Βασισμένο στη συγκινητική αυτοβιογραφία του Βρετανού ηθοποιού Πίτερ Τέρνερ, το «Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ» εξιστορεί την παθιασμένη σχέση ανάμεσα στον Τέρνερ και την εκκεντρική ντίβα του Χόλιγουντ, της δεκαετίας του ’50, Γκλόρια Γκράχαμ («Η Ωραία και το Κτήνος»). Το δυνατό ειδύλλιο ανάμεσα στη θρυλική femme fatale και τον νεαρό εραστή της μετατρέπεται σύντομα σε μια βαθιά σχέση, με τον Τέρνερ να γίνεται το μοναδικό άτομο στο οποίο εκείνη βρίσκει παρηγοριά και δύναμη κατά τις τραγικές τελευταίες στιγμές της. Σαγηνευτική όσο ποτέ, η Γκράχαμ αφήνεται στον Τέρνερ, δίνοντας την τελευταία της συγκλονιστική παράσταση.
Το 1986, ο Τέρνερ εξέδωσε τα απομνημονεύματά του με τον τίτλο «Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ», μια συγκινητική, τρυφερή και σκωπτική καταγραφή της σχέσης του με την Γκράχαμ, που έλαβε θερμές κριτικές. «Μαζί με τον Πίτερ συζητούσαμε από τότε το ενδεχόμενο της μεταφοράς του βιβλίου στην οθόνη και, παρότι πήρε πολλά χρόνια, σήμερα βρισκόμαστε επιτέλους εδώ» δηλώνει με ενθουσιασμό μια από τους παραγωγούς της ταινίας, η Μπάρμπαρα Μπροκόλι.
Ένα από τα δυνατά χαρτιά της ταινίας είναι αδιαμφισβήτητα η παρουσία της μεγάλης κυρίας του σινεμά, Ανέτ Μπένινγκ, στον ρόλο της Γκλόρια Γκράχαμ. Η υποψήφια για τέσσερα Όσκαρ ηθοποιός ήθελε από χρόνια να υποδυθεί την Γκράχαμ γι’ αυτό και είχε συζητήσει την πιθανότητα με την Μπροκόλι ήδη 20 χρόνια πριν– όταν όμως ήταν αρκετά νέα για να παίξει τον ρόλο. «Η Ανέτ ήταν ανέκαθεν το μόνο άτομο που θα ήθελα να παίξει τον ρόλο. Είναι μια υπέροχη ηθοποιός που μπορεί να συνδεθεί με τον χαρακτήρα με έναν πολύ βαθύ τρόπο» σχολιάζει η Μπροκόλι.
Η αγάπη της Μπένινγκ για την Γκράχαμ ξεκίνησε το 1990, όταν πρωταγωνιστούσε στην ταινία του Στίβεν Φρίαρς «Οι Κλέφτες». «Όταν δούλευα γι αυτήν την ταινία, ο Στίβεν ανέφερε την Γκράχαμ και μου είπε πως πρέπει να ρίξω μια ματιά στις ταινίες της, μιας και η ταινία που γυρίζαμε τότε ήταν ένα τύπου νουάρ, οπότε θα μου έκανε καλό να δω ένα νουάρ εποχής και πώς το προσέγγιζε ένας γυναικείος ρόλος τότε. Και η Γκλόρια είχε εξέχουσα θέση εκείνη την περίοδο».
Η συγκινητική ιστορία της Γκράχαμ και του Τέρνερ δεν θα μπορούσε παρά να συνεπάρει τους κριτικούς που την παρακολούθησαν. Έτσι, η ταινία είναι υποψήφια για τρία βραβεία BAFTA (Διασκευασμένο Σενάριο, Α’ Γυναικείος Ρόλος, Α’ Αντρικός Ρόλος), ενώ μετρά δεκάδες ακόμα υποψηφιότητες στα Βρετανικά Βραβεία Ανεξάρτητου Κινηματογράφου, London Critics Circle Film Awards, San Francisco Film Critics Circle, Evening Standard British Film Awards, Women's Image Network Awards (με την υποφιότητα της Ανέτ Μπένινγκ) και Hollywood Film Awards, όπου ο Τζέιμ Μπελ βραβεύτηκε για την ερμηνεία του.