Το 7ο Φεστιβάλ WIFT GR 50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Η θεματική της έβδομης διοργάνωσης έχει τίτλο «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» και εστιάζει σε Ελληνίδες γυναίκες - επαγγελματίες του κινηματογράφου.

Elle 21 Νοε. 23
Το 7ο Φεστιβάλ WIFT GR 50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Το WIFT GR – Women in Film and Television Greece (Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση – Ελλάδα) που σκοπό έχει να αναδείξει όλες τις γυναίκες και τις εν γένει θηλυκότητες που εργάζονται σε όλους τους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων στην Ελλάδα, παρουσιάζει για έβδομη φορά το Φεστιβάλ WIFT GR 50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το WIFT GR στοχεύει να υπογραμμίσει το έργο των γυναικών στον κινηματογράφο, φωτίζοντας τα επιτεύγματά τους που συχνά μένουν στην αφάνεια. Ειδικότερα, η ετήσια κινηματογραφική γιορτή πρόκειται να λάβει χώρα από τις 23 έως τις 26 Νοεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο. Να σημειωθεί πως κάθε χρόνο το Φεστιβάλ συμπίπτει ημερολογιακά και τιμά την 25η Νοεμβρίου που έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Φέτος, η θεματική της 7ης διοργάνωσης έχει τίτλο «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» και εστιάζει σε Ελληνίδες γυναίκες – επαγγελματίες του κινηματογράφου, από όλες τις ειδικότητες, που διακρίθηκαν σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου (Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Λοκάρνο, Κάρλοβι Βάρι, Σαν Σεμπαστιάν, Λονδίνο, Τραϊμπέκα, Τορόντο, Σάντανς, Κλερμόν Φεράν, Σεράγεβο, διεθνή διαγωνιστικά τμήματα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Δράμας κ.ά.). την τελευταία πενταετία (2018-2023).

Πιο αναλυτικά, στο φεστιβάλ θα προβληθούν ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας μικρού και μεγάλου μήκους τις οποίες υπογράφουν ή στις οποίες έχουν συμμετοχή Ελληνίδες σκηνοθέτριες, σκηνογράφοι, διευθύντριες φωτογραφίας, ηθοποιοί, μοντέζ κ.λπ. Επιπλέον, για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, διοργανώνεται διαγωνιστικό τμήμα για ταινίες μικρού μήκους από Ελληνίδες δημιουργούς.

Εκτός από τις προβολές, στις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται κεντρική συζήτηση με θέμα «Γυναίκες Δημιουργοί στον Ελληνικό Κινηματογράφο» με ομιλήτριες διαφόρων ειδικοτήτων που θα αναδείξουν πλευρές της θεματικής του Φεστιβάλ.

Αν θες να δεις αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, πάτησε εδώ

Info:

Φεστιβάλ WIFT GR 50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο | 23 – 26 Νοεμβρίου 2023

Ταινιοθήκη της Ελλάδας |  Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, Γκάζι, 2103609695
Η είσοδος στις προβολές και τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT