Γεωργία Κούκα: Η musical performer που με τη φωνή της “έφτασε” μέχρι τη Disney

Οι σπουδές της στο θέατρο και τη μουσική ήταν μόνο η αρχή...

Elle 08 Ιαν. 24
Γεωργία Κούκα: Η musical performer που με τη φωνή της “έφτασε” μέχρι τη Disney

Η Γεωργία Κούκα είναι η απόδειξη ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να τα πιστέψει και να δουλέψει με επιμονή γι’ αυτά, όπως ακριβώς έκανε και ίδια για να καταφέρει να συμμετέχει σήμερα σε κάποιες από τις μεγαλύτερες παραγωγές της Disney και του Νetflix, δανείζοντας τη φωνή της. Μια φωνή που  “καλεί’ κάθε μικρό παιδί, που την ακούει, να ταξιδέψει σε παραμύθια που κάνουν τη ζωή πιο όμορφη και πιο συναρπαστική. 

Σε ποια ηλικία ανακαλύψατε το ταλέντο σας στη μουσική και το θέατρο;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, έλεγα πάντα πως θέλω να γίνω «τραγουδοχορεύτρια». Με θυμάμαι να παρακολουθώ όλες τις κλασικές ταινίες της Disney και να τραγουδάω κάθε στίχο. Οι γονείς μου ήταν οι πρώτοι που με στήριξαν και αναγνώρισαν την κλίση μου προς αυτόν το χώρο από πολύ μικρή ηλικία. Από 3 μισή χρόνων ξεκίνησα χορό και στην  3ή δημοτικού ξεκίνησα τραγούδι, σολφεζ, κιθάρα και συμμετείχα σε θεατρική ομάδα για παιδιά. Όλα μου τα σχολικά χρόνια με θυμάμαι να συμμετέχω σε σχολικές παραστάσεις και χορωδίες. Πάντα ένιωθα πως η σκηνή με καλεί, η πορεία μου  δεν άλλαξε ποτέ και κάπως έτσι το παιδικό μου όνειρο έγινε τελικά το επάγγελμά μου. Έτσι, από το κοριτσάκι που τραγουδούσε τα τραγούδια της Disney στο δωμάτιο του, κατέληξα να συνεργάζομαι με τη Disney και να δανείζω τη φωνή μου στις παραγωγές της.

Ποιες είναι δυσκολίες και οι προκλήσεις που έχει ο συγκεκριμένος κλάδος;

Είναι ένας χώρος πολύ σκληρός και απαιτητικός, θέλει γερό στομάχι. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Μόνιμα βρίσκεσαι σε ακροάσεις και πρέπει να δίνεις το 100% του εαυτού σου για να σε επιλέξουν σε μια δουλειά. Πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς την απόρριψη. Πρέπει να ανεβαίνεις στη σκηνή και να ξεχνάς κάθε προσωπικό σου πρόβλημα, δίνοντας άριστες ερμηνίες για το κοινό που σε παρακολουθεί.

Στην Ελλάδα υπάρχουν ευκαιρίες;

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άνθιση στο musical. Πραγματοποιούνται όλο και περισσότερες αξιόλογες παραγωγές και το κοινό αρχίζει και «εκπαιδεύεται» στο να παρακολουθεί τέτοιου είδους παραστάσεις. Σαφώς, όμως, οι ευκαιρίες δεν είναι τόσες όπως σε άλλες χώρες όπως στην Αγγλία, ή την Αμερική. Εκεί το musical είναι κομμάτι της κουλτούρας των ανθρώπων και γίνονται μεγάλες και ακριβές παραγωγές.

Ποιες είναι οι συμβουλές που θα δίνατε σε ένα νέο παιδί που θέλει να ακολουθήσει μια καριέρα σαν τη δικιά σας;

Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και κατάλληλη εκπαίδευση. Δεν αρκεί μόνο το ταλέντο, είναι απαραίτητες οι  σπουδές και συνεχώς πρέπει να παρακολουθείς μαθήματα για να εξελίσσεσαι σαν καλλιτέχνης. Επίσης, πρέπει να δέχεσαι το «ΟΧΙ», που μπορεί να ακούσεις σε κάποια ακρόαση και να προσπαθήσεις την επόμενη φορά να το κανείς «ΝΑΙ».

Είναι πιο εύκολο όταν η τέχνη απευθύνεται σε παιδικό ή ενήλικο κοινό; Ποιες είναι οι διαφορές κατά τη γνώμη σας;

Το κάθε κοινό είναι διαφορετικό και το καθένα έχει τις δυσκολίες του. Νομίζω, όμως, πως το παιδικό κοινό είναι το πιο δύσκολο για δυο λόγους: Πρώτον τα παιδιά είναι πάντα ειλικρινή, αν τους αρέσει κάτι θα το δείξουν και θα ενθουσιαστούν, αν όχι θα το καταλάβεις από τα πρώτα λεπτά. Δεύτερον έχεις τεράστια ευθύνη ως καλλιτέχνης απέναντι στα παιδιά, πολύ μεγαλύτερη από ότι σε έναν ενήλικα. Όσον αφορά τη δικιά μου ιδεολογία, ποτέ δεν αναλαμβάνω να συμμετέχω σε μια παιδική παράσταση και αντίστοιχα σε μια μεταγλώττιση σειράς/ταινίας, αν αυτά δεν έχουν το κατάλληλο εκπαιδευτικό περιεχόμενο για το παιδικό κοινό. Νιώθω πως έχω ευθύνη απέναντι στα παιδιά. Για παράδειγμα, κατά την τελευταία θεατρική σεζόν είχα τον κεντρικό ρόλο στο Hello Kitty, στο ιστορικό θέατρο Βεάκη. Σε κάθε παράσταση το θέατρο ήταν γεμάτο με παιδιά. Εκεί, λοιπόν, ένιωθα κατά τις παραστάσεις πως έχω ευθύνη προς τα παιδιά. Δηλαδή έπρεπε να κερδίσω το ενδιαφέρον τους αλλά ταυτόχρονα να φροντίσω να «φύγουν» και καλύτεροι άνθρωποι. Είναι βασική μου αρχή. Το θέατρο και ο κινηματογράφος πρέπει να είναι ένα δεύτερο σχολείο, ειδικά στις μικρές ηλικίες.

Τα μελλοντικά σχέδια τι περιλαμβάνουν;

Έρχονται πολύ όμορφα πράγματα και είμαι πολύ ενθουσιασμένη γι’ αυτά. Αυτή την περίοδο έχω δεχτεί μια πολύ σημαντική πρόταση από έναν agent στη Νέα Υόρκη, για να έχω έναν από τους κεντρικούς ρόλους ως τραγουδίστρια και performer σε ένα πολύ όμορφο show. Είμαστε ακόμη στη διαδικασία που οργανώνουμε τα πάντα. Ελπίζω σύντομα να μπορώ να μοιραστώ παραπάνω πληροφορίες μαζί σας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
MHT