Ανακαλύψτε το ευσπλαχνικό ροκ των Youth Valley

Οι Youth Valley (η κοιλάδα της νεότητας στα ελληνικά) μίλησαν στο ELLE για το πρώτο τους ομώνυμο EP, για την κοιλάδα της αγάπης, τη θλίψη των νεαρών εραστών, τα βουνά της αγάπης που πρέπει να μάθουμε να ανεβαίνουμε και το ποτάμι της δημιουργίας.

Elle 02 Απρ. 21
Ανακαλύψτε το ευσπλαχνικό ροκ των Youth Valley
Photo Credit: Αλεξάνδρα Διονά.

«H κοιλάδα των Youth Valley ιδανικά θα θέλαμε να σπαρθεί με φυτά που θα μας μάθουν πώς να τα μεγαλώνουμε και πώς να τα φροντίζουμε και αυτά, με τη σειρά τους, να “θρέψουν” περισσότερα αυτιά σε αντάλλαγμα της αμοιβαίας αυτής φροντίδας. Στον ορισμό της η κοιλάδα είναι ένα κομμάτι γης ανάμεσα από βουνά ή λόφους και συνήθως διατρέχεται από ένα ποτάμι. Τα δικά μας βουνά είναι η αγάπη μας για τη μουσική και η αυθεντικότητα προς τους εαυτούς μας. Επίσης, η άλλοτε ανάλαφρη και άλλοτε επίπονη διαδικασία δημιουργίας. Το ποτάμι των Youth Valley είναι η ηρεμία μας, η οποία είναι βασικός πυλώνας σε αυτό που κάνουμε και η ελπίδα μας για γνωριμία με το τώρα και την εξέλιξη. Το τελευταίο το λέω επειδή είναι κάτι που επιθυμούμε να τρέχει και να ανανεώνεται συνεχώς και -γιατί όχι- να ταξιδέψει μακριά. Το πρώτο μας single είναι το Young Sad Lovers. Η θλίψη δεν είναι απαραίτητα κάτι αρνητικό, είναι ένα ανθρώπινο βίωμα το οποίο ισορροπεί και, εν δυνάμει, είναι και αυτό, με τη σειρά του, πηγή δημιουργίας. Οι lovers είναι sad επειδή είναι δύσκολο να γνωρίσεις την αγάπη αν δεν στη μάθουν και αν, στη συνέχεια, δεν τη διοχετεύσεις πρώτα στον εαυτό σου. Οι θλιμμένοι νεαροί εραστές είναι ένα φαινόμενο που βλέπουμε κάθε μέρα. Πιστεύουμε ότι αν κάποιος εκφραστεί ή ταυτιστεί με οποιοδήποτε τραγούδι μας συνειδητά, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά προς το να νιώσει άνετα να εκφράσει τις σκέψεις του, και αυτό με τη σειρά του είναι ευεργετικό. Όλοι μας έχουμε ακούσει τραγούδια που ενδέχεται να μιλάνε για πράγματα που δεν συνηθίζουμε να λέμε, αλλά μέσω αυτών νιώθουμε μια παρηγοριά, μια λύτρωση. Έτσι θέλουμε να επικοινωνούμε οι Youth Valley με τα τραγούδια μας».

Ακούστε το Young Sad Lovers των Youth Valley:

Info: Οι Youth Valley δημιουργήθηκαν το 2019 στην Αθήνα. Ο ήχος τους έχει επιρροές και αντλεί έμπνευση από μουσικές σχολές όπως το new wave, post punk και το 80’s indie rock όπως ‘the Cure’ και ‘the Smiths’ και είναι «ντυμένος» με έναν πιο σύγχρονο shoegaze ήχο. Θέλουμε επίσης να γνωρίσετε τον κόσμο των Youth Valley γιατί αυτός έχει παστέλ χρώματα και μια φρεσκάδα που αν είχε μυρωδιά θα ήταν λεβάντα, ζάχαρη άχνη, ζεστό τσάι και αλατισμένο θαλασσινό αέρα. Σε αυτό πολύ σημαντικό ρόλο έχει παίξει οι φωτογραφίες και η αισθητική της Αλεξάνδρας Διονά (aka @ashinyday).

Youth Valley

Μέλη των Youth Valley (σήμερα):
Joseph – Lead Vocals, Guitars
Dean – Drums, Percussion, vocals
Argyris – Lead guitars
George – guitars, vocals
Clyde – bass, vocals

To Youth Valley EP (Digital) & Young Sad lovers// Untouched 7” Vinyl κυκλοφορεί από την Make Me Happy Records. Περισσότερες πληροφορίες για τους Υouth Valley θα βρείτε κάνοντας κλικ στο https://linktr.ee/youthvalley.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT