Μαρίνα Σάττι: «Trend δεν ήμουν, δεν είμαι και ούτε θα γίνω ποτέ»

Με αφορμή το μιούζικαλ Once στο οποίο πρωταγωνιστεί, η πολυτάλαντη Μαρίνα μας αποκαλύπτει τι θα φώναξε αν κάποια στιγμή μπορούσαν να την ακούσουν όλοι.

Elle 29 Δεκ. 18
Μαρίνα Σάττι: «Trend δεν ήμουν, δεν είμαι και ούτε θα γίνω ποτέ»

φωτογράφος: Γιώργος Καπλανίδης

«Συχνά με ρωτάνε τι κάνει σήμερα η Μάντισσα, εκείνο το κορίτσι που βγήκε στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, έκανε τεράστια επιτυχία στο youtube και έπειτα στο ραδιόφωνο. Η αλήθεια είναι ότι έχω απομακρυνθεί από εκείνη. Την έχω χάσει. Εγώ, η Μαρίνα, είμαι σε καλή φάση. Ονειρεύομαι πιο πολύ από ποτέ. Χαίρομαι που σιγά σιγά βλέπω τους καρπούς όλης αυτής της δουλειάς. Χαίρομαι με τις fonέs, χαίρομαι με τις chórεs μου – μια μεγάλη χορωδία που δημιουργήσαμε πρόσφατα και η οποία αποτελείται από 50 (!) κοπέλες. Αλλά κυρίως χαίρομαι με εμένα. Είμαι αυτό που είμαι, ρε παιδί μου, τελικά. Trend πάντως δεν ήμουν, δεν είμαι και ούτε θα γίνω ποτέ.
Αυτό που έχει σημασία δεν είναι η αφετηρία σου, αλλά το πού θες να πας. Αν μάλιστα ξεκινάς από χαμηλά, μπορεί να έχεις και μεγαλύτερη φόρα. Και το πού θα φτάσεις σε δέκα χρόνια από σήμερα εξαρτάται από το πόσο θα περπατάς κάθε μέρα. Αν έχεις μάθει να δουλεύεις σκληρά, να είσαι συγκεντρωμένος στον στόχο σου, χωρίς να παρασύρεσαι από οτιδήποτε “γοητευτικό” εμφανίζεται στην πορεία, αν έχεις διδαχθεί να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες και τις ήττες ως ζωτικό μέρος της οποιασδήποτε διαδικασίας και συνεχίζεις να προχωράς μπροστά, τότε όλα θα γίνουν. Δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά θα γίνει. Όπου τολμήσεις να κοιτάξεις, θα πας. Όταν μου λένε ότι είμαι το απόλυτα επιτυχημένο παράδειγμα girl power δεν το πολυπιστεύω. Παίρνω δύναμη, όμως, και σκέφτομαι ότι το μονοπάτι που ακολουθώ μπορεί και να με βγάλει κάπου τελικά. Πιστεύω ότι τη ζωή μας μπορούμε να τη φτιάξουμε εμείς οι ίδιοι, τουλάχιστον σε κοινωνίες όπως η δική μας, όπου υποτίθεται ότι είμαστε ελεύθεροι. Δημιουργώντας μόνοι μας επιλογές και ευκαιρίες. Αν υπήρχε δυνατότητα, για μια στιγμή, να ακουστεί μια φωνή ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον κόσμο, θα ήθελα να λέει μόνο αυτό: “Κάντε κάτι χρήσιμο!”».

Info: Η Μαρίνα πρωταγωνιστεί στο μιούζικαλ Once που θα ανέβει από 20/12 στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής, nationalopera.gr.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο τεύχος Νοεμβρίου στο πλαίσιο του αφιερώματος “30 χρόνια ELLE”.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT