Α: Αντισύλληψη: μια βραδιά αχαλίνωτου πάθους, το προφυλακτικό σπάει και το ζευγάρι που είναι μαζί μόλις 7 εβδομάδες, βρίσκεται μπροστά από ένα τεράστιο δίλημμα: παίρνουμε το χάπι της επόμενης μέρας για να αποφύγουμε την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, ή μήπως επιθυμούμε να το ρισκάρουμε;
Β: «Βιαστήκαμε να συγκατοικήσουμε, βιαστήκαμε να πούμε μεγάλα λόγια, ακόμα και ο τρόπος γνωριμίας μας ήταν λάθος» (Μάνια)
Γ: «Γιατί οι άντρες κάνετε πάντα σα να μην έχετε καταλάβει κάτι σωστά; Όταν αρχίσαμε να βγαίνουμε, κάποια στιγμή γύρισες και μου είπες:
Δ: «Δηλαδή τώρα εμείς οι δύο τα χουμε;;!!;;» (Μάνος)
Ε: Ετών 38. Ο Μάνος και η Μάνια είναι συνομήλικοι, γεννημένοι και οι δύο την 1η Αυγούστου του 1978. Αυτή η σύμπτωση τους έδεσε στο πρώτο ραντεβού. Οι συμπτώσεις είναι ύπουλο πράγμα. Μπορούν να σε δέσουν με τον εντελώς λάθος άνθρωπο εξαιτίας μιας φαινομενικά καρμικής τυχαιότητας.
Ζ: Ζήλια. Μια ζηλιάρα πρώην του Μάνου, του έκανε ανάκριση κάθε φορά που δεν σήκωνε το κινητό του και 67 αναπάντητες κατά μέσο όρο.
Η: «Ηταν τέλειο το πρώτο ραντεβού μας!» (Μάνος) «Ναι, ποοολύ ρομαντικό: εσύ είχες βγει ήδη άλλα δύο πριν από μένα κι εγώ επίσης!» (Μάνια)
Θ: Θα σ’ αγαπώ για πάντα: υπόσχεση μεταξύ εραστών που ακούγεται σε τακτά χρονικά διαστήματα τον πρώτο μήνα της σχέσης. Συμπέρασμα: το «για πάντα» κρατάει έναν μήνα.
Ι: Ιντερνετ. «Πώς κι έψαξες γνωριμία στο ίντερνετ;» ( Μάνια) «Βαρέθηκα να ψάχνω έξω-εσύ;» (Μάνος)
Κ: Κινηματογράφος: «Λυπάμαι αλλά η ζωή δεν μοιάζει με ταινία. Με κακό σίριαλ ναι, αλλά όχι με ταινία» (Μάνος)
Λ: Λάθος: «Πώς θα βεβαιωθούμε ότι θα πάρουμε τη σωστή απόφαση;» (Μάνια)
Μ: «Με πόσους άντρες έχεις πάει;»: απορία του Μάνου, και του κάθε Μάνου, όταν η κοπέλα του τολμά να του πει ότι είχε παρελθόν.
Ν: Νέα: «Δεν είμαι ούτε μικρή, ούτε μεγάλη. Είμαι μεσαία-τι λέω θεέ μου;;;» (Μάνια)
Ξ: «Ξέρω πάρα πολλές γυναίκες που έκαναν παιδί στα σαράντα» (Μάνια)
Ο: Ορμόνες: το άλλοθι των γυναικών για κάθε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά τους.
Π: «Πώς γίνεται μια τόσο όμορφη κοπέλα να είναι μόνη σ’ αυτή την ηλικία;» (Μάνος στη Μάνια. Στο πρώτο ραντεβού)
Ρ: Ρολόι: όταν ο χρόνος μετρά αντίστροφα και όλα σε πιέζουν να πάρεις την απόφαση που θα σου αλλάξει μια για πάντα τη ζωή…
Σ: Σεξ: «Ωραία ήταν όταν σου καθόμουν σε όλες τις στάσεις, ε; Όταν κάναμε σεξ μέχρι πρωίας; Αλλά τώρα που έσπασε το προφυλακτικό, δεν είμαι και τόσο η γυναίκα της ζωής σου…» ( Μάνια)
Τ: Τρόμος: «Όλα με ενοχλούν. Και ο τρόμος στο μάτι σου πάνω απ’ όλα» (Μάνια)
Υ: Υστερία: η συχνότερη ταμπέλα που βάζουν οι άντρες στις γυναίκες κάθε φορά που αδυνατούν να καταλάβουν τα πραγματικά αίτια ενός καβγά.
Φ: Φοίβος Δεληβοριάς: το τραγούδι που έγραψε ειδικά για την παράσταση έχει τίτλο «Δεν σε καταλαβαίνω» και συνοψίζει με τον μοναδικό τρόπο του Φοίβου όλα τα αδιέξοδα όλων των ερωτικών σχέσεων.
Χ: Χάπι, ή happy end? Παίρνουμε το χάπι της επόμενης ημέρας και ξενοιάζουμε, ή παίζουμε με τις πιθανότητες, μιας και είμαστε πλέον 38 χρονών;
Ψ: Ψάχνω, Ψάχνομαι: «Το να ψάχνεις την αγάπη στο ίντερνετ είναι σα να παραγγέλνεις πίτσα. Λες πάνω κάτω πώς τη θες και σου τη φέρνουν» (Μάνια).
Ω: Ωρες, 72: η διορία που έχει μια γυναίκα για να πάρει το χάπι της επόμενης ημέρας. Και μια ώρα δύσκολη, αυτή της τελικής απόφασης.
Ποιοι, Πού και Πότε:
«72 Ωρες»
Κείμενο: Αστερόπη Λαζαρίδου, Γιώργος Χατζηπαύλου
Παίζουν: Βάσω Καβαλιεράτου. Κίμων Φιορέτος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης
Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, τηλ: 210 3418 550
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00