Dancing Queen: Η σούπερ σταρ Dua Lipa μιλάει αποκλειστικά στο ELLE

Τι χρειάζεται να ξέρετε για τη νέα ιέρεια της ποπ; Κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να είναι ευτυχισμένη. Χορεύει, ταξιδεύει, χαίρεται τη ζωή. Δημιουργεί και εμπνέει όσους την ακούν να θέλουν να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Η σταρ μιλάει για όλα αυτα αποκλειστικά στο ELLE.

Suzy Exposito 26 Μαΐ. 24
Dancing Queen: Η σούπερ σταρ Dua Lipa μιλάει αποκλειστικά στο ELLE

Την πρώτη φορά που η Dua Lipa πήγε σε κλαμπ ήταν πιτσιρίκα, στο Κόσοβο. Η γεννημένη στη Μεγάλη Βρετανία σταρ καταλαβαίνει πόσο παράδοξο ακούγεται αυτό. Καθισμένη στο γραφείο του σπιτιού της στο Λονδίνο, περιτριγυρισμένη από ράφια γεμάτα βιβλία, μας δείχνει από το τηλέφωνο μια θολή φωτογραφία από εκείνο το βράδυ για να μας το αποδείξει. Στο κέντρο της φωτογραφίας βρίσκεται μια νεαρή Lipa ντυμένη με λευκό πλεκτό φόρεμα που χαμογελάει πλατιά δίπλα στον πολύ ψηλότερο ξάδερφό της και ανάμεσα σε μια παρέα καλοντυμένων κοριτσιών.

Το clubbing είναι οικογενειακή παράδοση για εκείνη, γι’ αυτό και ένα βράδυ που είχε βγει στο Lower East Side με την επίσης τραγουδίστρια Charli XCX, δεν δίστασε να φύγει και να πάει στο πάρτι που έκαναν οι γονείς της στο κλαμπ The Box. «Στην οικογένειά μας γιορτάζουμε οτιδήποτε. Μας αρέσουν τα πάρτι», εξηγεί η ίδια και συνεχίζει: «Όταν πηγαίνω στης θείας μου, όλα είναι ήρεμα, μέχρι που ξεκινάει η μουσική και τότε όλοι μέσα στο σπίτι αρχίζουμε να χορεύουμε. Κι αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και μια απλή Τρίτη». Από τότε μέχρι σήμερα, στα 28 της, η Lipa έχει πλέον γίνει διάσημη στη Βρετανία ως «η κυρία της ντίσκο».

Dua Lipa

Παλτό, ALAΪA. Σκουλαρίκια, TIFFANY & CO. Καλσόν, CALZEDONIA. Πλατφόρμες, ROKER. BEAUTY TIP: Αποκτήστε το έντονο eye look της Dua Lipa με την παλέτα σκιών Couture Mini Clutch Luxury Eyeshadow Palette, YSL Beauty.

Στην πίστα, παίζει το ρόλο μιας παντοδύναμης μάντισσας, μιας πανέξυπνης και πανούργας νεαρής παντογνώστριας που ξέρει να δίνει μέσα από τα τραγούδια της λύσεις στα club kids όπου και αν την ακούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το New Rules του 2017 και το Don’t Start Now από το δεύτερο άλμπουμ της, το Future Nostalgia του 2020.

Προτού κυκλοφορήσουν τα φεμινιστικά electro-pop τραγούδια της, που πλέον αριθμούν εκατομμύρια ακροάσεις στις ψηφιακές πλατφόρμες, για την οικογένειά της ήταν απλώς η Dua, η πρωτότοκη κόρη που ως έφηβη έφυγε από το Κόσοβο για να πραγματοποιήσει το όνειρό της να γίνει ποπ σταρ στο Λονδίνο. Τότε αξιοποίησε στη ζωή και στη μουσική της αυτό που η ίδια αποκαλεί «ενέργεια της μεγάλης αδερφής». Μια ενέργεια που είναι ολοφάνερη στην ακλόνητη αυτοπεποίθηση με την οποία ερμηνεύει τα τραγούδια της.

«Είναι πράγματι σαν μια μεγάλη αδερφή», λέει η τραγουδοποιός Caroline Ailin, η οποία ήταν η πρώτη που διέκρινε τη διορατική φύση της Lipa όταν γνωρίστηκαν πριν από μία δεκαετία. «Μαζί της επεξεργάζεσαι τα συναισθήματά σου και όταν απομακρύνεσαι από κοντά της νιώθεις ενδυναμωμένη», λέει η ίδια.

Η σταρ πρόσφατα ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της δίσκου Radical Optimism, που αναμένεται μέσα στον Μάιο. Kατέληξε σ’ αυτό τον τίτλο μετά την προτροπή ενός φίλου της να αναζητά πάντα το φως μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις. Μια ιδέα που ταιριάζει απόλυτα στο ήθος της, τόσο ως ατόμου όσο και ως καλλιτέχνη. «Με ταρακούνησε η ιδέα να βαδίσω μέσα στο χάος με αισιοδοξία, νιώθοντας ότι μπορώ να αντιμετωπίσω κάθε καταιγίδα», δήλωσε η Lipa.

Την εποχή που ετοίμαζε τον νέο της δίσκο, η σταρ αποφάσισε να ακολουθεί πλέον το ένστικτό της και να έχει τον πλήρη έλεγχο παντού: στην καριέρα, στην ερωτική ζωή και στην εικόνα της. Το 2022 έληξε τη μακροχρόνια συνεργασία της με την εταιρεία TaP Music, στον κατάλογο της οποίας περιλαμβάνονται ονόματα όπως οι Lana Del Rey και Caroline Polachek, προσέλαβε ως μάνατζερ τον πατέρα της και πήρε υπό την ιδιοκτησία της τα δικαιώματα και τα master records της δισκογραφίας της.

Το 2023 έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση ως γοργόνα στην ταινία Barbie και ηχογράφησε το βραβευμένο με Grammy Dance the Night για τις ανάγκες της ίδιας ταινίας. Για την εμπειρία αυτή, λέει: «Το να φορέσω μια ψαροουρά και να πω “γεια σου, Barbie“ δεν απαιτούσε ιδιαίτερες ικανότητες. Πάντα μου άρεσε να μεταμφιέζομαι».

Στη συνέχεια, το περασμένο φθινόπωρο, έβαψε τα μαλλιά της μαύρα-κερασί, όχι για κάποιον συμβολικό λόγο, αλλά γιατί «ακόμη κι όταν δεν θα φοράω καθόλου μέικαπ, θα νιώθω ότι κάπως το προσπάθησα», εξηγεί και συνεχίζει: «Ο δίσκος Future Nostalgia ήταν πολύ glamorous, πολύ χαρούμενος. Είχε πολύ χρώμα και λάμψη. Πλέον δεν θέλω να είμαι τόσο “γυαλιστερή“».

Dua Lipa

Body και cuffs, όλα ALAΪA. Σκουλαρίκι, SWAROVSKI.

Τον Φεβρουάριο η Lipa εγκαινίασε μια νέα εποχή απελευθέρωσης στα Βραβεία Grammy του 2024. Περπατώντας στο κόκκινο χαλί με τουαλέτα Courrèges από ασημί αλυσίδες, με τα κόκκινα μαλλιά της να πέφτουν στους ώμους της, έμοιαζε με ατρόμητη βασίλισσα-πολεμίστρια. Πριν από αυτή την εμφάνιση, έκανε μια τολμηρή κίνηση αλλάζοντας λουκ και φορώντας ένα μαύρο δερμάτινο body με διάφανα μανίκια και σκαρφαλώνοντας σε μια μεταλλική κατασκευή με την ευκολία αιλουροειδούς. Εκείνο το βράδυ ερμήνευσε για πρώτη φορά το κομμάτι Training Season από το άλμπουμ Radical Optimism. Ένα χαρούμενο ντίσκο τραγούδι με ακουστικές κιθάρες, συνθεσάιζερ και δυνατά ντραμς που αποδεικνύει την ανοδική πορεία της. «Δεν θέλω να σου μάθω πώς να με αγαπάς» τραγουδάει, στέλνοντας μήνυμα σε κάθε ακατάλληλο… μνηστήρα που θέλει να σπαταλήσει τον χρόνο της.

Πλέον βαδίζει σταθερά προς την κορυφή. «Ήμουν στο στούντιο και μόλις είχα πει τον στίχο “η περίοδος εκπαίδευσης τελείωσε!“», θυμάται η ίδια. Γραμμένο τον Νοέμβριο του 2022, το Training Season (περίοδος εκπαίδευσης) μιλάει για ραντεβού και μακροχρόνιες σχέσεις που αφορούν κυρίως τις φίλες της. Οι δικές της προηγούμενες σχέσεις ήταν με τον Anwar Hadid, αδερφό των Bella και Gigi Hadid, και τον Ελληνογάλλο σκηνοθέτη Romain Gavras (γιο του Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά), με τον οποίο πέρασαν το περσινό καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά. Πρόσφατα εθεάθη στο Δυτικό Χόλιγουντ να ανταλλάσσει φιλιά με τον Βρετανό
ηθοποιό Callum Turner. Η ίδια δεν μιλάει ανοιχτά για την ερωτική της ζωή, παρά μόνο αφήνει υπονοούμενα μέσα από τα τραγούδια της. «Σκέφτηκα να καταγράψω αυτά που θέλω», λέει για το τραγούδι Training Season και συνεχίζει: «Υπάρχει μια δύναμη στο να μπορείς να εκφράσεις με λέξεις και στίχους όσα αισθάνεσαι. Όταν αναγνωρίζεις την αξία σου, ξέρεις τι θέλεις και τι δεν θέλεις. Συζητούσα γι’ αυτό με μια χορεύτριά μου σήμερα, η οποία μόλις xώρισε. Όταν ήμουν μόνη, δεν το ήθελα. Αλλά εκείνη την εποχή -είτε έβγαινα ραντεβού είτε έμενα μόνη- έμαθα πολλά για τον εαυτό μου. Μέσα στη σιωπή ανακαλύπτεις ποιος
πραγματικά είσαι. Όσο ξέρεις που βρίσκεσαι, είσαι καλά», λέει ανασηκώνοντας τους ώμους. «Κάπως έτσι κάνω ένα zoοm out και βλέπω τη μεγαλύτερη εικόνα», καταλήγει.

To άλμπουμ Radical Optimism υλοποιήθηκε από μια λειτουργική και αποτελεσματική ομάδα τραγουδοποιών και παραγωγών: από την Ailin, την έμπιστη τραγουδοποιό της Lipa, τον Tobias Jesso Jr., τον δημιουργό των επιτυχιών των Adele και Harry Styles, και τον Danny L. Harle της δισκογραφικής PC Music, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως «rave είδωλο».

H Lipa είναι φαν του αυστραλέζικου ψυχεδελικού γκρουπ Tame Impala κι έτσι προσκάλεσε τον αρχηγό της μπάντας, Kevin Parker, να συμμετέχει στη δική της. «Την ονομάσαμε The Band», λέει ο Parker και συνεχίζει: «Δεν θύμιζε σε τίποτα τα γκρουπ της παλιάς σχολής, όπως ήταν οι Wrecking Crew που συμμετείχαν σε δεκάδες ηχογραφήσεις στην Αμερική των ’60s και των ’90s. Ήταν κάτι πνευματικό. Κάθε πρωί που πήγαινα στο στούντιο, ένιωθα σαν να ήμουν μέλος των Beatles».

Εμπνευσμένο κατά ένα μέρος από την κουλτούρα της αναζήτησης της ελευθερίας που κυριαρχούσε στα κλαμπ της Αγγλίας, το Radical Optimism συνέπεσε με την πρόσφατη επάνοδο στο προσκήνιο δύο βασιλισσών της ντίσκο που ακούγονταν στα κλαμπ την εποχή του Υ2Κ (σ.σ. Year 2000 problem: το πρόβλημα που θα προέκυπτε στους υπολογιστές με τις χρονολογίες 2000 και μετά): της Kylie Minogue, που επέστρεψε δυναμικά πέρυσι με το κομμάτι Padam Padam, και της Sophie Ellies-Bextor, της οποίας το παλιό τραγούδι Murder on the Dancefloor που ακούγεται στην ταινία Saltburn ανέβηκε στη λίστα Hot 100 του Billboard για πρώτη φορά.

Σ’ αυτό το άλμπουμ, η Dua Lipa παντρεύει ακουστικά και ηλεκτρονικά όργανα και δημιουργεί τον δικό της πολύ προσωπικό ήχο. Το αποτέλεσμα είναι ένας κομψός δίσκος χορευτικής ποπ με μια ’70s αίσθηση, μια δυνατή επιβεβαίωση της ίδιας της ζωής.

«Η Dua εστίασε στην αναζήτηση αυτού του ήχου, που ήταν τόσο αφηρημένος και άπιαστος», δηλώνει ο Parker και συνεχίζει: «Ήταν ωραίο που ήμουν μέρος της διαδικασίας και της δημιουργίας αυτού του άλμπουμ, παρά να βρεθώ από το πουθενά και να το παρουσιάζω μπροστά στο κοινό. Ήταν η εμπειρία την οποία ανυπομονούσα να ζήσω».

Dua Lipa

Φόρεμα, MARC JACOBS. Σκουλαρίκια, TIFFANY & CO. Καλσόν, CALZEDONIA.

Το Houdini, το πρώτο σινγκλ του άλμπουμ, γεννήθηκε λίγο καιρό αφότου ο Parker έπαιξε μια μελωδία τυχαία στο μπάσο την οποία και είχε ηχογραφήσει για λογαριασμό του, εβδομάδες πριν από τις εγγραφές στο στούντιο. Η Lipa έβαλε τη δική της σφραγίδα συνδυάζοντάς τη με μια post-disco μελωδία. «Άρχισε να τραγουδάει κι αμέσως είχες την αίσθηση ενός παράξενου, σκοτεινού, ιδρωμένου κλαμπ των ’80s. Ασφυκτικού και υπνωτιστικού», λέει ο Parker.

Η Ailin συνεργάζεται με τη Lipa από τότε που μαζί με την Emily Warren και τον Ian Kirkpatrick έγραψαν τη μεγάλη επιτυχία New Rules, μια «λίστα των dos και don’ts» όταν ένας πρώην επανέρχεται μετά τον χωρισμό. «Η εκτόνωση του θυμού είναι πολύ σημαντική για τη δημιουργική διαδικασία», εξηγεί η Ailin και συνεχίζει: «Κάνουμε μια έντονη κουβέντα για κάτι που συμβαίνει και από αυτό γεννιέται ένα ποπ τραγούδι. Οι στιγμές κάθαρσης της Lipa είναι αυτές που γεννούν τους πιο διεισδυτικούς στίχους. Το κοντράλτο της φωνής της μεταφέρει μια ξεκάθαρη και συμπονετική ποπ σοφία. Αυτή είναι η υπερδύναμή της. Δίπλα της νιώθεις ο πιο δυνατός άνθρωπος κι αυτό νομίζω πως μερικές φορές το μεταδίδει σε όλους μας».

Η Dua Lipa γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1995 και είναι το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά μιας αλβανικής οικογένειας από το Κόσοβο. Οι γονείς της έφυγαν πρόσφυγες στη Μεγάλη Βρετανία το 1992, τρία χρόνια πριν γεννηθεί η Dua, λόγω της πολιτικής αστάθειας στην περιοχή εκείνη την εποχή. Πριν από τη μετανάστευσή τους, ο πατέρας της Dua, Dukagjin Lipa, τραγουδούσε και έπαιζε κιθάρα σε ένα ροκ συγκρότημα που λεγόταν Oda, ενώ η μητέρα της, Anisa, σπούδαζε νομικά. Εγκαταστάθηκαν στο Camden του Λονδίνου και η Dua μεγάλωσε μιλώντας αλβανικά στο σπίτι και αγγλικά στο σχολείο. Ανάμεσα στα μαθήματα φωνητικής που έκανε τα Σαββατοκύριακα, άκουγε ροκ και ποπ δίσκους των Stereophonics, Primal Scream, Robbie Williams και Atomic Kitten. Αλλά και οι ηλεκτρονικοί ήχοι των Moloko και Massive Attack επηρέασαν πολύ τη δική της μουσική, όπως λέει η ίδια.

Η οικογένεια της Lipa επέστρεψε στο Κόσοβο το 2006, όταν η περιοχή βρισκόταν ακόμα υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών. Η χώρα ανεξαρτητοποιήθηκε από τη γειτονική Σερβία το 2008 και έγινε το νεότερο κράτος της Ευρώπης. Στην εφηβεία της, η Dua άρχισε να μελετά τις φρικτές ιστορίες εθνοκάθαρσης και εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν εναντίον των Αλβανών του Κοσόβου και άλλων λαών σε όλο τον κόσμο. Όλα αυτά προκάλεσαν μια κρίσιμη αλλαγή στη νοοτροπία της, η οποία τροφοδοτεί τις αξίες της μέχρι σήμερα: είτε πρόκειται για την ένθερμη υποστήριξη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είτε για την ανθρωπιστική
κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. «Άκουγα ιστορίες από φίλους στο Κόσοβο, οι οποίοι είχαν χάσει μέλη της οικογένειάς τους. Είχαν καεί σπίτια, τα είδα καμένα. Όταν έχεις τέτοιου είδους άμεση επαφή με ανθρώπους που έχουν βιώσει τον πόλεμο, σου ανοίγεται ένας εντελώς καινούριος κόσμος. Αυτό συνέβη σ’ εμένα», λέει η ίδια και συνεχίζει: «Νιώθω πολύ κοντά στα βάσανα, στις αδικίες και τις ανισότητες του κόσμου. Είτε πρόκειται για πόλεμο, είτε για coming out στην οικογένειά σου… Ο καθένας έχει διαφορετικές εμπειρίες. Αλλά όλα έχουν να κάνουν με την υποστήριξη και τη γνώση».

Παρόλο που περνούσε υπέροχα με τα ξαδέρφια της στο πρόσφατα ανεξάρτητο Κόσοβο, η Lipa στα 15 της χρόνια επέστρεψε μόνη της στο Λονδίνο για να ακολουθήσει την αγάπη της: τη μουσική. Εγκαταστάθηκε σε ένα διαμέρισμα στο Camden μαζί με μια Αλβανίδα οικογενειακή φίλη που σπούδαζε στο πανεπιστήμιο. Βλέποντας τα μικρότερα αδέρφια της να μεγαλώνουν μόνα τους, αυτή η κίνησή της πλέον της φαίνεται τόσο ανεξήγητη, όσο και το να πηγαίνει
ως έφηβη σε κλαμπ. «Είπα στους γονείς μου “πραγματικά δεν ξέρω πώς με αφήσατε να το κάνω αυτό“», παραδέχεται η ίδια. «Ήξερα ότι δεν θα είχα τις ίδιες ευκαιρίες που θα είχα στο Κόσοβο, αλλά ήμουν αποφασισμένη. Νομίζω ότι οι γονείς μου είδαν πτυχές του εαυτού τους σ’ εμένα, και αυτό τους επέτρεψε να είναι ανοιχτόκαρδοι και γενναιόδωροι στην εμπιστοσύνη τους», καταλήγει η Lipa.

Στα 17 της πήρε το απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έπιασε δουλειά στην υποδοχή ενός εστιατορίου για να βγάζει τα έξοδά της. Παράλληλα με το γεγονός ότι οι γονείς της ήταν μετανάστες, το να δουλεύει ως έφηβη σε κλαμπ και μπαρ την έφερε αντιμέτωπη με τον μισογυνισμό και την εκμετάλλευση που κυριαρχούσε στην ανδροκρατούμενη μουσική βιομηχανία. Και αν η ίδια έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια ακούγεται καλά στα τραγούδια της, είναι επειδή το
κέρδισε. «Όταν άρχισα να γράφω τραγούδια, δούλευα στο La Botega Negra, ένα μεξικάνικο εστιατόριο που έμοιαζε με sex shop», θυμάται η Lipa και συνεχίζει: «Όταν τελείωνα τη δουλειά, πήγαινα σε οποιοδήποτε κλαμπ έμενε ανοιχτό μέχρι τις τρεις το πρωί. Κοιμόμουν, ξυπνούσα και πήγαινα στο στούντιο μέχρι τις οχτώ το βράδυ, που έπιανα δουλειά. Η μουσική που έγραφα αντανακλούσε την κάθε μου μέρα ή την κάθε μου νύχτα».

Dua Lipa

Φόρεμα, σουτιέν, σλιπ και μπότες, όλα DIOR. Σκουλαρίκια, TIFFANY & CO. BEAUTY TIP: Για να υιοθετήσετε το μακιγιάζ της Dua Lipa χρησιμοποιήστε το φον ντε τεν All Hours Foundation, το μολύβι ματιών Crushliner και το προϊόν για τα χείλη Loveshine Lip Oil Stick. Όλα, YSL Beauty.

Αφού το σινγκλ New Rules από τον πρώτο δίσκο με το όνομά της το 2017 και το One Kiss του 2018 με τον Calvin Harris ανέβηκαν στα charts, η Lipa διεκδίκησε τον τίτλο του Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη στα Grammy του 2019. Την επόμενη χρονιά κυνήγησε την επιτυχία με το βραβευμένο με Grammy Future Nostalgia, το οποίο όμως κυκλοφόρησε νωρίς, στα τέλη Μαρτίου του 2020, μέσα στην καραντίνα για την Covid-19. Παρά την πανδημία που εξαφάνισε την κλαμπ σκηνή, το Future Nostalgia ήταν το πρώτο άλμπουμ της τραγουδίστριας που έφτασε στο Νο1 στη Μεγάλη Βρετανία και την ανέδειξε την πιο πολυακουσμένη καλλιτέχνιδα
στο Spotify, με περισσότερα από 10 δις ακούσματα για τα πρώτα δύο άλμπουμ της.

Όσο προετοίμαζε την παγκόσμια περιοδεία της τον Δεκέμβριο του 2022 για το άλμπουμ Future Nostalgia, η Lipa βρήκε χρόνο να χαλαρώσει για πρώτη φορά στην ενήλικη ζωή της. Έκανε μακρινά ταξίδια, από τη Μεσόγειο μέχρι την Ινδία, και βίωσε απολαυστικές γευστικές εμπειρίες μαζί με την πολυπληθή οικογένεια
και τους φίλους της. Όταν ανέβασε φωτογραφίες από τις διακοπές της στο Instagram, οι φαν της άρχισαν να την αποκαλούν ειρωνικά «βασίλισσα των διακοπών», επειδή κάθε φορά έδειχνε να διασκεδάζει ανέμελη για μήνες ολόκληρους. Αυτή η κριτική στην αρχή την έκανε να νιώσει άσχημα για τα χρόνια που πέρασε χωρίς την οικογένειά της προσπαθώντας να χαράξει την πορεία της στο χώρο της βιομηχανίας του θεάματος. Ωστόσο, ίσως δεν φταίνε μόνο οι φωτογραφίες από εξωτικές τοποθεσίες, αλλά και οι καλλιτεχνικές δυνατότητές της που επισκιάζουν τη σκληρή δουλειά που κρύβεται από πίσω και δίνουν την
εντύπωση ότι δεν προσπαθεί. Πρόκειται για την κατάρα του να είσαι εξαιρετικά ικανός σε όλη σου τη ζωή.

Η καθημερινότητα της Lipa είναι τόσο οργανωμένη, που ο Parker εντυπωσιάστηκε όταν δούλεψαν μαζί στο Λονδίνο. «H Dua είναι το πιο οργανωμένο άτομο», λέει ο ίδιος και συνεχίζει: «Για τους περισσότερους σταρ της ποπ είναι αδύνατο να φτάσουν κάπου στην ώρα τους. Η Dua, όμως, ζητάει συγγνώμη ακόμη κι αν αργήσει μόνο πέντε λεπτά». (Η ίδια, μάλιστα, έφτασε 15 λεπτά νωρίτερα από τις 8 το πρωί που είχε προγραμματιστεί η φωτογράφιση για το ELLE).

Μέσω της media εταιρείας της, Service95, ενός εβδομαδιαίου λογοτεχνικού newsletter που έγινε podcast και στη συνέχεια λέσχη βιβλίου, πήρε συνέντευξη από τον Αμερικανοαφγανό συγγραφέα Khaled Hosseini και τη ροκ ποιήτρια Patti Smith. Συμμετέχει επίσης στην παραγωγή του Camden, ενός ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με τη Disney+, το οποίο παρουσιάζει την ιστορία του δήμου όπου κατοικεί στο Λονδίνο και τους επιδραστικούς καλλιτέχνες που μεγάλωσαν εκεί, από το συγκρότημα Madness μέχρι την Amy Winehouse.

«Είμαι συνεχώς απασχολημένη εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια», λέει η Lipa και συνεχίζει: «Κάθε μέρα έχω και κάποια δουλειά να κάνω. Ο κόσμος όμως πάντα έχει κάτι να πει. Οι άνθρωποι λένε άσχημα πράγματα για τους άλλους». Κι αν τη χαρακτηρίζουν ειρωνικά «βασίλισσα των διακοπών», η ίδια λέει: «Αφού αυτό μου προσφέρεται, αυτό θα πάρω. Είτε δίνω συναυλία είτε βγαίνω έξω, αν δεν είναι κάτι διασκεδαστικό, δεν το θέλω. Πρέπει να κάνουμε χώρο για τη χαρά. Μπορεί ο κόσμος να καίγεται, αλλά για τον Θεό, αν στη ζωή σου δεν προσπαθείς να είσαι ευτυχισμένος, δεν ξέρω τι κάνεις».

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ DAN BELEIU

STYLING PATTI WILSON

Μακιγιάζ: Sam Visser for YSL Beauty

Μαλλιά: Ali Pirzadeh/Streeters

Μανικιούρ: Michelle Humphrey/LMC Worldwide

Set design: Jabez Bartlett/Streeters

Επιμέλεια κίνησης: Ryan Chappell

Παραγωγή: WA Productions

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT