Βραβεία Emmy 2022: Κονταροχτυπήθηκαν Netflix και HBO. Zendaya και Lee Jung-jae στους μεγάλους νικητές

Τα 74α Βραβεία Emmy, για τις καλύτερες σειρές, απονεμήθηκαν τη Δευτέρα στο Λος Άντζελες.

Elle 14 Σεπ. 22
Βραβεία Emmy 2022: Κονταροχτυπήθηκαν Netflix και HBO. Zendaya και Lee Jung-jae στους μεγάλους νικητές

Στα φετινά βραβεία Emmy, τα «The White Lotus», «Ted Lasso» και «Succession» πήραν μερικά από τα μεγαλύτερα βραβεία της βραδιάς, ενώ η Zendaya ήταν από αυτούς που ξεχώρισαν, καθώς κέρδισε για δεύτερη φορά το αγαλματίδιο της καλύτερης ηθοποιού σε δραματική σειρά.

Η ηθοποιός τόνισε ότι είναι «τιμή της που είναι δίπλα σε απίστευτους ηθοποιούς» στην κατηγορία της. «Ευχαριστώ την Ακαδημία, ευχαριστώ τους φίλους και την οικογένειά μου, μερικοί από τους οποίους είναι εδώ απόψε. Ευχαριστώ τον Sam Levinson που μοιράστηκε την Ρου μαζί μου. Ευχαριστώ που πίστεψες σε μένα, ακόμα και σε στιγμές που δεν πίστευα στον εαυτό μου», είπε η Zendaya, αναφερόμενη στο cast και τους συντελεστές της σειράς Euphoria.

«Η μεγαλύτερη επιθυμία μου για το Euphoria ήταν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει να θεραπεύσει τους ανθρώπους και θέλω απλώς να πω ευχαριστώ σε όλους όσους μοιράστηκαν την ιστορία τους μαζί μου. Θέλω να ξέρεις ότι όποιος έχει αγαπήσει μια Ρου ή νιώθει ότι είναι η Ρου, είμαι τόσο ευγνώμων για τις ιστορίες σου και τις κουβαλάω μαζί μου και μαζί της», πρόσθεσε η ηθοποιός.

To «White Lotus» ήταν ο πρωταγωνιστής στα βραβεία Emmy 2022. Κέρδισε 10 βραβεία, μαζί με τα δύο βραβεία που κέρδισε το βράδυ της Δευτέρας και τα δύο Creative Arts Emmy που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Μερικά show που κέρδισαν τρία βραβεία ήταν οι Abbott Elementary, Barry, Hacks, Last Week Tonight With John Oliver, Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls, Love on the Spectrum US, Only Murders in the Building και The Pepsi Super Bowl LVI Halftime Show με πρωταγωνιστή τον Dr. Dre, Snoop Dogg, Mary J. Blige, Eminem, Kendrick Lamar και 50 Cent .

Οι σειρές με δύο βραβεία ήταν οι A Black Lady Sketch Show, Dopesick, How I Met Your Father, Love, Death + Robots, Lucy and Desi, RuPaul’s Drag Race, Severance και We’re Here. Αυτές που ξεπέρασαν τα τέσσερα αγαλματίδια ήταν το Euphoria και το Squid Game (έξι το καθένα). Adele One Night Only, The Beatles: Get Back και Stranger Things (πέντε το καθένα); και Arcane, Succession και Ted Lasso (τέσσερα το καθένα).

Ο Νοτιοκορεάτης Lee Jung-jae κέρδισε το βραβείο Emmy για τον καλύτερο ηθοποιό σε δραματική τηλεοπτική σειρά, για την ερμηνεία του στο «Squid Game». Πρόκειται για τον πρώτο νικητή αυτού του βραβείου για μη αγγλόφωνη ερμηνεία.

Δες όλους τους νικητές των βραβείων στο nitro.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: