Η Novartis Hellas βάζοντας στόχο την άμεση αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας και την βοήθεια των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων, που δίνουν έναν τεράστιο αγώνα, προχωρά σε δωρεές και πρωτοβουλιές, ώστε να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αξιοποιώντας πόρους του Ταμείου Απόκρισης στον COVID-19 που έχει συσταθεί από τη μητρική εταιρία, η Novartis Hellas, σε συνεργασία με το συντονιστικό τμήμα του Υπουργείου Υγείας προχωράει σε αγορά ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού που θα καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων αναφοράς, και του Ινστιτούτου Παστέρ. Συγκεκριμένα:
• 3 κλίνες ΜΕΘ με τον απαραίτητο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό για την υποστήριξη και παρακολούθηση των ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία (η δωρεά αφορά σε αγορά 3 σύγχρονων ηλεκτρικών κλινών, 3 αναπνευστήρων ΜΕΘ, 3 φορητών αναπνευστήρων, 3 monitors παρακολούθησης ασθενών, 1 κεντρικού σταθμού και αναλωσίμων).
• 5 οθόνες για την παρακολούθηση ζωτικών λειτουργιών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
• Προσφορά 4.000 ιατρικών μασκών και γαντιών μιας χρήσης για το προσωπικό των φαρμακείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
• Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού προς το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ για την υποστήριξη της τηλε-εργασίας των εργαζομένων του.
Πέραν των παραπάνω, η Novartis έχει ήδη προχωρήσει σε δωρεά 2 αναπνευστήρων, απαντώντας στη σχετική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).
Τέλος, η εταιρεία εστιάζει στην απρόσκοπτη διάθεση των θεραπειών της στους Έλληνες ασθενείς καθώς και στην προστασία της υγείας των εργαζομένων της και των επαγγελματιών υγείας με την υιοθέτηση ψηφιακών εργαλείων τηλε-εργασίας. Προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους της να αντεπεξέλθουν στην απαιτητική συγκυρία, η Novartis εφοδίασε όλα τα εταιρικά κινητά και ipads με ειδική εφαρμογή, που παρέχει συμβουλές σε θέματα άσκησης, διατροφής, πνευματικής και ψυχολογικής ισορροπίας καθώς και 50 δωρεάν συνεδρίες coaching. Παράλληλα επέκτεινε και στις οικογένειές των εργαζομένων τη δωρεάν πρόσβαση στις ψηφιακές πλατφόρμες εκπαίδευσης Coursera και Κhan Academy (για παιδιά σχολικής ηλικίας) .
Μεσοπρόθεσμες δράσεις
Εθελοντική προσφορά και από τους εργαζομένους της εταιρείας
Οι άνθρωποι της Novartis Hellas θα έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν εθελοντικά τις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα, συνεισφέροντας ένα συμβολικό ποσό από τη μισθοδοσία τους. Η εταιρεία δεσμεύεται να διπλασιάσει το ποσό που θα συγκεντρωθεί, καθώς οι εργαζόμενοι θα επιλέξουν μέσω εσωτερικής διαδικασίας ποια δομή επιθυμούν να στηρίξουν.
Τμήμα Holistic Care
Εντατικοποιούνται οι δράσεις του νέου τμήματος Holistic Care, που εστιάζει στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και προάγει τη θεραπευτική συμμαχία των επαγγελματιών υγείας προς όφελος των ασθενών με χρόνια νοσήματα. Εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, η επικοινωνία εξ αποστάσεως μεταξύ ασθενών και ιατρών έχει γίνει αναγκαία. Αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες τόσο των ασθενών, όσο και των ιατρών, το τμήμα Holistic Care υποστηρίζει με τεχνογνωσία την αξιοποίηση διαδικτυακών εργαλείων και ταυτόχρονα αξιολογεί την ανάπτυξη καινούργιων ψηφιακών λύσεων που θα έχουν και μακροπρόθεσμο όφελος για τους ασθενείς, με απώτερο στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας.
«Η Novartis υποστηρίζει τις προσπάθειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας ώστε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση» τόνισε η Πρόεδρος της εταιρείας στην Ελλάδα κα. Susanne Kohout. «Παραμένουμε προσηλωμένοι στην αποστολή μας να διευρύνουμε την πρόσβαση στην υγεία, τώρα περισσότερο από ποτέ, και είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε όλους τους αρμόδιους φορείς, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους ασθενείς. Σε αυτό το πλαίσιο, προχωράμε άμεσα στην υλοποίηση πρωτοβουλιών για την άμεση ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων αναφοράς και των σχετικών δομών που μάχονται την πανδημία. Ταυτόχρονα, εστιάζουμε και στην επόμενη ημέρα και στις λύσεις που θα έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη για τη δημόσια υγεία.»
Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το Παγκόσμιο Ταμείο Απόκρισης στον COVID-19 και τη δωρεά υδροξυχλωροκίνης εδώ.