Kuro: Τα χειροποίητα κομμάτια που θα κάνουν το στυλ σου μοναδικό

Για να είσαι αναντικατάστατη, πρέπει να είσαι διαφορετική, να τολμάς ανατροπές, να επιλέγεις unique κομμάτια για την γκαρνταρόμπα σου, όπως τα custom made Kuro. Συναντήσαμε την δημιουργό του brand Νέλλυ Τσιακιρίδου με αφορμή την συμμετοχή της στην κατηγορία Fashion Innovation των ELLE Fashion Young Talents Awards και μιλήσαμε για όλα αυτά τα στοιχεία που θα σε κάνουν να ξεχωρίζεις.

Elle 20 Ιαν. 20
Kuro: Τα χειροποίητα κομμάτια που θα κάνουν το στυλ σου μοναδικό

Κάθε κομμάτι Kuro είναι ζωγραφισμένο και κατασκευασμένο στο χέρι, με one of a kind λεπτομέρειες, τόσο ιδιαίτερο που μπορείς να το αναγνωρίσεις με την πρώτη ματιά. Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρεις να βρεις την ταυτότητά σου στον τόσο ανταγωνιστικό χώρο της μόδας, γι’ αυτό και εμείς μιλήσαμε με την δημιουργό Νέλλυ Τσιακιρίδου, που διαγωνίζεται στην κατηγορία Fashion Innovation των ELLE Fashion Young Talents Awards, για την διαδρομή της μέχρι να ανακαλύψει το προσωπικό της ύφος.

Ποιο είναι αυτό το στοιχείο που κάνει το brand σας να ξεχωρίζει;

Η δημιουργία κάτι πιο πραγματικού από την ίδια την πραγματικότητα. Ένα καινούριο στυλ, ένας καινούριος – ισμος. Το Kuro έχει ένα δικό του DNA βασισμένο στην αποκωδικοποίηση του τύπου της μνήμης που βρίσκεται στο υποσυνείδητο. Καθένα κομμάτι είναι μοναδικό, ζωγραφισμένο και κατασκευασμένο στο χέρι. Το custom made one-of-a-kind. Ο πελάτης έχει την δυνατότητα να έχει μόνο αυτός τη δημιουργία μου εμπνευσμένη από τη προσωπικότητά του.

Μοιραστείτε μαζί μας την πηγή της έμπνευσής σας πίσω από την δημιουργία της τελευταίας κολεξιόν του brand σας.

Δημιουργώ κάτι εξ ολοκλήρου στο χέρι. Έχοντας εκκεντρική συναισθηματική έλξη για την τέχνη, δημιουργώ το «GLASSWING» Kuro, καθώς έχει το νεύρο του μαύρου, τα φτερά της πεταλούδας, το μοναδικό. Εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελλάδα και τον Σουρεαλισμό με μια Rock n Roll διάθεση.

Τα key-pieces της τελευταίας κολεξιόν που πρέπει να προσθέσουμε στην γκαρνταρόμπα μας;

1. To #GLASSWING “Leather Jacket
2. Το #VIRTUAL GARDEN διάφανο κομμάτι με τρουκς, πολύτιμους λίθους και την τεχνική Tachisme & Dripping πάνω στο ρούχο.

Ποιες τάσεις της μόδας ή καλλιτεχνικά κινήματα σας έχουν επηρεάσει μέχρι τώρα;

Είμαι εμπνευσμένη από τον Σουρεαλισμό, Μινιμαλισμό, Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, την Αρχαία Ελλάδα, την Ιαπωνική τέχνη και την Pantone. Για μένα η ζωγραφική μετατρέπει το χώρο, σε χρόνο, και η μουσική το χρόνο σε χώρο.

Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένας νέος δημιουργός στο χώρο της ελληνικής μόδας;

Για μένα πρόκληση είναι ο συνδυασμός των παρακάτω. Οι καινοτόμες ιδέες μου, η σωστή χρήση της φαντασίας μου, η δουλειά και ο κατάλληλος χρόνος.

Μπορείτε να θυμηθείτε την πιο σημαντική στιγμή στη διάρκεια της πορείας σας που σας έδωσε ακόμα περισσότερη δύναμη να συνεχίσετε;

Η πιο σημαντική μου στιγμή ήταν στο Central Saint Martin’s, όταν δημιούργησα το portfolio μου ως φοιτήτρια και χαρακτηρίστηκε ισάξιο με τους αποφοίτους. Δεν είχα διδαχτεί τον τρόπο να το φτιάξω, το δημιούργησα εξ’ ολοκλήρου από δικές μου γνώσεις.

Πώς θέλετε να νιώθει μια γυναίκα/ ένας άντρας που φορά τις δημιουργίες σας;

Κάθε ένας που φοράει τη δημιουργία μου νιώθει μοναδικός, γιατί η φιλοσοφία του Kuro βασίζεται στο custom made. Eίτε ένα κομμάτι είναι φτιαγμένο με βάση τη προσωπικότητα του πελάτη, είτε συνδυάζω στοιχεία, υλικά, υφές, είδη τέχνης που τον κάνουν να νιώθει μοναδικός και ότι είναι μπροστά της εποχής του.

5 χαρακτηριστικά που περιγράφουν την αισθητική του brand σας;

Handpainted – Handmade
Artistic
Unique
Rock
Haute couture details

Ακολουθείτε τα trends ή προτιμάτε μια πιο διαχρονική προσέγγιση μέσα από τις συλλογές σας;

Οι τάσεις για μένα είναι κάτι σαν την διαίσθηση. Δημιουργώ με απότομη έμπνευση και την ώθηση της στιγμής, οι οποίες όμως έχουν δυνατές βάσεις και γνώσεις από ιστορία τέχνης, μουσική, κινηματογράφο, ποίηση, παγκόσμια ιστορία, αρχιτεκτονική, ζωγραφική, καθημερινότητα και από οτιδήποτε μπορεί να με εμπνεύσει.

Αν πρέπει να αποκτήσουμε ένα μόνο κομμάτι από την τελευταία σας συλλογή, ποιο μας προτείνετε;

Σας προτείνω το “GLASSWING” Handpainted Leather Jacket

Που μπορούμε να βρούμε το brand σας;

Στο instagram kuro___official, καθώς το website είναι υπό κατασκευή.

Πώς θα περιγράφατε το προσωπικό σας στυλ με λίγα λόγια;

Έχω μια ντουλάπα μαύρα ρούχα. Είναι hard chic, με ροκ διάθεση. Φοράω πολλά αξεσουάρ και κοσμήματα σε μέταλλο και ασημί, τα οποία είναι κατασκευασμένα μόνο για μένα. Έχω τη λεπτομέρεια στο κόκκινο. Αγαπώ τα αρβυλάκια μου, τα καπέλα και τα σχέδια στο σώμα μου. Δηλώνω χαρισματικός συλλέκτης και ένα ιδιαίτερο είδος καλλιτέχνη.

Ακολουθήστε το brand Kuro στο www.instagram.com/kuro__official/ 
για περισσότερη έμπνευση.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: