Cumgirl8: «Η σεξουαλικότητα είναι μια υπερδύναμη. Γεννηθήκαμε με αυτήν και τη χρησιμοποιούμε»

Η φεμινιστική punk κολεκτίβα, Cumgirl8, λίγο πριν αναστατώσουν στις 30/11 με το σέξι χαοτικό τους σύμπαν τη σκηνή της Death Disco, μίλησαν στο ELLE.

Φωτεινή Σίμου 29 Νοε. 23
Cumgirl8: «Η σεξουαλικότητα είναι μια υπερδύναμη. Γεννηθήκαμε με αυτήν και τη χρησιμοποιούμε»

Οι Cumgirl8 ξέρουν να φέρουν στα τραγούδια, τα σόου, το styling και την τέχνη τους έννοιες όπως ο πατριαρχικός καπιταλισμός, η αντικειμενοποίηση του γυναικείου σώματος, η έμφυλη ντροπή και όλες τις φεμινιστικές διεκδικήσεις. Δημιουργήθηκαν το 2019 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Τα μέλη τους Lida Fox (μπάσο), Veronika Vilim (κιθάρα), Chase Lombardo (τύμπανα) και Avishag Rodrigues (κιθάρα) δημιουργούν έναν ήχο που δύσκολα μπορεί να το κατατάξει κανείς με επιρροές από Cocteau Twins, Suicide, CSS, B-52s, The Shangri-Las, Chris & Cosey μέχρι τη Madonna. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αφήνουν πίσω τους μια εκτονωτική, απελευθερωτική ενέργεια με έντονο φεμινιστικό, πολιτικό και fashion πρόσημο. Εξίσου απολαυστικές είναι και στις συνεντεύξεις τους.

Cumgirl8

Ποιο είναι το κυρίαρχο συστατικό στον ήχο των Cumgirl8;

Veronika: Μεγαλοπόδαροι και φαντασία.

Lida: Ταυτιζόμαστε έντονα με τα καβούρια, τις αράχνες και άλλα όντα με 8 πόδια.

Chase: Υπερκινητική διαταραχή ελλειμματικής προσοχής.

Έχετε δημιουργήσει ένα ολόκληρο σύμπαν γύρω σας, σωστά; Θα μπορούσατε να μας το περιγράψετε;

Veronica: Ναι και θα έλεγα ότι είναι χαοτικό, καυτό, σέξι, διασκεδαστικό, funky, αληθινό και εργατικό

Lida: Είναι ένα σύμπαν γενναιόδωρο, kinky, περίεργο και όμορφο.

Chase: Aτρόμητο, ειλικρινές και χαρούμενο.

Η απαλλαγμένη από την έμφυλη ντροπή που στοιχειώνει τη γυναικεία σεξουαλικότητα είναι μια από τις σούπερ δυνάμεις του Cumgirl8;

Veronika: Η σεξουαλικότητα είναι μια υπερδύναμη, γεννηθήκαμε με αυτήν και τη χρησιμοποιούμε.

Lida: Tο να μην την χρησιμοποιήσουμε θα σήμαινε ότι αρνούμαστε τη σεξουαλικότητά μας.

Chase: Το αιδοίο κυβερνά τα πάντα γύρω μου. Έχει πράγματι δύναμη.

Οι Cumgirl8 δείχνουν τα δόντια ή και τα τακούνια τους στη γυναικεία αντικειμενοποίηση, τον άνθρακα-θησαυρό που κρύβεται πίσω από τα social media και τον καπιταλισμό, μεταξύ άλλων, σωστά;

Veronika: Ναι, και για αυτό έχουμε πολλούς εχθρούς. Θα ήθελα να έρχονται όλοι οι haters στα σόου μας. Συνήθως τους προσκαλούμε, τους βάζουμε στη λίστα καλεσμένων και τους αλλάζουμε πάντα γνώμη.

Lida: Ακριβώς. Θα συνεχίσουμε να σατιρίζουμε ό,τι θεωρούμε λάθος. Ωστόσο, απλώς είμαστε ο εαυτό μας.

Chase: Μπορούμε να γίνουμε το δόλωμα για ριζοστικοποίηση. Γιατί όχι;

Η δισκογραφική εταιρία 4AD με την οποία υπογράψατε πρόσφατα είναι ένα ασφαλές μέρος για να μείνετε πιστές στις αξίες σας;

Veronika: Μας καταλαβαίνει και είναι πέρα για πέρα υποστηρικτική.

lida: Ναι, ήταν πραγματικά υπέροχη η υποστήριξη που μας προσέφεραν. Μας δίνουν τόση ελευθερία να εκφραζόμαστε γύρω από τις αξίες μας και να δημιουργούμε την τέχνη μας. Αγαπώ την οικογένειά μας εκεί.

Chase: Eίμαστε τόσο τυχερές. Το να υποστηρίζεις μια μπάντα σαν εμάς δεν είναι εύκολο και αυτονόητο σε αυτή την βιομηχανία.

Σας αρέσει να σας αποκαλούν ένα φεμινιστικό συγκρότημα, σωστά;

Veronica: Είμαστε ένα φεμινιστικό συγκρότημα εκ προοιμίου. Σαφώς αυτός ο κόσμος δεν είναι ακόμα ένα μέρος όπου μπορούμε να ζήσουμε όπως ακριβώς θέλουμε. Οπότε ζούμε κάνοντας τέχνη χωρίς να αντικειμενοποιούμαστε. Παίρνουμε τον έλεγχο.

Lida: Ναι, είμαστε. Η ανάγκη να χαρακτηρίσουν οι άνθρωποι την τέχνη μας ως φεμινιστική αποδεικνύει τη συνεχιζόμενη ανάγκη για φεμινισμό, παρόλο που πολλοί την βρίσκουν ξεπερασμένη.
Chase: Ακριβώς. Ένα φεμινιστικό συγκρότημα, παρόλο που ακούγεται σχεδόν οπισθοδρομικό στις ημέρες μας. Ας ακούγεται. Εμείς είμαστε.

Χρησιμοποιήσετε τη μουσική ως μέσο διαμαρτυρίας;

Veronica: Έτσι φαίνεται, αλλά για εμάς είναι απλώς η καταγραφή της βιωμένης μας εμπειρίας. Μάλλον, είναι η συγκεκριμένη δυναμική που το κάνει να φαίνεται έτσι.

Lida: Με όλη μας τη δύναμη. Απλώς γράφουμε για τις εμπειρίες μας και εκφραζόμαστε όπως θέλουμε. Ελεύθερα. Το γεγονός ότι θεωρείται ως διαμαρτυρία λέει πολλά από μόνο του.

Chase: Ήμασταν πριν από λίγες ημέρες στην Ιταλία. Παίξαμε τις ίδιες ημέρες που γινόντουσαν συγκεντρώσεις εναντίον της έμφυλης βίας. Στις συναυλίες μας ουρλιάξαμε το «contro il patriarcato» σε μια χώρα όπου οι γυναίκες κακοποιούνται, αδικούνται και δολοφονούνται.

Ως μπάντα έχετε ένα μάντρα. “Όλο και πιο χαριτωμένες κάθε μέρα.” Πιάνει;

Veronica: Aν το λες γίνεται πραγματικότητα.

Lida: Nαι. Είναι το μανιφέστο μας. Και δουλεύει!

Chase: Βρισκόμαστε στο τέλος της περιοδείας και είμαστε σε φοβερή φόρμα. Μπορεί αυτές τις ημέρες να μην το έχουμε καν ανάγκη.

Τι να περιμένουμε από την παράστασή σας στην Αθήνα;

Veronica: Ένα χάος

Lida: Χάος

Chase: Το χάος

Πώς θα περιγράφατε το ιδανικό σας πλήθος;

Veronika: Πλάσματα που διασκεδάζουν και δεν έχουν τηλέφωνο στα χέρια τους.

Lida: Άνθρωποι που χορεύουν ή χοροπηδούν, σέβονται ο ένας τον άλλο και διασκεδάζουν.

Ένας επιπλέον τρόπος για να επικοινωνείτε όσα θέλετε να πείτε είναι μέσω των ρούχων και του styling. Ποια η σχέση σας με τη μόδα.

Veronica: Λατρεύω τη μόδα, είναι το πάθος μου. Λατρεύω τα ρούχα και μου αρέσει να νιώθω σέξι μέσα σε αυτά. Μπορεί να εκληφθεί αυτό που λέω ως ειρωνικό, αλλά δεν είναι. Έχει συνηθίσει η κοινωνία να θεωρεί κατώτερη την ενασχόληση μας με τη μόδα.

Lida: Θα έλεγα ότι δεν παίρνουμε τον εαυτό μας σε σχέση με τα ρούχα πολύ στα σοβαρά, αλλά παίρνουμε την τέχνη και τα πάθη μας στα σοβαρά.

Chase: Η σχέση μας μαζί της είναι ειλικρινής, αλλά όχι σοβαρή.

Έχετε κάποιο τρελό όνειρο για το συγκρότημα;

Veronika: Ένα live στο O2 Αrena και μια συνεργασία ρούχων με τη Chanel.

Lida: Μόλις γυρίσαμε από την Ιταλία όπου γνωρίσαμε την Cicciolina και γιορτάσαμε τα γενέθλιά της μαζί της, κάτι που ήταν ένα τεράστιο όνειρο πραγματικότητα! Εύχομαι πολλές άλλες τέτοιες στιγμές στο μέλλον.

Chase: Μια συναυλία στο O2 Arena και μια cult ταινία.

Πάρτε μια γεύση από τη μουσική τους με το Cicciolina.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
MHT