Menu

Pop star

Σε λευκό φόντο, με ζωηρόχρωμα έπιπλα και ψυχεδελικές πινελιές, αυτό το διαμέρισμα στο Παρίσι θυμίζει πίνακα του Άντι Γουόρχολ και αποτίει φόρο τιμής στην ποπ αισθητική. 

Όταν οι ιδιοκτήτες του επισκέφθηκαν πρώτη φορά αυτό το διαμέρισμα, το ερωτεύτηκαν αμέσως. Πρόκειται για μια μεζονέτα που καταλαμβάνει τον τέταρτο και τον πέμπτο όροφο ενός κτιρίου στο Παρίσι. Παλαιότερα, το ρετιρέ χρησιμοποιούνταν ως δωμάτιο υπηρεσίας, όμως οι αρχιτέκτονες που ανέλαβαν την ανακαίνιση διαμόρφωσαν αυτό το επίπεδο σε ένα χώρο ξεκούρασης και χαλάρωσης, στον οποίο το ζευγάρι να μπορεί να αναπαύεται στο τέλος της ημέρας. Βασικός στόχος τους ήταν να εκμεταλλευτούν όσο γίνεται περισσότερο το φυσικό φως, γι΄αυτό αντικατέστησαν τα μικρά παράθυρα που υπήρχαν με πολύ μεγαλύτερα που, επιπλέον, προσφέρουν απεριόριστη θέα στη γαλλική πρωτεύουσα. Στο ίδιο πάτωμα υπάρχουν επίσης δύο μπάνια, ένα μικρό καθιστικό και ένα ντρέσινγκ ρουμ. Στο άλλο επίπεδο, ο χώρος της τραπεζαρίας περιορίστηκε, για να μεγαλώσει το σαλόνι, το οποίο χωρίζεται από την κουζίνα και την είσοδο με μεγάλα πάνελ βαμμένα με λαμπερή λευκή λάκα. Το βιομηχανικού στυλ δάπεδο –ενιαίο σε όλο το κάτω πάτωμα- έγινε ειδική παραγγελία για να είναι βαμμένο σε αυτό το ιδιαίτερο μπλε χρώμα. Για το επάνω επιλέχθηκαν μοκέτες με γεωμετρικά σχέδια, σε ουδέτερες αποχρώσεις. Οι ιδιοκτήτες ήθελαν να υπάρχει η δυνατότητα να κάνουν αλλαγές στο διαμέρισμά τους όποτε το επιθυμήσουν. Έτσι επιλέχτηκαν πολυμορφικά έπιπλα που μπορούν να υποστηρίξουν διαφορετικές χρήσεις: το σαλόνι μεταμορφώνεται με μια κίνηση σε αίθουσα προβολής ή ακόμα και σε ντισκοτέκ (άλλωστε η χορευτική μουσική είναι το πάθος και των δύο). Τα έντονα χρώματα, οι καμπυλωτές φόρμες και τα διακοσμητικά στοιχεία παραπέμπουν στην αισθητική των ‘70s και δημιουργούν ένα ευχάριστο και ζωηρό σύνολο, το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνο το σπίτι που πρωτοαντίκρισαν οι σημερινοί ιδιοκτήτες. Όλα έχουν προσαρμοστεί στη σύγχρονη, hi-tech εποχή με αντικομφορμιστική διάθεση και χωρίς καμία όρεξη για νοσταλγία.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search