Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας: «Εγώ και το alter ego μου, η Terpsichorree, φανταζόμαστε έναν κόσμο όπου δεν θα μας περιβάλλει ο φόβος»

Το να είσαι θηλυκότητα μπορεί να γίνει γιορτή. Για να συμβεί, όμως, αυτό, πρέπει να μπορεί να γίνει για όλες μας. Μέχρι να συμβεί αυτό, θα είμαστε εδώ στο ELLE πολλές φωνές ενωμένες. Μαζί σαν μία φωνή, μια χώρα, μια καταγωγή, μια αγκαλιά. Σαν μια αλυσίδα από θηλυκότητες που θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να νικήσουμε τον σεξισμό, την πατριαρχία, την έμφυλη βία και ό,τι άλλο μας πληγώνει. O Άνταμ και η Terpsichorree είναι δυο τέτοιες φωνές σε μια. #ΤοΜελλονΕιναιΓυναικα

Elle 16 Μαΐ. 21
Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας: «Εγώ και το alter ego μου, η Terpsichorree, φανταζόμαστε έναν κόσμο όπου δεν θα μας περιβάλλει ο φόβος»

«Είμαι ο Adam, κάποιοι με φωνάζουν Terpsichorree. Δεν με ενδιαφέρει να τοποθετήσω κάπου τον εαυτό μου, αλλά νιώθω queer. Ασχολούμαι με το μόντελινγκ και μου αρέσει πολύ ο χορός. Η περίοδος που διανύουμε με την πανδημία και τον απίστευτα μεταδοτικό ιό είναι πολύ δύσκολη για όλους, όλες και όλα μας. Μαθαίνουμε πλέον τι έκρυβαν οι καταπιεσμένες γυναίκες, που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης και οι θηλυκότητες που έσπασαν τη σιωπή τους και άρχισαν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους. Θέλουν να είναι ισάξιες στην κοινωνία, να μην αντικειμενικοποιούνται και οι φωνές τους, επιτέλους, να ακούγονται. Δεν άντεχαν αυτό το βάρος. Ωστόσο, παρά τη θέλησή τους για ελευθερία λόγου, ο φόβος παραμένει εκεί. Ο φόβος προς τα άτομα που έχουν κάνει κατάχρηση της εξουσίας τους εις βάρος τους. Η κοινωνία πατάει πάνω στον φόβο και τα θεμέλια αυτά έχουν ριζώσει για τα καλά. Παρ’ όλα αυτά, τα θεμέλια μπορούν να ραγίσουν, οι γυναίκες και οι θηλυκότητες μπορούν να τα καταφέρουν και, επιτέλους, όλα αυτά που υποστηρίζουν την ανωτερότητα των αντρών να καταρριφθούν. Εγώ και το alter ego μου, η Terpsichorree, φανταζόμαστε έναν κόσμο όπου δεν θα μας περιβάλλει ο φόβος, όπου θα υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων ανεξαρτήτως της θηλυκότητάς τους. Όλες οι θηλυκότητες έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά, διαφέρουν μεταξύ τους, κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι υπέροχο, γιατί αν όλοι οι άνθρωποι ήμασταν ίδιοι, στο τέλος της μέρας θα ήμασταν βαρετοί. Οραματίζομαι παράλληλα έναν κόσμο με ισότητα, έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό και συγκεκριμένα χωρίς σεξισμό, δίχως διακρίσεις για το αν είσαι γυναίκα, ομοφυλόφιλος, τρανς ή οτιδήποτε άλλο νιώθεις ότι είσαι. Με λίγα λόγια, βλέπω έναν κόσμο όπου δεν υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες και όπου ο όρος “ανδροκρατούμενος” δεν θα υφίσταται. Γιατί πλέον ο cis straight λευκός άντρας έχει τα περισσότερα προνόμια, ενώ οι υπόλοιποι έπρεπε να τα κερδίσουμε. Κανένα άτομο να μην αντιμετωπίζεται με γνώμονα το φύλο ή τη σεξουαλικότητά του. Με άλλα και λίγα λόγια, φαντάζομαι έναν κόσμο που δεν θα είναι ανδροκρατούμενος. Έναν κόσμο στον οποίο θα δίνεται σε όλους το βήμα και η ελευθερία να αφήσουν το στίγμα, τη χαρά και τη δημιουργία τους».

Info: Δείτε περισσότερα για τον Adam στο @Terpsichorree. Πρόσφατα, η περσόνα Terpsichorree έγινε μέλος της χορευτικής κολλεκτίβας House of Kareola.

 

Διαβάστε όλες τις φωνές εδώ.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: