Κάθε σπουδαία ιστορία ξεκινάει με μια γυναίκα

Οι «Κόρες των Αστεριών» είναι μια ιστορία για όλη την ανθρωπότητα μέσα από τα μάτια της γυναίκας. Η αγάπη, η οικογένεια, η χαρά, η απώλεια, ο φόβος και ο πόνος, είναι τα «συστατικά» που συνθέτουν την ύπαρξή μας.

Elle 01 Ιουλ. 21
Κάθε σπουδαία ιστορία ξεκινάει με μια γυναίκα

Οι «Κόρες των Αστεριών» ξεκίνησαν ως μια έμπνευση από τον αστερισμό των Πλειάδων και αμέσως εξελίχθηκαν σε παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο. Κάπως έτσι τις γνώρισαν εκατομμύρια άνθρωποι, μπήκαν στις καρδιές μας και μετέφεραν το πιο σημαντικό δώρο, το πιο ουσιαστικό που μας έχει κρατήσει ζωντανούς ακόμα και σε περιόδους απερίγραπτου πόνου: την Ελπίδα.

Όπως συνήθιζε να λέει η συγγραφέας, με τη συγκεκριμένη σειρά θέλησε να γιορτάσει τα επιτεύγματα των γυναικών και να τονίσει τη δική τους σημαντική συμβολή στον κόσμο.

Ίσως κάποιος  να διακρίνει μια φεμινιστική προσέγγιση στις ιστορίες. Για τη Lucinda ,όμως, ο ορισμός του φεμινισμού έχει διαφορετική διάσταση. Πρόκειται για ισότητα και όχι κυριαρχία. Οι γυναίκες για τις οποίες έγραφε, τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν, παραδέχονται ότι θέλουν και χρειάζονται την αγάπη, όχι απαραίτητα με την παραδοσιακή μορφή γάμου και παιδιών.

Έτσι η σειρά γιορτάζει απερίφραστα την ατελείωτη αναζήτηση της αγάπης ενώ διερευνά και τις καταστροφικές συνέπειες όταν  αυτή χαθεί.

γυναίκα

H Lucinda Riley έφυγε από τη ζωή στις 11 Ιουνίου. Η είδηση σκόρπισε τη θλίψη όχι μόνο στους οικείους της, σε όσους είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν από κοντά, αλλά και στους εκατομμύρια αναγνώστες της. Γιατί τη Lucinda τη γνωρίσαμε μέσα από τις ιστορίες της. Μας πήρε μαζί της σε όλα τα ταξίδια που έκανε. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις γωνιές και δεν θα μας άφησε πίσω.

Η ίδια ακολούθησε τα βήματα των πραγματικών και φανταστικών γυναικείων χαρακτήρων της και δεν σταμάτησε λεπτό να εκπλήσσεται από την επιμονή και το θάρρος των γυναικών που γνώρισε. Στη συνέχεια, θέλησε να μας τις συστήσει και το έκανε με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Η Lucinda μίλησε για τις γυναίκες που καταπολεμούν τις σεξουαλικές και φυλετικές προκαταλήψεις, για εκείνες που χάνουν αγαπημένα πρόσωπα έπειτα από μια καταστροφή, έναν πόλεμο ή μια ασθένεια. Μας μίλησε για γυναίκες που άνοιξαν τον δρόμο σε όλες μας, έναν δρόμο για την ελευθερία της σκέψης και της πράξης, που απολαμβάνουμε σήμερα και που συχνά θεωρούμε δεδομένα.

Διαβάζοντας τις ιστορίες τους, είναι σίγουρο ότι θα ταυτιστείς και εσύ με κάποια από τις κόρες. Ωστόσο, η καθεμία είναι ξεχωριστή με τον δικό της τρόπο και η ομορφιά τους κρύβεται στη μοναδικότητά τους.

Θα θυμώσεις, θα στεναχωρηθείς, θα χαρείς μα πολύ περισσότερο, θα ταξιδέψεις σε διάφορες γωνιές της γης: Θα περάσεις απ’ την Ισπανία όπου θα χορέψεις φλαμένκο και θα δοκιμάσεις τάπας, τη Βραζιλία, όπου θα σταθείς μπροστά απ’ το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, θα «ακούσεις» τη φιλαρμονική ορχήστρα στο πανέμορφο Μπέργκεν της Σουηδίας, θα γεμίσεις με τα χρώματα, τα αρώματα και τους ανθρώπους στην Κένυα…

γυναίκα

Οι εικόνες μέσα απ’ την πένα της Lucinda Riley καταφέρνουν να ζωντανέψουν μέσα μας. Ταξιδεύουμε στον χρόνο, σε εποχές παλιές, γνωρίζουμε διαφορετικά έθιμα και κουλτούρες. Γινόμαστε μέρος στις πιο συγκινητικές και συνάμα γοητευτικές ιστορίες.

Πίσω από όλες τις ιστορίες κρύβεται μια ενδελεχή έρευνα, ταξίδια, χαρακτήρες… Και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Lucinda Riley, η οποία μας κράτησε από το χέρι και μας χάρισε το πιο όμορφο ταξίδι όταν το είχαμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη. Μας έκανε συντροφιά όταν η μοναξιά χτυπούσε επίμονα την πόρτα και μας έδωσε την ελπίδα όταν νομίζαμε πως είχε χαθεί για πάντα.

Η σειρά «Κόρες των Αστεριών» αποτελεί παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο καθώς έχει πουλήσει περισσότερα από 15.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Στην ελληνική γλώσσα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT