Οι κορυφαίοι του φετινού Plisskën είναι ο παππούς της ηλεκτρονικής μουσικής, ο πατέρας της λεγόμενης tromodisco, o Giorgio Moroder. Οι πάντα κεφάτοι και πληθωρικοί Jungle, οι εκπληκτικοί Τουαρέγκ μουσικοί από τη Σαχάρα, Tinariwen, οι χαριτωμένοι Σουηδοί Peter Bjorn and John.

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής σχίζουν τα ιμάτια τους για τις εμφανίσεις των underground super star της house σκηνής, της The Black Madonna, του γνωστού παραγωγού Nicola Cruz, αλλά και για το ανερχόμενο darkwave ντουέτο των Boy Harsher.

Μέρος του lineup θα είναι επίσης και οι Donny Benet, Jane Fitz, Bombino και Giant Swan οι οποίοι θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Από τα πιο πολυαναμενόμενα live acts της φετινής χρονιάς είναι αυτά της Deena Abdelwahed, των Lebanon Hanover και των Prison Religion.

Από τα Live/Dj sets ξεχωρίζουμε τις στιγμές που θα κλείσουμε τα μάτια και θα λικνίσουμε στους ήχους της υπέροχης Lena Willikens, του ανεβαστικού Rone -που του έχουμε μια κάποια αδυναμία- και των εκρηκτικών Optimo.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του φεστιβάλ: 

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα που θα εμφανιστούν οι καλλιτέχνες.

 

Περισσότερες πληροφορίες: www.plisskenfestival.gr