Διαβάστε τη συνέντευξη της ηθοποιού Βίκυς Κατσίκα στο ELLE

Η νεαρή ηθοποιός είναι από τους ηθοποιούς που έχουν ξεχωρίσει το τελευταίο καιρό, για τις επιλογές της, το τρόπο που κινείται πάνω στη σκηνή, αλλά και την εσωτερικότητα που δίνει στην κάθε της ερμηνεία. Μιλήσαμε μαζί της με αφορμή την παράσταση Παραθεριστές.  

Elle 05 Ιαν. 18
Διαβάστε τη συνέντευξη της ηθοποιού Βίκυς Κατσίκα στο ELLE

«Δεν υπάρχει καμία δύναμη, κάπου έξω από εμάς, που να μπορεί να μας κάνει δυνατούς. Αυτή η δύναμη είτε υπάρχει μέσα σου είτε καθόλου», αυτό συνειδητοποιεί η Βαρβάρα, η ηρωίδα από τους Παραθεριστές, την οποία υποδύεται η όμορφη ηθοποιός στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Η ίδια βρίσκει στο έργο του Μαξίμ Γκόρκι μια αλήθεια: ότι αν ο άνθρωπος μείνει εγκλωβισμένος στις δικές του ανάγκες, απόψεις, φοβίες φτωχαίνει. Για να συγκινηθεί και να αποκτήσει νόημα η ύπαρξή του θα πρέπει να μετατρέψει το τυχαίο και ασήμαντο της ζωής του σε απαραίτητο μέρος της κοινωνίας του.  Ως μέρος αυτής η ίδια δεν νιώθει αδικημένη που καλείται να τα καταφέρει την συγκεκριμένη στιγμή. «Καμία γενιά δεν είναι συνολικά αδικημένη ή ευνοημένη κι αυτό αποδεικνύεται απ' το ότι  κάθε κοινωνική συνθήκη αποτελεί πηγή δύναμης για κάποιους και μέγγενη για  άλλους. Kαι στη δική μου γενιά υπάρχουν αυτοί που απολαμβάνουν, αυτοί που υποφέρουν, αυτοί που αντιστέκονται»
Για το αν ήταν πάντα δύσκολο να τα καταφέρει ένα κορίτσι στο χώρο του θεάματος η ίδια απαντά. «Πίσω από την τυπική – νομοθετική ισότητα των δύο φύλων (του δυτικού κόσμου), εμμένει ένας μηχανισμός εξουσίας και καταπίεσης από τον ισχυρό. Η σεξουαλική παρενόχληση ή και κακοποίηση, αποτελεί έναν ακόμη τρόπο επιβολής δύναμης (κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής) και καμία σχέση δεν έχει με τη γραμμή υπεράσπισης των θυτών, ότι δήθεν ευθύνεται κάποια ψυχική τους διαταραχή».

Infο: Η παράσταση Παραθεριστές παίζεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών έως 15/4. Από τα μέσα Απριλίου, θα συμμετέχει  Στην κυρά της θάλασσας του Ίψεν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT