Ένα dating app που φέρνει κοντά όσους μισούν το La La Land

Αναζητάτε ένα σύντροφο που απεχθάνεται τα ίδια πράγματα με εσάς; Πλέον μπορείτε να τον βρείτε μέσα από μια νέα εφαρμογή γνωριμιών που ταιριάζει τους χρήστες της ανάλογα με το τι αντιπαθούν περισσότερο.

Elle 07 Φεβ. 17
Ένα dating app που φέρνει κοντά όσους μισούν το La La Land

Μια από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές ψυχολογίας για τα πρώτα ραντεβού είναι να αποφεύγουμε να φέρνουμε στην κουβέντα δυσάρεστα θέματα όπως ο αντιπαθητικός προϊστάμενός μας στη δουλειά, ο θορυβώδης γείτονάς μας ή ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς έτσι υποτίθεται ότι θα φανούμε στο υποψήφιο ταίρι μίζεροι και δύστροποι. Πόσο σωστή είναι όμως αυτή η προσέγγιση; 

Μήπως το τι μισούμε περισσότερο είναι ένα χρήσιμο κριτήριο επιλογής συντρόφου, που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πόσο ταιριάζουμε με κάποιον; Αυτό πιστεύει ο Brendan Alper, εμπνευστής της Hater, μιας εφαρμογής γνωριμιών η οποία φέρνει σε επαφή τους χρήστες που μοιράζονται τις περισσότερες κοινές αντιπάθειες και η οποία αναμένεται να λανσαριστεί στις 8/2. Ο 29χρονος, που παραιτήθηκε από την Goldman Sachs για να γίνει κωμικός συγγραφέας, αρχικά σκέφτηκε να αξιοποιήσει αυτή την ιδέα σε ένα σενάριό του, όμως όσο περνούσε ο καιρός συνειδητοποιούσε ότι δεν θα ήταν και τόσο κακό να την κάνει πράξη. 

Έτσι προέκυψε η dating app Hater, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε με εικονίδια μίσους, αγάπης, like και dislike χιλιάδες θέματα της επικαιρότητας όπως ο Donald Trump, τα προϊόντα χωρίς γλουτένη, το camping και… η Taylor Swift, λίστα που μεγαλώνει διαρκώς και την οποία σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίζουν και οι ίδιοι οι χρήστες.

Μάλιστα η Hater έχει και κάποια επιστημονική στήριξη. Για παράδειγμα το 2006 η ψυχολόγος Jennifer Bosson του Πανεπιστημίου South Florida είχε καταλήξει σε ένα πείραμά της στο συμπέρασμα ότι «κάποιος νιώθει πιο κοντά σε ένα ξένο που πρόκειται να συναντήσει όταν πιστεύει ότι μοιράζεται μαζί του μια αρνητική άποψη παρά μια θετική γνώμη για κάποιον χαρακτήρα ονόματι Brad». Να σημειώσουμε ότι ο Brad ήταν ένας φανταστικός ήρωας που είχαν επινοήσει οι ερευνητές στο πλαίσιο του πειράματος και τον οποίο είχαν ζητήσει από τους εθελοντές να κρίνουν είτε θετικά είτε αρνητικά. 

«Δεν είναι ότι απολαμβάνουμε να αντιπαθούμε ανθρώπους», έχει σχολιάσει η Bosson, «ωστόσο χαιρόμαστε να συναντάμε κάποιον που αντιπαθεί τους ίδιους ανθρώπους με εμάς». 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT