Πώς να αυξήσεις τις επιδόσεις σου στο τρέξιμο;

Στις 13 Σεπτεμβρίου διοργανώνουμε το ELLE Run, τον πρώτο μας αγώνα δρόμου για καλό σκοπό. Πριν φορέσεις τα αθλητικά σου, μελέτησε τις πολύτιμες συμβουλές της μαραθονοδρόμου Κέλι Τουίντειλ για να βελτιώσεις τους χρόνους σου και να αποφύγεις τους τραυματισμούς.

Elle 02 Φεβ. 20
Πώς να αυξήσεις τις επιδόσεις σου στο τρέξιμο;

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με τον πρώτο μας αγώνα δρόμου στη Μαρίνα Φλοίσβου. Στις 13 Σεπτεμβρίου διοργανώνουμε το ELLE Run και σας θέλουμε όλους μαζί μας, γυναίκες και άνδρες, αφού μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές θα διατεθεί στη ΜΚΟ «Κέντρο Διοτίμα» που υποστηρίζει την αντιμετώπιση των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών. Δηλώστε συμμετοχή τώρα.

4 tips για καλύτερες επιδόσεις στο τρέξιμο

1. Ανεβάστε ρυθμούς
Ένας μέσος δρομέας κάνει περίπου 160-170 βήματα το λεπτό, ένας κορυφαίος όμως γύρω στα 200. Βάλτε στόχο να αυξήσετε σιγά σιγά τις επιδόσεις σας 5-10%. Αυτό θα μειώσει την υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις και τα ισχία.

2. Σωστή θέση
Καθώς τρέχετε οι πατούσες θα πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με το υπόλοιπο πόδι. Η επιλογή των σωστών αθλητικών παίζει σημαντικό ρόλο. Φροντίστε να είναι ελαφριά.

3. Ευλυγισία
Όσο περίεργο και αν ακούγεται, οι δρομείς έχουν ανάγκη τη γιόγκα. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η ευλυγισία και γυμνάζονται ακόμα και οι μικρότεροι μύες.

4. Total Body
Δεν αρκούν μόνο τα γραμμωμένα πόδια. Για να έχετε καλύτερες επιδόσεις απαραίτητοι είναι οι δυνατοί κοιλιακοί και οι σφιχτοί γλουτοί. Ξεκινήστε το ζέσταμα δίνοντας έμφαση σε αυτές τις ομάδες του σώματος.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT