Τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά τον Αύγουστο

Μία τεράστια συλλογή βιβλίων, για να επιλέξετε εκείνα που θα σας συντροφεύσουν στις διακοπές σας.

Elle 10 Αυγ. 24
Τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά τον Αύγουστο

Ιστορίες για ό,τι κι αν επιθυμείτε να διαβάσετε στις διακοπές σας.

ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ της Μαριάνα Ενρίκες (εκδ. Πατάκη)
Μία από τις σημαντικότερες φωνές της λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τα πυκνά διηγήματά της, αποδεικνύει την ικανότητά της στο όργωμα της πολύ μεγάλης φόρμας. Έτσι καλλιεργεί ένα δάσος με δέντρα τη συλλογική μνήμη, την πατρότητα, την πολιτική και το προσωπικό βίωμα, με φόντο τη στρατιωτική δικτατορία της Αργεντινής.

βιβλία

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ του Anthony McCarten (εκδ. Ψυχογιός)
Δέκα Αμερικανοί έχουν επιλεχθεί για να συμμετάσχουν σε ένα πείραμα κατασκοπείας μιας εταιρείας, που στόχο έχει να εντοπίζει οποιονδήποτε, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται στη Γη. Μία από τις συμμετέχουσες, η Κέιτλιν, πρέπει να κερδίσει για πολλούς λόγους.

βιβλία

ΑΠΑΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ της Σάρα Κέιν (εκδ. Κάπα Εκδοτική)
Όλα τα θραύσματα, οι πληγές, ο κατακερματισμός, ο σωματικοποιημένος ψυχισμός των ηρώων της Κέιν μπαίνουν στη σειρά σε μια φροντισμένη έκδοση που αξίζει την προσοχή σας.

βιβλία

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ του Μενέλαου Χαραλαμπίδη (εκδ. Αλεξάνδρεια)
Από τις σημαντικές πολιτικές εκδοτικές επιλογές των τελευταίων μηνών, που ρίχνει αληθινό φως σε ένα από τα πιο δύσκολα τραύματα της ελληνικής κοινωνίας: τη συνεργασία Ελλήνων με τον κατακτητή κατά την κατοχή, ιδιαίτερα στην Αττική. Τραύμα αφρόντιστο μέχρι σήμερα.

βιβλία

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ του Γιάννη Μαρή (εκδ. Άγρα)
Ο Μπέκας, σε μια Αθήνα που καίγεται στην καρδιά του καλοκαιριού και χωρίς να έχει επίσημη αρμοδιότητα, ως συνταξιούχος πια, αρχίζει ανεπίσημη έρευνα για να λύσει το μυστήριο δύο θανάτων: μιας γυναίκας και του γιου ενός πολύ καλού του φίλου, ο οποίος είχε εντοπίσει το πτώμα της γυναίκας.

βιβλία

DEEP FAKE του Μάκη Μαλαφέκα (εκδ. Αντίποδες)
To τρίτο βιβλίο περιπετειών με ήρωα τον Μιχάλη Κρόκο ο οποίος, για να σώσει μια φίλη του, αποκτά σχέσεις με μια ακροδεξιά οργάνωση. Νουάρ ατμόσφαιρα σε μια Αθήνα που ξέρει τις πληγές της, ακριβώς όπως και ο πρωταγωνιστής του συγγραφέα, που ξέρει πώς να κάνει την ιστορία του να γλιστράει στα ιδρωμένα πεζοδρόμια της πόλης, ακόμη και όταν το ίδιο κάνει και η πλοκή του. Και τότε, όμως, του συμβαίνει με χάρη και στυλ.

βιβλία

Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ του Richard Osman (εκδ. Ψυχογιός)
Τα μέλη της Λέσχης Φόνων της Πέμπτης αναλαμβάνουν ξανά δράση έπειτα από μια δολοφονία. Στον δρόμο τους, αυτή τη φορά μπαίνουν παραχαράκτες έργων τέχνης, απατεώνες του διαδικτύου και ναρκέμποροι. Την ίδια στιγμή τα πτώματα αυξάνονται.

βιβλία

ΓΡΑΦΗ ΚΟΦΤΕΡΗ ΣΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙ της Annie Ernaux (εκδ. Μεταίχμιο)
Μια συνομιλία, που έγινε μέσω μέιλ, της συγγραφέα Annie Ernaux με τον επίσης συγγραφέα και καθηγητή Frederic-Yves Jeannet, που σκοπό είχε να ανακαλύψει και η ίδια το εργοστάσιο των λέξεών της.

βιβλία

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Κάρλος Φονσέκα (Εκδ. Καστανιώτη)
Ένα πολυμήχανο έργο μυστηρίου πολλών ταχυτήτων που έχει για αφετηρία του τη συνεργασία ενός μουσειολόγου από την Καραϊβική με μια σχεδιάστρια μόδας για μια έκθεση που ακυρώνεται λόγω του θανάτου της δεύτερης.

βιβλία

ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟ του Χουάν Βιγιόρο (εκδ. Carnivora)
Πώς μπορεί να μοιάζει ένα ανάγνωσμα που αφορά ένα ατίθασο βιβλίο το οποίο απεχθάνεται τα ανθρώπινα χέρια, καθώς κρύβει στις σελίδες του ένα μυστικό για έναν εκλεκτό και μοναδικό αναγνώστη; Μια κυκλοφορία από τις ανήσυχες εκδόσεις Carnivora για την ιερή εμπειρία της ανάγνωσης και της σχέσης που αναπτύσσουν τα δάχτυλά μας ξεφυλλίζοντας μια ιστορία.

βιβλία

ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ της Κάρμεν Μαρία Ματσάδο (εκδ. Αντίποδες)
H Ματσάδο γράφει από το σώμα. Οι λέξεις της έχουν σάρκα και κόκαλα, μύες και νεύρα. Έχουν το λίπος της γυναικείας εμπειρίας και τα σπλάχνα της. Έχουν δέρμα και πάνω και κάτω άκρα. Έχουν αναπαραγωγικά όργανα. Η Ματσάδο είναι από τις συγγραφείς που άλλαξαν τον τρόπο που θέλουμε να διαβάζουμε για τις γυναίκες.

βιβλία

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ της Gayl Jones (εκδ. Κλειδάριθμος)
Η συγγραφέας του Κορετζιντόρα είναι σπουδαία. Η γραφή της ξέρει να είναι δίκαιη, χωρίς να γίνεται άχαρα εσωτερική και περιορισμένη. Τη χαρακτηρίζει μια χρήσιμη, πολύτιμη εξωστρέφεια και κατανόηση των ανθρώπινων σχέσεων. Εδώ, μας μεταφέρει στην Ίμπιζα, όπου ένα ζευγάρι βρίσκεται διακοπές με μια φίλη και συγγραφέα, δημιουργώντας ένα παράξενο τρίγωνο.

βιβλία

ΟΚΑΒΑΝΓΚΟ του Caryl Férey (εκδ. Άγρα)
Ο Γάλλος συγγραφέας που μας έδωσε τα Μαπούτσε και Ζουλού σκάβει στην καρδιά της Μαύρης Ηπείρου με πρόφαση και πάλι ένα έγκλημα, για να καταλήξει ότι η καταγωγή, οι τόποι και οι ρίζες δεν νικιούνται.

βιβλία

ΠΕΡΑΣΜΑ της Nella Larsen (εκδ. Έρμα)
Μικρό, παραγνωρισμένο δείγμα προερχόμενο από την καρδιά της Αναγέννησης του Χάρλεμ. Μας αφηγείται την ιστορία δύο μαύρων γυναικών, που το χρώμα του δέρματός τους τους επιτρέπει να «ζουν» ως λευκές. Ο τρόπος που θα το χρησιμοποιήσουν αυτό, θα τις ενώσει με ένα ιδιαίτερο και αποκαλυπτικό «μαζί», το οποίο διαπερνά τις ταυτότητες της φυλής, του φύλου, της τάξης και της σεξουαλικότητας.

βιβλία

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT