Το πρώτο flagship store της Molteni&C στην Ελλάδα είναι γεγονός

Η Molteni&C ενισχύει την παρουσία της στην Αθήνα, ανακοινώνοντας το άνοιγμα του flagship store της σε συνεργασία με την Άβαξ.

Elle 05 Δεκ. 22
Το πρώτο flagship store της Molteni&C στην Ελλάδα είναι γεγονός

Η συνεργασία μεταξύ του ιταλικού brand και της Άβαξ, της γνωστής εταιρείας στον χώρο του επίπλου, χρονολογείται από το 2012, όταν και άνοιξε για πρώτη φορά κατάστημα Molteni&C  στην Αθήνα. Η Άβαξ ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και μέσα στα χρόνια έφτασε να εκπροσωπεί τη Molteni&C ως ένα από τα πιο διακεκριμένα designer brands στο χώρο του επίπλου.

Το κτίριο έχει σχεδιαστεί από τον γνωστό Έλληνα αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Τομπάζη και χαρακτηρίζεται από τα παράθυρα διπλού ύψους σε όλο του το μήκος, που επιτρέπουν στο φως της ημέρας να λούζει τον χώρο.

Molteni&C

Οι συλλογές της Molteni&C παρουσιάζονται σε 280m2 που κατανέμονται μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου, περιτριγυρισμένες από έναν χώρο που σχεδιάστηκε από την αρχή
για να σχηματίσει ουσιαστικά μία “αποκλειστική γειτονιά”. Το Flagship Store βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας, έναν από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες της πόλης στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Μπαίνοντας στο κατάστημα, οι επισκέπτες γίνονται δεκτοί σε έναν πολυλειτουργικό χώρο, όπου η κουζίνα VVD, σχεδιασμένη από τον δημιουργικό διευθυντή της Molteni&C, Vincent Van Duysen, συνδυάζεται με δύο καρέκλες Chelsea της Dordoni, δημιουργώντας για τον επισκέπτη έναν ζεστό και φωτεινό χώρο, όπου οι υφές του ξύλου και του μαρμάρου ενισχύονται από το φυσικό φως του ήλιου που περνάει.

Molteni&C

Molteni&C

Molteni&C

Η βιβλιοθήκη Hector και ο καναπές Marteen πλαισιώνουν την σύνθεση της κουζίνας, η οποία συμπληρώνεται από κομμάτια της συλλογής Gio Ponti Heritage Collection: Το D.754.1 χαλί και δύο από τις εμβληματικές πολυθρόνες που επανεκδόθηκαν από τον κορυφαίο ιταλικό οίκο, την D.154.5 Round και την πολυθρόνα D.154.2.

Molteni&C

 

Molteni&C

Μια σκάλα οδηγεί στον πρώτο όροφο, όπου η εμπειρία υψηλής αισθητικής συνεχίζεται. Στα δεξιά, ένας χώρος καθιστικού διαθέτει τον καναπέ Surf , το μικρό τραπέζι του Yabu Pushelberg και δύο πολυθρόνες Margou του Van Duysen. Πηγαίνοντας προς τα αριστερά, το τραπέζι Half a Square και οι Devon καρέκλες “συστήνουν” την κουζίνα Intersection.

Molteni&C

Ένας καναπές Paul και δύο πολυθρόνες Elain, μαζί με μικρά τραπέζια όπως το 45° Grado του Ron Gilad και Attico της Gallizia, δημιουργούν ένα φιλόξενο καθιστικό, πλαισιωμένο από το Palette χαλί. Το 505 UP συνδυάζεται με τις πολυθρόνες Piccadilly για να δημιουργήσει έναν ζεστό χώρο.

Molteni&C

 

Το ταξίδι σε έναν κόσμο υλικών κορυφώνεται σε έναν νυχτερινό χώρο, που διαθέτει το κρεβάτι Ribbon και το εμβληματικό γραφείο D.847.1 του Gio Ponti, που συμπληρώνεται από το χαλί Palette. του Nicola Gallizia, ενώ η ντουλάπα Hector ταιριάζει ιδανικά με την αίσθηση υψηλής ποιότητας του χώρου.

Molteni&C

Molteni&C

Molteni&C

Το αποτέλεσμα είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σκηνικό που εκθέτει και ενισχύει τις συλλογές Molteni&C, δημιουργώντας έναν ζεστό, ζωντανό και βιωματικό χώρο.

www.molteni.it
ΑΒΑΞ MOLTENI&C Λ. Κηφισίας 248, Χαλάνδρι, Τ. 210 6720170

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT