ELLE NOW: Οι παραστάσεις, οι ταινίες και οι συναυλίες που δεν θα χάσουμε μέσα στον Σεπτέμβριο

Η agenda του Σεπτεμβρίου μάς επαναφέρει στην τάξη.

Elle 19 Αυγ. 24
ELLE NOW: Οι παραστάσεις, οι ταινίες και οι συναυλίες που δεν θα χάσουμε μέσα στον Σεπτέμβριο

Όσο κι αν δυσκολευόμαστε να μπούμε σε πρόγραμμα, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουμε πότε τελείωσαν οι διακοπές μας, η πολιτιστική agenda του Σεπτεμβρίου έρχεται για να μας επαναφέρει σε τάξη και να κάνει τη μετάβαση πίσω στην πραγματικότητα πιο ομαλή. Παραστάσεις, ταινίες και συναυλίες που θα μας κάνουν να ανυπομονούμε για το φετινό φθινόπωρο.

Θέατρο

Κάντε Κράτηση
Η παράσταση που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη στην Επίδαυρο ήταν η Ορέστεια σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου. Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης έκανε μια έντονα πολιτική, βαθιά ανθρωποκεντρική και ουσιαστικά ενοχλητική ανάγνωση της τριλογίας του Αισχύλου. Έπειτα από μια μεγάλη περιοδεία όλο τον Αύγουστο, επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα -σε διάφορες ημερομηνίες- στο Ηρώδειο και το «Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά». Επίσης, αναζητήστε την παράσταση Ηρακλής Μαινόμενος του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, που επίσης θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα.

ELLE NOW

Σινεμά

Γεωπολιτικές ίντριγκες, αποικιοκρατία και πολιτική, νουάρ ατμόσφαιρα κάνουν το θρίλερ Πασιφίξιον (15/8) του Albert Serra την πιο ενδιαφέρουσα κινηματογραφική επιλογή των ημερών. Ο πρωταγωνιστής Benoît Magimel έφυγε με το βραβείο Α’ Αντρικού Ρόλου από το Φεστιβάλ Καννών.
ELLE NOW

Φεστιβάλ Δράμας

Με τις Νύχτες Πρεμιέρας να μεταφέρονται τον Οκτώβριο, οι σινεφίλ στρέφουν το βλέμμα τους στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (2-8/9) που συγκεντρώνει και φέτος τις πιο ελπιδοφόρες και φρέσκες κινηματογραφικές δημιουργίες νέων αλλά και έμπειρων σκηνοθετών.

ELLE NOW

ELLE NOW

Μουσική: Plissken Festival

Υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος που θα αγαπήσουμε τον φετινό Σεπτέμβριο: Το Plissken Festival που θα λάβει χώρα στις 13 και 14 του μήνα στις εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών, Πειραιώς 260. Εκεί θα εμφανιστούν -μεταξύ άλλων- οι Viagra Boys, Yung Lean, Acid Pauli, Terr, 2manyDjs, Parra for Cuva, Los Bitchos, Billy Nomates, Lambrini Girls και άλλοι πολλοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες που, για δύο μέρες και σε τέσσερις διαφορετικές σκηνές, θα μας ενδυναμώσουν μουσικά για την επερχόμενη σεζόν.

ELLE NOW

ELLE NOW

Ακούστε!

Το My Light, My Destroyer είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ της Αμερικανίδας τραγουδοποιού Cassandra Jenkins. Η ιδανική στιγμή για να ακουστεί είναι ένα μεσημέρι, όταν όλοι θα λείπουν στη θάλασσα και εσείς θα έχετε μείνει για να απολαύσετε το αρωματισμένο από τον βασιλικό αεράκι που θα μπαίνει από το ανοιχτό παράθυρο σε κάποιο νησί ή βουνό. Ό,τι και να σας έχει κάνει να μείνετε πίσω, αυτός ο δίσκος θα το γιατρέψει.

ELLE NOW

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT