ELLE NOW: Οι παραστάσεις, οι ταινίες και η μουσική που θα τρεντάρουν τον Οκτώβριο

Η "σημειωμένη" agenda του Οκτωβρίου από το ELLE.

Elle 30 Σεπ. 24
ELLE NOW: Οι παραστάσεις, οι ταινίες και η μουσική που θα τρεντάρουν τον Οκτώβριο

Όσα δεν πρέπει να χάσεις αυτό τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την πολιτιστική agenda του ELLE, που θα σε κάνουν ανυπομονείς για τις ημέρες που ακολουθούν.

Φεστιβάλ: Νύχτες πρεμιέρας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας γιορτάζει φέτος τα 30 του χρόνια. Από 2-14/10 θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες της τελευταίας σοδειάς. Μεταξύ άλλων, θα προβληθεί το πολυσυζητημένο magnum opus του Francis Ford Coppola, Megalopolis. info: aiff.gr

ELLE NOW

Ταινία έναρξης

Η επετειακή έκδοση των Νυχτών Πρεμιέρας θα ανοίξει με την προβολή του νέου φιλμ του Sean Baker, Anora, που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών. Ένας αθυρόστομος συνδυασμός της Σταχτοπούτας και του Pretty Woman. H ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 24/10.

ELLE NOW

Δείτε πρώτοι!

Στη νέα ταινία του, Διπλανό Δωμάτιο, που έχει ήδη κερδίσει το Χρυσό Λιοντάρι στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας, ο Pedro Almodovar εξακολουθεί να πλέκει το εγκώμιο της γυναικείας φύσης μέσα από την ιστορία δύο φίλων (ερμηνευμένες μοναδικά από τις Julianne Moore και Tilda Swinton) που σμίγουν ξανά έπειτα από χρόνια.

ELLE NOW

Μουσική: Πατήστε play

Ο Floating Points με το Cascade επιστρέφει στη ρέιβ εφηβεία του στο Μάντσεστερ μεταφέροντάς μας στην ατμόσφαιρα των κλαμπ της αρχής της χιλιετίας. Το αποτέλεσμα; Χορευτική, εγκεφαλική ηλεκτρονική μουσική που ξεμουδιάζει μυαλό και πόδια την ίδια στιγμή και σε αφήνει να νιώθεις.

ELLE NOW

Το Endlessness της Nala Sinephro είναι ένα ρυάκι νυχτερινής, τρυφερής τζαζ που δεν κοκορεύεται για την εγκεφαλικότητά της και την πολυπλοκότητά της. Αν είστε προσεκτικοί, στα τραγούδια θα ακούσετε κίτρινα φύλλα να πέφτουν.

ELLE NOW
Οι Fontaines DC, ως οι νέοι super stars της ροκ, αφού προσέλαβαν στυλίστα, έχασαν κάτι από τον ρομαντισμό τους, προσπαθώντας υπερβολικά γι’ αυτόν. Το άλμπουμ Romance είναι η απόδειξη του παραπάνω. Οι ερωτευμένοι θα το αγαπήσουν έτσι κι αλλιώς.

ELLE NOW

Θέατρο: Κλείστε θέση

Στις 5/10 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης και για 24 ώρες, η Στεφανία Γουλιώτη θα συναντηθεί για πρώτη φορά επί σκηνής με 100 άγνωστους άντρες για τις ανάγκες του έργου The Second Woman. Ένα θεατρικό και ψυχολογικό πείραμα που φτάνει στην Αθήνα έχοντας κάνει στάσεις σε διάφορες μεγάλες πόλεις του πλανήτη για να εξερευνήσει τον ρόλο των φύλων.

ELLE NOW

Μη χάσετε

Επίσης στη Στέγη, αλλά στη Μικρή Σκηνή, από τις 10/10 θα παρουσιάζεται το έργο ο Χορός των Εραστών του Tiago Rodrigues. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Αβινιόν και δημιουργός του Η Καταρίνα και η Ομορφιά να Σκοτώνεις Φασίστες σκηνοθετεί τον Νίκο Καραθάνο και τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου σε ένα θεατρικό ποίημα για τη συντροφικότητα και την αγάπη.

ELLE NOW

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT