Βιταμίνες σε αμπούλες για λαμπερό δέρμα

Τα καλλυντικά σε μονοδόσεις προσφέρουν λάμψη και αντιοξειδωτική προστασία, ενώ ξεκουράζουν το πρόσωπο στο τέλος της ημέρας.

Elle 24 Απρ. 13
Βιταμίνες σε αμπούλες για λαμπερό δέρμα

Στο πρόσωπό μου δεν χρησιμοποιώ πολλά προϊόντα. Πριν αρκετό καιρό έπεσε στην αντίληψή μου ότι πλέον κυκλοφορούν συνθέσεις με πολύτιμες βιταμίνες σε μονοδόσεις, τις οποίες μπορούμε να εφαρμόσουμε το βράδυ. Από αυτές δοκίμασα την Α κι έμεινα πολύ ευχαριστημένη: κάθε φορά που έχω ξενυχτήσει ή είμαι κουρασμένη, σπάζω μια τέτοια αμπούλα μετά τον καθαρισμό του δέρματος και απλώνω το περιεχόμενό της σε πρόσωπο και λαιμό. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι παρά το γεγονός πως θυμίζει έλαιο, το δέρμα δεν είναι λιπαρό την επομένη.

Όπως εξηγεί η Μαρία Καρδάση, δερματολόγος, πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης, «οι μονοδόσεις έχουν γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε το μόριο ενός συστατικού να κατακερματίζεται και να μπορεί να περάσει τον επιδερμιδικό φραγμό και να απορροφηθεί. Μετά τη μεσοθεραπεία συστήνω αμπούλες με βιταμίνες. Βέβαια, κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει και ένα ειδικό ρόλερ με δοντάκια (σ.σ. κυκλοφορούν από διάφορες εταιρείες) για να βοηθήσει τα συστατικά να διεισδύσουν καλύτερα».

Ποιες βιταμίνες είναι καλές λοιπόν για την επιδερμίδα και για ποιο λόγο; Η ειδικός απαντά: «Η πιο σημαντική είναι η βιταμίνη Α που διεγείρει τη δράση των ινοβλαστών για παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η C προσφέρει λάμψη και αντιοξειδωτική προστασία και ενδείκνυται για τη ροδόχρου νόσο και τις μελανιές. Η Ε έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι καλή για το δέρμα όσων καπνίζουν ή εκτίθενται στον ήλιο». 
Οι αμπούλες διατίθενται στα φαρμακεία από διάφορες εταιρείες (Frezyderm, Eviol, Monoderma κ.ά.). Την επομένη της χρήσης τους μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε αντιηλιακό (ειδικά με τη βιταμίνη Α το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο και ίσως γίνει ήπια απολέπιση).

Προσοχή: Αν έχετε λιπαρό δέρμα και ακμή, καλό είναι πρώτα να συμβουλευτείτε δερματολόγο.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT