Release Athens Festival: Οι Mount Kimbie στο ELLE

Με αφορμή την εμφάνιση των Mount Kimbie λίγο πριν τους Massive Attack στο Athens Release Festival στις 17/7, μιλήσαμε με ένα από τα μέλη τους, τον Kai Campos, για το τελευταίο τους άλμπουμ The Sunset Violent, αλλά και για την επικείμενη συναυλία τους στην Αθήνα.

Φωτεινή Σίμου 11 Ιουλ. 24
Release Athens Festival: Οι Mount Kimbie στο ELLE

«Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει την περιοδεία μας. Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε ξανά με τα τραγούδια μας εκτός στούντιο και αυτό ήταν συναρπαστικό, γιατί είναι πάντα μια πολύ διαφορετική σχέση αυτή που αναπτύσσεται μαζί τους. Μπορεί να αφηγούνται ακόμη και μια άλλη ιστορία, ενώ επίσης έχει πολύ ενδιαφέρον να παρατηρείς πώς αντιδρά το κοινό μαζί τους. Πώς το κοινό μετατρέπει τα τραγούδια σε μια διαφορετική εμπειρία. Στη σκηνή, και εμείς ψάχνουμε έναν άλλο τρόπο να απολαμβάνουμε τα τραγούδια μας. Τα αλλάζουμε, δοκιμάζουμε πάνω τους διαφορετικές ιδέες. Είναι και για εμάς μια αποκαλυπτική εμπειρία, πολύ συναρπαστική.

Release Athens Festival

Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να μας πει κάποιος ως κομπλιμέντο για τη μουσική μας. Σίγουρα το ότι γράφουμε τρυφερή μουσική θα ήταν ωραίο. Είναι μια ωραία προοπτική αυτό. Να ξέρεις ότι όσοι ακούν τη μουσική σου νιώθουν τρυφερότητα και απαλότητα. Εμείς, στον τελευταίο δίσκο The Sunset Violent θέλαμε να είμαστε κάπως ελεύθεροι με τη μουσική όσον αφορά τα είδη. Γράφαμε και ό,τι προέκυπτε. Ενώσαμε πολλούς διαφορετικούς, μουσικούς μας έρωτες. Δεν έχουμε στο νου μας να υπηρετήσουμε κάποιο είδος.  Επίσης, δώσαμε μεγάλη έμφαση στα φωνητικά και εστιάσαμε πολύ περισσότερο στις μελωδίες. Φέραμε στο στούντιο φίλους μας ώστε αυτή η δουλειά να είναι δική μας, αλλά επίσης και πιο συλλογική. Θέλαμε απλώς να το ακούσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. Νιώθαμε κατά τη διάρκεια της παραγωγής του και οι δύο πραγματικά ανανεωμένοι και κάπως ότι πατάμε καλύτερα στα πόδια μας. Το έργο στο σύνολό του θέλαμε να πραγματικά φρέσκο ​​και συναρπαστικό και νομίζω ότι το καταφέραμε. Θέλαμε να είναι αυτή η καλύτερη συλλογή τραγουδιών μας μέχρι τώρα. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ότι για τη δημιουργία αυτού του δίσκου δουλέψαμε και ξεχωριστά. Συναντιόμασταν και βλέπαμε πως λειτουργούσαν οι ιδέες μας μαζί. Το άλμπουμ γράφτηκε στην Yucca Valley της California. Ψάχναμε για ένα μέρος που θα μπορούσαμε να πάμε που δεν ήταν πολύ μακριά από το Λος Άντζελες, που δεν είχε πολλούς περισπασμούς. Εγώ προσωπικά δεν πίστευα ότι η γεωργαφία και ο τόπος που θα γράψεις ένα δίσκο μπορεί να παίξει κάποιον ουσιαστικό ρόλο. Οπότε δεν είχαμε στο μυαλό μας ότι θα πάμε στην έρημο για να γράψουμε κάτι που να θυμίζει έρημο. Θέλαμε απλώς ένα ήσυχο μέρος χωρίς πολλούς αντιπερισπασμούς. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι από νωρίς οι μελωδίες είχαν κάτι βραχώδες και ερημικό. Πιστεύω όμως ότι ήταν κάτι που ήθελα να καταφέρω πολύ πριν φτάσω στην Yucca Valley. Συμπτωματικό και αστείο ήταν που επιλέξαμε να ηχογραφήσουμε εκεί, αλλά ποιος ξέρει; Το υλικό αυτών των έξι εβδομάδων περάσε από βαθιά διεργασία όταν επεξεργάστηκα τα demos στο Λονδίνο. Εκεί σκάφτηκαν τα τραγούδια και στην πραγματικότητα και καθαρίστηκαν. Κοιτώντας τώρα πια καθαρά, υπάρχει η ευαισθησία της οπτικής ενός Άγγλου που ηχογραφεί σε μια αμερικάνικη έρημο.

Release Athens Festival

Για το live στην Αθήνα είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε με τους Massive Attack στο  Release Athens Festival.. Θέλουμε να νιώσουμε άνετα με τον κόσμο. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Θα παρουσιάσουμε τραγούδια από όλη τη δισκογραφία μας, όχι μόνο από το τελευταίο μας άλμπουμ. Έχουμε ετοιμάσει μια διαφορετική εμπειρία για κάθε τραγούδι και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα τη μοιραστούμε μαζί σας στην Αθήνα».

Info: Οι Λονδρέζοι Mount Kimbie θα εμφανιστούν στις 17 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού, στο Release Athens Festival μαζί με τους Beak, το side project του Geoff Barrow των Portishead και τους Massive Attack.

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
MHT