Υλικά
για την ζύμη:
175 γραμμ. κουκουνάρι αλεσμένο
100 γραμμ. αλεύρι
50 γραμμ. βρώμη
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
1 κρόκο
50 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. μέλι
για την γέμιση:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 χούφτα φρέσκο σπανάκι
75 γραμμ. αρακά μαγειρεμένο
1 μικρό παντζάρι μαγειρεμένο
2 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
2 αυγά
2 κρόκους
200 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμμ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
1 χούφτα φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. μέλι
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύετε όλα τα υλικά για την βάση.
Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε φόρμα για τάρτα και απλώνετε την ζύμη με τα χέρια φροντίζοντας να καλύψετε όλη την φόρμα.
Με ένα πιρούνι κάνετε μικρές τρύπες στην ζύμη και αφήνετε στην άκρη για 30'.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Για την γέμιση:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Τα βάζετε στην φόρμα και προσθέτε το σπανάκι, τον αρακά το παντζάρι και 1 κ.σ. κουκουνάρι.
Ανακατεύετε καλά τα αυγά την κρέμα γάλακτος και στην συνέχεια καλύπτετε με το μείγαμα αυτό τα λαχνανικά μέσα στη φόρμα.
Βάζετε από πάνω το κατσικίσιο τυρί και το θυμάρι.
Αλατοπιπερπώνετε.
Ψήνετε για 35'.
Αφήνετε να κρυώσει για 15' και προσθέτετε έξτρα θυμάρι, κουκονάρι και λίγο μέλι πριν το σερβίρισμα.