Σκέφτεσαι να αρχίσεις τρέξιμο; Μάθε όλα τα μυστικά #ELLERUN

Το τρέξιμο γυμνάζει, γεμίζει ενέργεια, αδειάζει το μυαλό. Γνωρίζεις όμως, ποια είναι τα όριά σου; Στις 13 Σεπτεμβρίου διοργανώνουμε τον πρώτο μας αγώνα δρόμου για καλό σκοπό, το ELLE Run. Δήλωσε συμμετοχή τώρα.

Elle 06 Φεβ. 20
Σκέφτεσαι να αρχίσεις τρέξιμο; Μάθε όλα τα μυστικά #ELLERUN

Όσο εύκολο είναι να βάλετε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και να βγείτε στο δρόμο για τρέξιμο, αλλά τόσο εύκολο είναι και να το… παρακάνετε, να προπονηθείτε λάθος και να καταπονήσετε το σώμα σας χωρίς λόγο. Για να αποφύγετε μικρούς αλλά και μεγαλύτερους τραυματισμούς, που θα σας κρατήσουν εκτός… στίβου, η Αμερικανική Ένωση Δρομέων προτείνει μερικούς απλούς κανόνες, ώστε να γλιτώσετε τα χειρότερα.

Στο ELLE γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με τον πρώτο μας αγώνα δρόμου στη Μαρίνα Φλοίσβου. Στις 13 Σεπτεμβρίου διοργανώνουμε το ELLE Run και σας θέλουμε όλους μαζί μας, γυναίκες και άνδρες, αφού μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές θα διατεθεί στη ΜΚΟ «Κέντρο Διοτίμα» που υποστηρίζει την αντιμετώπιση των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών. Δηλώστε συμμετοχή τώρα.

Τα tips που πρέπει να ξέρετε:

– Δεν τρέχετε κάθε μέρα και δεν πιέζετε τον εαυτό σας στα άκρα. Ακόμα και μια χαλαρή προπόνηση μπορεί να έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα.

– Αυξάνετε την απόσταση που τρέχετε μόνο κατά 10% κάθε εβδομάδα.

– Προπονηθείτε τακτικά και με μέθοδο. Αν τη μια εβδομάδα τρέξετε υπερεντατικά, την επόμενη θα πρέπει να κρατήσετε την προπόνησή σας σε πιο χαμηλούς τόνους ώστε να μπορέσει το σώμα σας να ξεκουραστεί.

– Παίρνετε τακτικά… ρεπό από την άσκηση. Ορίζετε τουλάχιστον μία μέρα ξεκούρασης και μην αφήνετε τον εαυτό σας να εξαντληθεί στην προπόνηση.

– Κάντε ένα συνδυασμό ασκήσεων που δεν θα επιβαρύνει τις αρθρώσεις σας. Το κολύμπι και το pilates αποτελούν μια καλή εναλλακτική.

– Ξεκινάτε πάντα με ζέσταμα πριν από κάθε άσκηση και συνεχίστε με διατάσεις μετά την άσκηση, ώστε να βοηθήσετε τους μυς σας να προσαρμοστούν στις ανάγκες της άθλησης.

– Κάθε ενόχληση είναι και ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά, το οποίο δεν θα πρέπει να αγνοήσετε.

Φωτο: www.instagram.com/victoriassecret/

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT