Τα βιβλία που διαβάσαμε μέσα στον Ιούνιο

Τα βιβλία που μας κράτησαν συντροφιά δίπλα στο κύμα.

Elle 30 Ιουν. 24
Τα βιβλία που διαβάσαμε μέσα στον Ιούνιο

Ήρθαν επιτέλους εκείνες οι μέρες που τα σαββατοκύριακα μάς βρίσκουν σε μία ερημική παραλία, κάτω από μία σκιά δέντρου να διαβάζουμε το αγαπημένο μας βιβλίο, με μουσικό χαλί τον παφλασμό των κυμάτων. Είτε βρίσκεσαι διακοπές είτε σε καποια παραλία της Αττικής, ένα ή και δύο βιβλία πρέπει να βρίσκονται στην τσάντα θαλάσσης, με την ίδια λογική που το αντηλιακό δεν λείπει από το νεσεσέρ σου. Για τον μήνα Ιούνιο, αυτά ήταν τα βιβλία που ξεχωρίσαμε και σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα για να έχεις ως παρέα στην παραλία.

ΣΤΡΑΒΟ ΑΛΕΤΡΙ του Ιταμάρ Βιέιρα Ζούνιορ (εκδ. Αίολος)
Κοινωνικός ρεαλισμός με πινελιές μαγικών στοιχείων επιστρατεύονται για να έρθουμε πιο κοντά στην ιστορία των αγώνων και της απελεύθερωσης των Αφροβραζιλιάνων ακτημόνων και απογόνων των σκλάβων σε μία από τις φτωχότερες περιοχές της Βραζιλίας.

βιβλία

ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ του Χουάν Κάρλος Ονέτι (εκδ. Μάγμα)
Οι παράξενες, αφρώδεις, ονειρικές εξομολογήσεις του Ελάδιο Λινασέρο μέσα σε ένα απόλυτα υπαρξιακό και μηδενιστικό σύμπαν. Το βιβλίο θεωρείται σημείο αναφοράς για τη λογοτεχνία της απομάγευσης.

βιβλία

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑΖΟΝΤΑΣ ΒΡΟΧΗ του Andres Montero (εκδ. Διόπτρα)
Ένας άντρας βρίσκεται στη μέση του πουθενά, στην ύπαιθρο της Χιλής. Περπατώντας μέσα στη βροχή, φτάνει σε ένα σπίτι όπου κατοικεί ένας άγνωστος, τρομακτικός και υγρός κόσμος. Υγρός από δάκρυα και αίμα.

βιβλία

ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ του Gabriel Garcia Marquez (εκδ. Ψυχογιός)
Η συνήθεια της Άνα Μαγκνταλένα Μπαχ να ταξιδεύει κάθε Αύγουστο στο νησί όπου είναι θαμμένη η μητέρα της την οδηγεί σε αισθησιακές νύχτες που το φεγγάρι τους στάζει φόβο, πάθη και ελευθερία. Κυρίως, όμως, είναι γεμάτες από τη μαγική γραφή ενός εκ των σημαντικότερων συγγραφέων που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος.

βιβλία

ΟΙ 8 ΖΩΕΣ ΜΙΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΧΡΟΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ της Mirinae Lee (εκδ. Διόπτρα)
Ακόμα ένα ντεμπούτο. Μας μεταφέρει στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Βόρεια από τη Νότια Κορέα, αλλά και σε μια περιοχή που προσπαθεί να βρει τα «χώματά» της ανάμεσα στο τραύμα, στην καταγωγή και την επιβίωση.

βιβλία

ΟΤΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΙΚΡΟΙ του Oliver Lovrenski (εκδ. Μεταίχμιο)
Μια σύγχρονη, ηλεκτρισμένη ιστορία ενηλικίωσης από τη Φινλανδία, γραμμένη από μια φρέσκια λογοτεχνική φωνή που εξελίσσεται σε εκδοτικό φαινόμενο.
Η περιέργεια γι’ αυτό το ντεμπούτο μπορεί να είναι πιο δυνατή από την ουσία του. Ας του αναγνωρίσουμε ότι είναι φρενήρες και βουτηγμένο στην ατμόσφαιρα του δρόμου.

βιβλία

ΕΝΑ ΘΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ της Cécile Coulon (εκδ. Gutenberg)
Η Μπλανς και ο Γκαμπριέλ, ορφανά αδέρφια, μεγαλώνουν στο αγρόκτημα της γιαγιάς τους, όπου επίσης ζει και εργάζεται ο έφηβος, κατατρεγμένος Λουί. Ο Αλεξάντρ μπαίνει στη ζωή τους και ταράζει τα πάντα. Μια γυναικεία φωνή από τη σύγχρονη Γαλλία που ρίχνει φως στη γαλλική επαρχία. Ένα φως σκοτεινό.

βιβλία

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
MHT