Υλικά:
Για τα brownies
- 12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού καφέ
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το σιρόπι καραμέλας
- 35 καραμέλες γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Χοντρό αλάτι
Εκτέλεση:
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Επίλεξε ένα σκεύος με θήκες για muffin και βουτύρωσέ το.
2. Σε ένα γυάλινο μπολ, ρίξε το βούτυρο και την κουβερτούρα και βάλε τα στο φούρνο μικροκυμμάτων για μισό λεπτό για να λιώσουν. Βγάλ'το, ανακάτεψε πολύ καλά και ξαναβάλ'τα για αλλά 15 δευτερόλεπτα, ώστε να ομογενοποιηθούν τέλεια.
3. Σε ένα άλλο μπολ, ρίξε το κακάο, τον στιγμιαίο καφέ και την ζάχαρη και στη συνέχεια πρόσθεσε τα αυγά, την βανίλια και ανακάτεψε καλά με μια κουτάλα.
4. Σταδιακά, ρίξε το υγρό μείγμα με την σοκολάτα και το βούτυρο και όταν γίνουν ένα μείγμα ξεκίνα να ρίχνεις το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Ανακάτεψε μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
5. Ρίξε 1 1/2 κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε κάθε φόρμα.
6. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 18 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, άφησέ τα στην άκρη να κρυώσουν.
7. Ανάμειξε τις καραμέλες με την κρέμα γάλακτος και ψήσε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακάτευε το μείγμα, έως ότου οι καραμέλες λιώσουν εντελώς και δημιουργηθεί ένα βελούδινο μείγμα.
8. Με μια μεσαία κουτάλα, ρίξε την καυτή καραμέλα πάνω από κάθε brownie.
9. Πασπάλισε με λίγες νιφάδες χοντρού αλατιού.
Καλή σου απόλαυση!