Σήμερα γιορτάζουν οι γυναίκες. Ή μήπως όχι;

Η εκπαιδεύτρια Mindfulness, ψυχοθεραπεύτρια Όλγα Παπατριανταφύλλου γράφει στο ELLE για την θηλυκή ενέργεια και τις γυναίκες που είμαστε δημιουργημένες από το χέρι του όποιου θεού.

Elle 08 Μαρ. 21
Σήμερα γιορτάζουν οι γυναίκες. Ή μήπως όχι;

Θα ήθελα να δώσω μια διαφορετική οπτική. Σήμερα γιορτάζει η θηλυκή ενέργεια. Αυτή η ενέργεια που όλοι έχουμε μέσα μας και είναι ένας βαθύς τρόπος για να σχετιζόμαστε με το ζωντανό κόσμο. Αυτή η ενέργεια υπερβαίνει το φύλο και το γένος.
Η θηλυκή ενέργεια αποτελείται από χαρακτηριστικά όπως ενσυναίσθηση, δεκτικότητα, αμοιβαιότητα, συνδεσιμότητα. Φέρνει μαζί της την κατανόηση της σύνδεσης των πραγμάτων μεταξύ τους και τη συν-δημιουργία. Χαρακτηριστικά που τόσο πολύ σήμερα ο κόσμος μας έχει ανάγκη.
Σε εμάς τις γυναίκες έχει δοθεί αυτό το δώρο περισσότερο από τους άντρες για αυτό γνωρίζουμε τη φροντίδα, μπορούμε να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, να αισθανόμαστε τους άλλους και στο σώμα μας φέρνουμε το μεγαλύτερο μυστήριο, τη δυνατότητα να δώσουμε ζωή και να φέρουμε στο φως μια ψυχή.
H θηλυκή ενέργεια είναι ίση με την αρσενική ενέργεια. Και οι δύο συνυπάρχουν μέσα σε όλους μας και θα πρέπει να είναι σε ισορροπία για να μπορέσουμε να είμαστε «ολόκληροι».
Εμείς οι γυναίκες είμαστε η επιτομή της αγάπης, της δύναμης, της συμπόνιας. Κάτι που αυτή τη στιγμή χρειάζεται ο διχασμένος και γεμάτος βία κόσμος μας. Μια συμπονετική επούλωση και περισσότερη ενσυναίσθηση.
Θηλυκή ενέργεια σημαίνει σεβασμός στη φύση, σεβασμός στη χρήση της γλώσσας, σεβασμός της συμβολής των γυναικών στις επιστήμες, την πολιτική, τις επιχειρήσεις, στο σπίτι και στην κοινότητα.
Ο ποιητής Rumi έγραψε «Η γυναίκα είναι μια ακτίνα του θεού. Δεν είναι μόνο γήινη, είναι δημιουργική. Θα μπορούσες να πεις ότι δεν είναι δημιουργημένη»
Ο κόσμος μας έχει πάρει φωτιά και βρίσκεται εκτός ισορροπίας. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να συνθέσουμε τη δύναμη με την καλοσύνη και την ευαλωτότητα, τη λογική με τη διαίσθηση, τη σταθερότητα με τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία, τους στόχους και τα αποτελέσματα με την ενσυναίσθηση και την εμπιστοσύνη. Και αυτή η σύνθεση απαιτεί το να γυρίσουμε και να κοιτάξουμε μέσα μας και να καλλιεργήσουμε και να ισορροπήσουμε τη θηλυκή και την αρσενική ενέργεια.
Ας γιορτάσουμε σήμερα όλοι μας αυτή τη πλευρά του εαυτού μας που τόσο έχουμε παραμελήσει.

Διαβάσετε περισσότερα από την Όλγα Παπατριανταφύλλου στο www.mindfulnessinstitute.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT