Η Νάομι Καουάσε κάνει σινεμά προορισμένο κυρίως για φεστιβαλική κατανάλωση. H τελευταία της δουλειά, το «Sweet Bean», που είχαμε δει και στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2015, είναι πιο φιλική προς ένα ευρύτερο κοινό σε σχέση με προηγούμενες. Με κεντρικούς ήρωες μια ιδιόρρυθμη ηλικιωμένη με ταλέντο στην ζαχαροπλαστική και τον δύστροπο ιδιοκτήτη φούρνου που την προσλαμβάνει, αφηγείται λιτά μια ιστορία με βασικές θεματικές τον σύνδεσμο του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον και την δυσκολία να καμφθεί η συνείδηση περί του άδικου χαρακτήρα μιας πράξης από το κοινωνικό σύνολο, ακόμα κι αν καταργηθεί η νομοθετική διάταξη που απαγορεύει την πράξη αυτή. Το πώς συνδέονται μεταξύ τους μένει να το ανακαλύψετε σε αυτό το γλυκό, ανθρωποκεντρικό φιλμάκι που παίρνει τον χρόνο του και, χωρίς να δικαιολογεί πάντα την μεγάλη του διάρκεια, μεταδίδει με επιτυχία τα μηνύματά του.
Γλυκό Φασόλι
Ο Σεντάρο έχει ένα μικρό αρτοποιείο που σερβίρει ντοραγιάκι (γλυκά γεμιστά με μια πάστα κόκκινου φασολιού, που λέγεται «αν»). Όταν μια γηραιά κυρία, η Τοκούε, προσφέρεται να τον βοηθήσει στην κουζίνα, δέχεται διστακτικά. Αλλά, όπως φαίνεται, τα χέρια της Τοκούε γίνονται μαγικά όταν κάνει «αν». Χάρη στη μυστική της συνταγή, η μικρή επιχείριση ανθίζει. Και με τον καιρό, ο Σαντάρο και η Τοκούε θα ανοίξουν την καρδιά τους για να αποκαλύψουν παλιές πληγές.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!