Δείτε το πιο συγκινητικό βίντεο αυτής της άνοιξης

To πανέμορφο βίντεο κλιπ σε μουσική του συγκροτήματος Babo Koro, μας μαγεύει με το τόσο επίκαιρο και αληθινό θέμα του. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, που γνωρίσαμε μέσα από την τηλεοπτική σειρά το Νησί.

Elle 19 Απρ. 19
Δείτε το πιο συγκινητικό βίντεο αυτής της άνοιξης

Αυτή η φορά ο δημιουργός μας παρουσιάζει με τη γνωστή αισθητική του μια ιστορία γλυκόπικρη, αλλά βαθιά ρομαντική και ανθρώπινη. Αφορμή είναι το νέο τραγούδι «Γέλα Μου» της μπάντας Babo Koro, το οποίο περιλαμβάνεται στο πρώτο άλμπουμ των Babo Koro «Σίσυφος». Πρόκειται για μια ιδιαίτερη συλλογή που μέσα της μπλέκουν η παραδοσιακή μουσική του τόπου μας, οι βαλκανικές πολυφωνίες, η τσιγγάνικη περιπλάνηση, η rock αμεσότητα, η λαϊκή απλότητα, η μοντέρνα εναρμόνιση και οι πολυρυθμίες.

Το σενάριο του βίντεο μας διηγείται την ιστορία δυο ερωτευμένων παιδιών, τα οποία ξαφνικά και άγρια υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τον κόσμο που ήξεραν και μαζί του τα όνειρά τους. Μια ιστορία που μέσα στα χρόνια μπορεί να αλλάζει πρωταγωνιστές και γεωγραφικό τόπο αλλά πάντα επιστρέφει, κουβαλώντας τις ίδιες αιτίες, τις ίδιες ανάγκες. Μία ιστορία για τον ξενιτεμό και την προσφυγιά, την ανθρωπιά και τη μνήμη, τον έρωτα και την ελπίδα. Μια ιστορία που μας αφορά όλους. Την ιστορία που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Εμείς πέρα από ένα μουσικό βίντεο βλέπουμε μια καλοφτιαγμένη ταινία μικρού μήκους. Έχει γυριστεί εξ’ ολοκλήρου στα Χανιά, αναπτύσσεται σε κινηματογραφικούς ρυθμούς και σχολιάζει με μοναδικό τρόπο ένα ζήτημα που βρίσκεται στην καρδιά τόσο της επικαιρότητας όσο και των δημιουργών του: το προσφυγικό.

Info: Facebook: https://www.facebook.com/babokoroband
Instagram: https://www.instagram.com/babokoro
Spotify, iTunes, Deezer, e.t.c: https://song.link/BaboKoroSisyphus
Bandcamp: https://babokoro.bandcamp.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT