στο μεταπολεμικό βομβαρδισμένο Λονδίνο, δέχονται τις φροντίδες ενός παράξενου άντρα που, όπως ανακαλύπτουν, έχει ύποπτες δοσοληψίες με άτομα μπλεγμένα σε εγκληματικές ενέργειες.

Όνειρα του Franz Kafka (εκδ. Άγρα)
Μία υπέροχη μικρή ανθολογία από τα ημερολόγια και τις επιστολές του συγγραφέα της Μεταμόρφωσης, που μιλούν για τον αλλόκοτο κόσμο των ονείρων. Ο Κάφκα υπέφερε από αϋπνίες και για να τις ξορκίσει συνήθιζε να καταγράφει όσα ονειρευόταν. Η λογοτεχνία του, άλλωστε, μοιάζει σαν να έχει βγει ολόκληρη από εφιάλτη.

Δεν κατοικούν όλοι οι άνθρωποι τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο του Ζαν-Πωλ Ντυμπουά (εκδ. Δώμα)
Ένας επιστάτης στο Μόντρεαλ φυλακίζεται για ένα έγκλημα που δεν γνωρίζουμε. Μοιράζεται το κελί του με έναν γιγαντόσωμο νταή και προσπαθεί να επιβιώσει στον σκληρό κόσμο της φυλακής. Η αφήγησή του για το παρελθόν είναι συναρπαστική!

Αντίο τώρα, τα λέμε αύριο του William Maxwell (εκδ. Gutenberg)
Μπορεί σε μια νύχτα να αλλάξουν όλα τόσο δραματικά που να μην μπορείς να αναγνωρίσεις πια τον ίδιο σου τον εαυτό; Η σχέση δύο αγαπημένων αδερφών διαλύεται μετά από μία τραγωδία. Μισό αιώνα μετά ο ένας εκ των δύο πιάνει το νήμα της αφήγησης από την αρχή και η παλιά πληγή ανοίγει ξανά. Ένα από τα 100 πιο επιδραστικά αγγλικά μυθιστορήματα σύμφωνα με το ΒBC το οποίο απέσπασε το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας των ΗΠΑ το 1982. Ο συγγραφέας William Maxwell (1908-2000), υπήρξε επιμελητής του New Yorker για 40 χρόνια και από τα χέρια του πέρασαν κείμενα σπουδαίων συγγραφέων όπως οι Σάλιντζερ, Σίνγκερ και Ναμπόκοφ.

Είμαι ο αδελφός της ΧΧ της Fleur Jaeggy (εκδ. Άγρα)
Εικοσιένα διηγήματα από μια σπουδαία φωνή της σύγχρονης ιταλικής λογοτεχνίας. Οι ιστορίες της Γιέγκυ έχουν κάτι παράδοξο: νεκροί που μιλάνε, γάτες με διάσπαση προσοχής, πορτραίτα που ζωντανεύουν, παράθυρα που μένουν πάντα ορθάνοιχτα… Μια συλλογή από μικρές αφηγήσεις σαν θραύσματα μνήμης που «σχηματίσουν έναν κόσμο που ξεφεύγει από τις συμπτώσεις του χρόνου και του τόπου». Σε πολλά από τα διηγήματα πρωταγωνιστούν πραγματικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων οι Ίταλο Καλβίνο και Όλιβερ Σακς.

Χαμένος της Jane Harper (εκδ. Μεταίχμιο)
Δύο αδέρφια, ο Νέιθαν και ο Μπαμπ Μπράιτ, σε μια περιήγησή τους στα αχανή αγροκτήματα; της οικογένειάς τους στην ενδοχώρα της Αυστραλίας ανακαλύπτουν το πτώμα του μεσαίου αδερφού τους του Κάμερον, ο οποίος φαίνεται ότι πέθανε από τη ζέστη. Ο Νέιθαν βουτά στα σκοτάδια της απομονωμένης οικογένειάς του για να αναζητήσει όλα όσα στοίχειωναν τον Κάμερον. Ένα αγωνιώδες και ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα που μεταφράζεται ήδη σε 17 γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT