Θάλεια Σταματέλου: Η πρωταγωνίστρια του Γιούγκερμαν μιλά στο ELLE

Η ταλαντούχα ηθοποιός υποδύεται τη Βούλα, την ηρωίδα του Καραγάτση με την αίσθηση ότι βρίσκεται συνεχώς σε μια διαρκή ερωτική ακροβασία.

Elle 23 Δεκ. 18
Θάλεια Σταματέλου: Η πρωταγωνίστρια του Γιούγκερμαν μιλά στο ELLE

φωτογράφος: Γιώργος Καπλανίδης

“Από τη στιγμή που επιλέχθηκα να παίξω τη Βούλα στον Γιούγκερμαν συνάντησα ένα κορίτσι που δεν επιτρέπει σε κανέναν να περιορίσει την ελευθερία της. Ό,τι νιώθει η Βούλα είναι αδύνατον να μπει σε καλούπι. Είναι απόλυτα ελεύθερη μέσα της. Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να έχουμε όλοι. Την ελευθερία μέσα μας. Γι’ αυτό η Βούλα είναι ένα πολύ ωραίο πρότυπο girl power. Ακούει αυτό που της λένε τα συναίσθηματά της και το ακολουθεί χωρίς να το κρίνει. Αυτή την παρόρμηση την έχω κι εγώ. Από τη σχολή της Αρχιτεκτονικής πέρασα με φόρα στην αρχιτεκτονική του θεάτρου. Ήθελα να το κάνω και το έκανα. Πιστεύω ότι πρέπει να ακούμε και τη λογική, αλλά να μην αφήνουμε μέσα μας κανένα απωθημένο. Βέβαια, πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς τις συνέπειες. Πέρα από τα προφανή κοινά που υπάρχουν μεταξύ αρχιτεκτονικής και θεάτρου, όπως η ισορροπία, η αρμονία και η αισθητική, αυτό που με ελκύει εμένα είναι το γκρέμισμα. Στο θέατρο χτίζεις ένα ολόκληρο σύμπαν μετά από σκάψιμο μέσα σου και έπειτα πρέπει να το αφήσεις στην άκρη. Πίσω από αυτό υπάρχει ένα απόλυτο αίσθημα ελευθερίας.

φωτογράφος: Γιώργος Καπλανίδης

Βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την κατάσταση στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Όταν ξέσπασε η κρίση, η δική μου γενιά οραματιζόταν το μέλλον.
Κοιτάγαμε μπροστά, τη στιγμή που μας επιβαλλόταν το μαύρο. Εγώ προσωπικά είχα μια ανεξήγητη ελπίδα. Το να είσαι νέος και να ξεκινάς από το μηδέν, είναι κι αυτό ελευθερία. Η νεότητα είναι ένα τεράστιο εφόδιο, σε κάνει παντοδύναμο. Δεν λογαριάζεις τίποτα. Αυτή την αίσθηση του 18χρονου θέλω να τη διατηρήσω σε όλη μου τη ζωή. Δεν έχω νιώσει να μας υποτιμούν ως γενιά, ωστόσο κάποιες φορές έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι δεν ξέρουμε να ερωτευόμαστε ή ότι δεν μπορούμε να αισθανθούμε. Ο έρωτας είναι διαχρονικός. Δεν ξέρει από εποχές. Δεν υπάρχει γενιά περισσότερο ή λιγότερο ικανή να ερωτευτεί. Και τώρα που το σκέφτομαι, ο έρωτας δεν είναι ικανότητα. Είναι μια υπέρβαση. Η Βούλα, για παράδειγμα, είναι ολόκληρη έρωτας. Δεν είναι ερωτικό πλάσμα, αλλά βρίσκεται σε μια διαρκή ερωτική ακροβασία”.

Info: Η Θάλεια πρωταγωνιστεί στην παράσταση Γιούγκερμαν στο Θέατρο Πορεία, ενώ θα τη δούμε και στο σίριαλ Η Ζωή εν Τάφω στις αρχές του 2019.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο τεύχος Νοεμβρίου στο πλαίσιο του αφιερώματος “30 χρόνια ELLE”.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT