Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2023: Ένα συναρπαστικό δεκαήμερο πρόγραμμα για νέους μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο στις Σπέτσες

Η Διεθνής Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (M.A.A.K.Σ.Σ.) με χαρά παρουσιάζει το φετινό της πρόγραμμα, από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου 2023. Η Μουσική Ακαδημία πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα κτίρια της ιστορικής σχολής των Σπετσών παρουσιάζοντας ένα δεκαήμερο πρόγραμμα για νέους μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο.

Elle 05 Μαΐ. 23
Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2023: Ένα συναρπαστικό δεκαήμερο πρόγραμμα για νέους μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο στις Σπέτσες

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2023
Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών
Ημερομηνίες: 24 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 2023
Αναργύρειος & Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών

*ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕΧΡΙ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ*

Η Διεθνής Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (M.A.A.K.Σ.Σ.) με χαρά παρουσιάζει το φετινό της πρόγραμμα, από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου 2023. Η Μουσική Ακαδημία πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα κτίρια της ιστορικής σχολής των Σπετσών παρουσιάζοντας ένα δεκαήμερο πρόγραμμα για νέους μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά από masterclasses με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς καθηγητές στο είδος τους αλλά και να δώσουν ζωντανές συναυλίες για το κοινό στις Σπέτσες, αναπτύσσοντας τις μουσικές τους δεξιότητες.

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2023

Η Ακαδημία πραγματοποιείται σε μία μοναδική κατάφυτη τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, προσφέροντας τις ιδανικές συνθήκες για μουσικές συναντήσεις και για διαπολιτισμική ανταλλαγή. Τα δύο πρώτα χρόνια της διοργάνωσής της η Μ.Α.Α.Κ.Σ.Σ. συγκέντρωσε μαθητές από 12 έως 30 χρονών από τις ΗΠΑ, Ινδία, Κίνα, Ταιβάν, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ρωσία, Αρμενία, Σερβία, Τουρκία, Λίβανο και Ελλάδα. Η M.A.A.K.Σ.Σ. φιλοδοξεί́ να ενδυναμώσει την ανάμειξη της τοπικής κοινότητας στις δραστηριότητες της Ακαδημίας ώστε να ενθαρρύνει τους πολίτες των Σπετσών και της ευρύτερης περιοχής να δημιουργήσουν συλλογικά μία πρότυπη εκπαιδευτική μουσική πλατφόρμα για την Ελλάδα που θα προσελκύει μαθητές απ’ όλο τον κόσμο.

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2023

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2023

Φέτος η Ακαδημία θα δημιουργήσει για πρώτη φορά μια ορχήστρα μουσικής δωματίου με τους νέους μουσικούς που θα συμμετάσχουν στην Ακαδημία, υπό τη διεύθυνση του διεθνώς αναγνωρισμένου Πολωνού βιολονίστα Bartek Niziol. Τα φετινά μαθήματα περιλαμβάνουν master classes για φωνή, φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπόνι, βιολί, βιόλα και βιολοντσέλο. Επιπλέον, φέτος η Μουσική Ακαδημία θα λειτουργήσει καθημερινά μουσικά εργαστήρια για παιδιά από 18 μηνών μέχρι 11 ετών, ανοιχτά και δωρεάν προς το κοινό, που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με το πρόγραμμα της Ακαδημίας.

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2023

©Stratos Giannatsis

Αιτήσεις συμμετοχών και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας: www.maakss.com/admissions
Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχών: 10 Ιουνίου 2023

*Το πρόγραμμα των συναυλιών της Ακαδημίας που θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικά σημεία των Σπετσών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα ανακοινωθεί σύντομα.
MASTER CLASSES – Καθηγητές 2023 με αλφαβητική σειρά:
www.maakss.com/tutors
Κλαρινέτο • FABIAN DIRR | www.maakss.com/fabian-dirr
Καθ. Πανεπιστήμιο Μουσικής Δρέσδης, Γερμανία
Τραγούδι • MARCIN HABELA | www.hesge.ch/hem/annuaire/marcin-habela
Καθ. Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης, Ελβετία
Βιολί • BARTEK NIZIOL | www.bartekniziol.com
Καθ. Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία
Φλάουτο • STEPHANE RETY | www.stephanerety.com
Καθ. Πανεπιστήμιο Μουσικής Δρέσδης, Γερμανία
Βιολοντσέλο • DENIS SEVERIN | www.denisseverin.com
Καθ. Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης / Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία
Βιόλα • JEAN ERIC SOUCY | www.ericsoucy.com
Τρομπόνι • JAMIE WILLIAMS | www.jamiewilliams.de
Καθ. Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου Ρόστοκ, Γερμανία

Πέτρος Πετρακόπουλος, Πρόεδρος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών
Λένη Κονιαλίδη, Επικεφαλής της Μουσικής Ακαδημίας της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών

Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών (Α.Κ.Σ.Σ.) ήταν ένα σημαντικό σχολείο του 20ού αιώνα στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε από τους εθνικούς ευεργέτες και δωρητές Σωτήριο Ανάργυρο και Μαρίνο Κοργιαλένιο και εγκαινιάστηκε την 1η Οκτωβρίου 1927 από τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο. Επιλέχτηκαν οι Σπέτσες ως τόπος εγκατάστασης, λόγω καταγωγής του Σωτηρίου Αναργύρου και συγκεκριμένα μία ειδυλλιακή τοποθεσία στα περίχωρα της πόλης των Σπετσών, μπροστά από την παραλία Λιγονέρι. Ήταν πρότυπο δημόσιο σχολείο και υποδειγματικό οικοτροφείο. Η λειτουργία της σταμάτησε το 1983. Μεταξύ των μαθητών της Σχολής ήταν και ο Ιάννης Ξενάκης, ‘Ελληνας πρωτοπόρος συνθέτης με διεθνή αναγνώριση.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Τρίτο Πρόγραμμα 90.9-95.6, En Lefko 87.7, www.enlefko.fm, Saronic Magazine, www.saronicmagazine.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: