Χρυσές Σφαίρες 2022: Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

H 79η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου- χωρίς κοινό, χωρίς παρουσιαστές και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη. Μάθετε παρακάτω τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

Elle 10 Ιαν. 22
Χρυσές Σφαίρες 2022: Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

Οι φετινές Χρυσές Σφαίρες ήταν διαφορετικές από τις άλλες και αυτό γιατί η 79η τελετή των Golden Globes πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ χωρίς λάμψη, χωρίς κοινό, χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, χωρίς οικοδεσπότες, χωρίς κόκκινο χαλί.

Η «τελετή» -που έγινε αλλά έμοιαζε λες και δεν έγινε ποτέ- έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Los Angeles της Καλιφόρνια, με καλεσμένους περίπου 200 άτομα (κυρίως ανθρώπους της Ένωσης) και με μοναδικούς υποστηρικτές την Τζέιμι Λι Κέρτις και τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, που εμφανίστηκαν κατά την διάρκεια της βραδιάς μέσω βίντεο για να στηρίξουν τα βραβεία και τις προσπάθειες της Ένωσης για αλλαγή.

«Οι Χρυσές Σφαίρες είναι μια γέφυρα στους θεατές κάθε χρώματος, κάθε πίστης, κάθε κουλτούρας, όλοι ενωμένοι γύρω από το ίδιο πάθος – την αγάπη μας για τις ταινίες. Πέρσι η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών κλήθηκε να αλλάξει, και το κάναμε. Και εσωτερικά, μέσα στην Ενωση αλλά και προσθέτοντας 21 νέα μέλη που έφεραν φρέσκια προοπτική στις δράσεις μας. Βρισκόμαστε σε ένα ταξίδι αλλαγής και δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Θα μιλάμε ανοιχτά για αυτά που μαθαίνουμε και προκαλούμε και άλλους να ενωθούν μαζί μας, μέλη από περισσότερες από 50 χώρες. Εχουμε μια μοναδική θέση στο σύμπαν των βραβείων», δήλωσε στην αρχή της τελετής η Πρόεδρος της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ Ελεν Χένε, δίνοντας έμφαση, εν ελλείψη των σταρ, στο φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο της Ενωσης.

Η ανταπόκριση στα βραβεία της Ενωσης ήταν λιγοστή ακόμα και στα κοινωνικά δίκτυα – παρά την ανακοίνωση των βραβείων στο Twitter.

Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

Στις κινηματογραφικές κατηγορίες, μεγάλος νικητής ήταν το Power of the Dog, το western με πρωταγωνιστή τον Benedict Cumberbatch, κερδίζοντας τρία βραβεία: καλύτερης δραματικής ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και Β’ ανδρικού ρόλου. Καλά πήγε και το West Side Story του Steven Spielberg, που επίσης πήρε τρία βραβεία: καλύτερης ταινίας (κωμωδία ή μιούζικαλ), καλύτερης ηθοποιού και Β’ γυναικείου ρόλου.

Όσον αφορά την μικρή οθόνη, το Succession θριάμβευσε επάξια με τρία βραβεία (Καλύτερης Δραματικής Σειράς, Α’ Ανδρικού και Β’ Γυναικείου), ενώ στις κωμικές σειρές, επίσης επάξια, ξεχώρισε το «Hacks» με την συγκλονιστική Τζιν Σμαρτ να κερδίζει και το Α Γυναικείου. Η Κέιτ Γουίνσλετ αναγνωρίστηκε για την ερμηνεία της στο Mare of Easttown και ο Τζέισον Σουντέκις απέσπασε ξανά, και δικαίως, το Α Ανδρικό στην κωμωδία για το Ted Lasso.

Η Εμτζεϊ Ροντρίγκεζ, που κέρδισε το βραβείο Α Γυναικείου («Pose»), έγραψε ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που κερδίζει Χρυσή Σφαίρα.

Μεγάλη ανατροπή σημείωσε το «Squid Game», το οποίο αν και σιερά-φαινόμενο για το 2021, περιορίστηκε σε μία Χρυσή Σφαίρα – αυτή του Β’ Ανδρικού για τον Ο Γιονγκ-σου.

Η Beyonce έχασε από την Billie Eilish, αφού στην κατηγορία τραγουδιού δεν κατάφερε να κερδίσει το «Be Alive» από το «King Richard». Επικράτησε η πιτσιρίκα με τα μισά της χρόνια: η Billie Eilish και ο αδελφός της Finneas κέρδισαν για το ομότιτλο τραγούδι από το «No Time to Die».

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όλα τα βραβεία

Κινηματογραφικές Κατηγορίες

Καλύτερη Ταινία – Δράμα: The Power of the Dog

Α’ Ανδρικός Ρόλος – Δράμα: Will Smith (King Richard)

Α’ Γυναικείος Ρόλος – Δράμα: Nicole Kidman (Being the Ricardos)

Καλύτερη Ταινία – Κωμωδία ή Μιούζικαλ: West Side Story

Α’ Ανδρικός Ρόλος – Κωμωδία ή Μιούζικαλ: Andrew Garfield (Tick, Tick… Boom!)

Α’ Γυναικείος Ρόλος – Κωμωδία ή Μιούζικαλ: Rachel Zegler (West Side Story)

Β’ Ανδρικός Ρόλος: Kodi Smit-McPhee (The Power of the Dog)

Β’ Γυναικείος Ρόλος: Ariana Debose (West Side Story)

Καλύτερη Ταινία – Animation: Encanto: Ενας Κοσμος Μαγικός

Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία: Drive My Car

Καλύτερη Μουσική: Hans Zimmer («Dune»)

Καλύτερο Τραγούδι: No Time to Die (No Time to Die), Billie Eilish & Finneas

Τηλεοπτικές κατηγορίες

Καλύτερη Τηλεοπτική Σειρά – Δράμα: Succession (HBO)

A’ Ανδρικός Ρόλος – Δράμα: Jeremy Strong (Succession)

Α’ Γυναικείος Ρόλος – Δράμα: Michaela Jaé Rodriguez (Pose)

Καλύτερη Τηλεοπτική Σειρά – Κωμωδία: Hacks

A’ Ανδρικός Ρόλος – Κωμωδία: Jason Sudeikis (Ted Lasso)

Α’ Γυναικείος Ρόλος – Κωμωδία: Jean Smart (Hacks)

Β΄ Ανδρικός Ρόλος: O Yeong-Su (Squid Game)

Β’ Γυναικείος Ρόλος: Sarah Snook (Succession)

Α’ Ανδρικός Ρόλος σε Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά: Michael Keaton (Dopesick)

Α’ Γυναικείος Ρόλος σε Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά: Kate Winslet (Mare of Easttown)

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT