Τα βιβλία με τα οποία θα υποδεχθούμε τον Σεπτέμβριο

Τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Elle 24 Αυγ. 24
Τα βιβλία με τα οποία θα υποδεχθούμε τον Σεπτέμβριο

Με την επιστροφή στην κανονικότητα και τη συνειδητοποίηση πως το καλοκαίρι πέρασε, η συντροφιά ενός βιβλίου θα σου δώσει την ευκαιρία να ξεφύγεις και να μεταβείς σε άλλους κόσμους, εκεί που μπορεί να είναι πάντα καλοκαίρι. Αυτό τον Σεπτέμβριο εμπλουτίζουμε τη βιβλιοθήκη μας με τα βιβλία που θα κάνουν το φθινόπωρο ακόμα πιο συναρπαστικό.

ΚΑΙΡΟΣ της Τζέννυ Έρπενμπεκ (εκδ. Καστανιώτη)
Είναι το μυθιστόρημα που δίκαια τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Booker 2024. Βρισκόμαστε στο Βερολίνο, τον Ιούλιο του 1986. Εκεί, η Καταρίνα και ο Χανς συναντιούνται και ανοίγεται μεταξύ τους ένα τεκτονικό ρήγμα από το θαύμα που τους ενώνει. Όμως, θαύματα δεν συμβαίνουν και αυτοί το ξεχνούν μένοντας
με τη μνήμη της ελπίδας τους. Η ελπίδα όμως βγάζει πλοκάμια που σφίγγουν, που σπάνε κόκαλα. Ο θόρυβός τους είναι αντίστοιχος των αλλαγών που συμβαίνουν, ενώ η Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας καταρρέει φέρνοντας ριζικές αλλαγές.

βιβλία

Η ΒΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ του Πέτρου Μάρκαρη (εκδ. Κείμενα)
Μια δολοφονία έξω από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ φέρνει τον διευθυντή Ασφάλειας Αττικής Κώστα Χαρίτο και την αστυνόμο Φερλέκη αντιμέτωπους με μία από τις πιο δύσκολες υποθέσεις τους. Στο φόντο, φοιτητικές διαδηλώσεις και αστυνομική βία. Στην ιστορία προστίθεται ένας ακόμα φόνος.

βιβλία

ΡΑΓΙΣΜΕΝΟΙ της Αλαΐδε Βεντούρα Μεδίνα (εκδ. Carnivora)
Μια φωνή από το Μεξικό με μια πρόζα που, χωρίς να προσπαθεί καν, χτενίζει το πώς η σιωπή μπορεί να λειτουργήσει ως μέρος της σωματικής και ψυχολογικής βίας μέσα σε μια οικογένεια. Δύο αδέρφια προσπαθούν να επιβιώσουν από τον πατέρα τους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Σκληρό και ανθρωπολογικά διερευνητικό.

βιβλία

Ο ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΣ ΓΚΑΟΥΤΣΟ του Roberto Bolaño (εκδ. Άγρα)
Νέο ραντεβού με μεταφρασμένο βιβλίο του αγαπημένου Χιλιανού συγγραφέα. Αυτό είναι το τελευταίο που άφησε έτοιμο προς έκδοση. Αποτελείται από τέσσερα διηγήματα και δύο διαλέξεις. Καθένα από τα κείμενα μοιάζει να ξεκινάει από την αναζήτηση μιας αλήθειας. Πότε απλής, πότε σύνθετης, αλλά πάντα αλήθειας.

βιβλία

Η ΛΕΣΧΗ ΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΛΟΟΥ του Ρόμπερτ Θόρογκουντ (εκδ. Πατάκη)
Αν δεν θέλετε να διαβάσετε μία ακόμα φορά Αγκάθα Κρίστι, αφήστε χώρο στη βαλίτσα των διακοπών για την ιστορία της 77χρονης Τζούντιθ Πατς η οποία, ενώ κολυμπάει στον Τάμεση ένα βράδυ, γίνεται μάρτυρας μιας άγριας δολοφονίας την οποία θα θελήσει να εξιχνιάσει μαζί με τη Σούζι Χάρρις, περιπατήτρια σκύλων, και την Μπεκς Στάρλινγκ, σύζυγο του τοπικού εφημέριου.

βιβλία

ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΚΙ ΕΣΥ ΚΟΙΤΑΞΕΣ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ της Irene Solà (εκδ. Ίκαρος)
Η Καταλανή συγγραφέας δεν μας κάνει εύκολη την ανάγνωση. Χρειάζεται προσπάθεια για να μη χαθούμε στους χρόνους και στις γενιές. Η καλύτερη τεχνική είναι να αφεθούμε στους θρύλους, στα σύμβολα, σε αυτό το γυναικείο, γεμάτο από τραύματα μα και γιορτές γαϊτανάκι.

βιβλία

ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ της Adania Shibli (εκδ. Πλήθος)
Το καλοκαίρι του 1949, μια νεαρή Παλαιστίνια βιάζεται και εκτελείται στην έρημο Νέγκεβ. Χρόνια αργότερα μια γυναίκα, τα γενέθλια της οποίας συμπίπτουν με την εκτέλεση, θέλει να μάθει την αλήθεια.

βιβλία

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ PARTY HOUSE της Lin Anderson (εκδ. Ελληνικά Γράμματα)
Μετά την πανδημία, ένα κατάλυμα στα Χάιλαντς της Σκοτίας ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι, αλλά τότε ανακαλύπτεται το πτώμα μιας έφηβης που έχει εξαφανιστεί εδώ και πέντε χρόνια.

βιβλία

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT