Η Courtney Barnett μάς υπόσχεται το πιο συναισθηματικό live της άνοιξης

Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες φωνές των τελευταίων χρόνων, η Courtney Barnett από την Αυστραλία, έρχεται στη σκηνή του Fuzz στις 16/5. Λίγες ημέρες πριν μιλήσαμε μαζί της.

Elle 24 Απρ. 19
Η Courtney Barnett μάς υπόσχεται το πιο συναισθηματικό live της άνοιξης

«Αυτή τη στιγμή είμαι στο Σίδνεϊ. Εδώ οι άνθρωποι είναι κάπως αθώοι και ζουν ευτυχισμένοι. Εγώ ξυπνάω το πρωί, γράφω, διαβάζω, σκέφτομαι τι θα κάνω στη ζωή μου και πότε χαμογελάω με αυτό και πότε ανησυχώ. Φυσικά, πάντα θα ασχοληθώ με κάποιον τρόπο με τη μουσική μου. Αυτές τις μέρες προετοιμάζω τις λεπτομέρειες για την επερχόμενη περιοδεία μου, μέσω της οποίας θα βρεθώ και στην Αθήνα. Κάπως έτσι κυλάει η ζωή μου. Είναι ένας πολύ παράξενος κόσμος για να ζει και να μεγαλώνει ένα κορίτσι σήμερα. Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι αποτελώ έμπνευση για κάποια από αυτά. Επί σκηνής, αυτό που αγαπώ να λέω είναι ότι οι γυναίκες είμαστε υπέροχα πλάσματα. Αυτό σκέφτομαι εγώ για εμένα και αυτό θέλω να σκέφτονται και όλες οι γυναίκες. Όλες. Όπου και αν βρίσκονται, ό,τι δουλειά και αν κάνουν. Με όποιον τρόπο και αν ζουν. Αν υπήρχε ένα μήνυμα που θα έστελνα σε όλες μας είναι “συνεχίστε να παλεύετε για την ισότητα και την ελευθερία σας. Ακόμα και αν κάποιες είναι πιο ελεύθερες από κάποιες άλλες. Δεν είναι δεδομένο ότι αυτές οι αξίες είναι εξασφαλισμένες. Όλα αλλάζουν αν δεν υπάρχουν ίσα δικαιώματα για όλες μας”. Θα τους έλεγα επίσης να συνεχίσουν να είναι υπέροχες. Να στηρίζουμε η μία την άλλη. Να γίνουμε όλες μια γροθιά».

Credit: Mia Mala McDonald

«Πολλοί με ρωτάνε για τον στίχο I’m Not Your Mother, I’m Not Your Bitch. Το πρώτο συναίσθημα που έρχεται σε όλους είναι ο θυμός. Αλλά, για εμένα είναι πολλά. Είναι δυσφορία, λύπη, ανησυχία, αγανάκτηση και έχει σαρκαστική διάθεση επίσης.
Όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική σήμερα δεν πρέπει να απογοητεύονται από το πλήθος των καλλιτεχνών. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να ξεκινήσουν να γράφουν μουσική. Να μάθουν ένα όργανο και να είναι δυνατοί. Να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα με τον δικό τους τρόπο, με τη δική τους προσωπικότητα, με τη δική τους σφραγίδα και δύναμη. Η προσπάθεια θα τους ανταμείψει. Να μη σταματήσουν ποτέ. Και να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Αυτό θα τους κάνει και καλύτερους μουσικούς. Για την Αθήνα μου έχει πει τα καλύτερα ο φίλος μου Kurt Ville, που έχει δώσει εκεί σόου. Ο Kurt είναι ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που ξέρω. Εκτός και επί σκηνής. Είναι ζεστός, ευγενικός, γενναιόδωρος. Είναι έτσι όπως τον φαντάζεσαι ακούγοντάς τον να παίζει μουσική. Είναι πολύ καλός μουσικός, συνθέτης και στιχουργός. Και είναι φίλος μου. Εγώ ήθελα πάντα να έρθω στην Αθήνα, στην Ελλάδα. Αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι πως η συναυλία θα είναι μια συναισθηματική γιορτή με στίχους και τραγούδια. Ειλικρινά έχω όλη αυτή την επιθυμία να έρθω στη χώρα σας που είμαι σίγουρη ότι ανεβαίνοντας στη σκηνή θα θέλω να κλάψω. Μη με αφήσετε μόνη μου εκείνο το βράδυ».

https://www.youtube.com/watch?v=94pALAJ4OhU

Info: fuzzclub.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT