Liam Ireland «Θα έδινα τάπα σε κάθε είδους κακοποίηση»

Η µικρή οθόνη υποδέχεται τον νεαρο ηθοποιό, Liam Ireland µε αφορµή έναν απαγορευµένο έρωτα στο σίριαλ Η Γη της Ελιάς.

Elle 02 Σεπ. 21
Liam Ireland «Θα έδινα τάπα σε κάθε είδους κακοποίηση»

«Το επώνυµό µου είναι Ireland. Δεν είµαι Ιρλανδός. Είµαι Άγγλος από την πλευρά του πατέρα µου. Γεννήθηκα στο Ρέθυµνο. Έφυγα για την Αγγλία και επέστρεψα για να πάω σχολείο στην Κρήτη. Είχα µεγάλη αγάπη για το µπάσκετ και ονειρευόµουν να γίνω µπασκετ-µπολίστας. Ταινίες έβλεπα από µικρός. Δεν τις έβλεπα απλώς. Tις µελετούσα. Η πρώτη που θυµάµαι ότι είδα ήταν O Άρχοντας των Δαχτυλιδιών. Έκλεψα το DVD από το τότε αγόρι της µάνας µου και το είδαµε µε τον αδερφό µου. Ήµουν µόλις τεσσάρων ετών.
Σε όλη την παιδική και εφηβική µου ηλικία πηγαινοερχόµουν µεταξύ Κρήτης και Αθήνας. Έχω αλλάξει έντεκα σχολεία και έντεκα σπίτια. Άλλους θα τους πείραζε, εµένα µου άρεσε. Στα 16 µου βρέθηκα να παρακολουθώ ένα µάθηµα υποκριτικής και έπαψα να θέλω να γίνω µπασκετµπολίστας. Συνέχισα τα µαθήµατα και αποφάσισα να προσπαθήσω να πάω σε σχολή στην Αγγλία. Μου πήρε δύο χρόνια για να τα καταφέρω, αλλά τα κατάφερα. Σπούδασα τρία χρόνια στο Μπράιτον, σε µια σχολή που συνδυάζει την υποκριτική και το musical. Δεν ήµουν άνετος µε τη φωνή µου, αλλά ήθελα να γίνω. Το κάνω αυτό. Μου αρέσει να λύνω τους κόµπους µου. Όταν τέλειωσα και άρχισα να πηγαίνω σε οντισιόν, ήρθε να σκηνοθετήσει τη ζωή µου… ο κορονοϊός. Αναγκάστηκα να γυρίσω στην Ελλάδα και τότε ήταν που µε ζήτησε ο Ανδρέας Γεωργίου για την καθηµερινή σειρά Η Γη της Ελιάς. Δεν ξέρω τι θα µου συµβεί. Δεν µε τροµάζει σχεδόν τίποτα. Προς το παρόν έχω περιέργεια για το τι θα γίνει. Δεν θέλω να χάσω την ικανότητά µου να παρατηρώ άνετα τον κόσµο γύρω µου. Μόνο αυτό δεν θέλω να στερηθώ. Όλα τα υπόλοιπα, ας τα ζήσω.

Στο σίριαλ είµαι ο Στέφανος. Ένας σκληρός Μανιάτης γεωπόνος που αγαπάει τη γη και είναι ερωτευµένος µε τη Μυτράλη. Πρόκειται για έναν παλιοµοδίτικο έρωτα που συνδυάζει Ρωµαίο και Ιουλιέτα, αλλά και Μπόνι και Κλάιντ. Εγώ τον λέω “η Πεντάµορφη και το Τέρας”. Ένα θηρίο και µια νεράιδα. Ο Στέφανος είναι σκληρός. Η σκληράδα δεν είναι κακό στοιχείο. Μπορεί να γίνει όταν προκύπτει από την έλλειψη και το αδιέξοδο επικοινωνίας. Όταν είναι αποτέλεσµα του θυµού. Γι’ αυτό πρέπει να ανοιγόµαστε µεταξύ µας. Να µιλάµε, να επικοινωνούµε, να καταλαβαινόµαστε, και ιδιαίτερα οι άντρες που, πολλές φορές, µεγαλώνουµε χρεωµένοι µε τη σκληράδα µε την οποία µας παντρεύουν από τα γεννοφάσκια µας. Δεν το λέω σαν δικαιολογία.

Όταν τελειώσει αυτό το σίριαλ, θα µε ήθελα σε ένα γουέστερν. Θέλω να δοκιµάσω την τύχη µου στο εξωτερικό. Το µπάσκετ, όπως σας είπα και στην αρχή, το έχω αφήσει πίσω µου. Έπαιζα πεντάρι, κάτω από την µπασκέτα. Έδινα τάπες. Στη ζωή θα έδινα τάπα σε κάθε είδους κακοποίηση».

Info: O Liam Ireland θα πρωταγωνιστεί από το φθινόπωρο στο σίριαλ του Mega «Η Γη της Ελιάς».

Credit: Φωτογράφος: Νικόλ Μπαρτζώκα/D-Tales, styling: Χρήστος Αλεξανδρόπουλος, grooming: Νικολ σουρβινου/D-tales. O Liam Ireland φοράει ριγέ μπλούζα, H&M. Αμάνικη μαύρη μπλούζα, Cos. δαχτυλιδια, eleftheriou jewelry.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT