Άμβλωση: Σώμα μου, άρα επιλογή μου!

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ετοιμάζεται να ακυρώσει την ιστορική απόφαση του 1973 με την οποία αναγνωρίστηκε το δικαίωμα στην άμβλωση.

Elle 06 Μαΐ. 22
Άμβλωση: Σώμα μου, άρα επιλογή μου!

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ετοιμάζεται να ακυρώσει την ιστορική απόφαση του 1973 με την οποία αναγνωρίστηκε το δικαίωμα στην άμβλωση, σύμφωνα με προσχέδιο γνωμοδότησης που διέρρευσε το site Politico.

Η άνευ προηγουμένου διαρροή έχει προκαλέσει σοκ στις ΗΠΑ, κυρίως επειδή το Ανώτατο Δικαστήριο έχει τη φήμη ότι κρατά μυστικές τις εσωτερικές του διεργασίες και οι διαρροές αυτού του είδους δεν είναι συνηθισμένες. Αν και το Reuters τονίζει πως δεν είναι δυνατόν να επαληθεύσει τη γνησιότητα του εγγράφου, η είδηση έρχεται να συνταράξει συθέμελα τα πολιτικά πράγματα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Politico, ο δικαστής Σάμιουελ Αλίτο επισημαίνει στο έγγραφο του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι η ιστορική απόφαση στην υπόθεση Ρόου κατά Γουέιντ (Roe V. Wade) του 1973, που νομιμοποίησε την άμβλωση σε εθνικό επίπεδο, είναι «κατάφωρα λάθος».

Η απόφαση για την υπόθεση Ρόοου κατά Γουέιντ το 1973 έδωσε στις γυναίκες στις ΗΠΑ το δικαίωμα στην άμβλωση τους πρώτους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης και περιορισμένα δικαιώματα στο δεύτερο τρίμηνο.

Διάβασε πώς δικαιολόγησε την απαράδεκτη θέση του ο δικαστής Σάμιουελ Αλίτο στο thenotebook.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT