Υλικά για 4 άτομα
4 αγκινάρες
200 γραμμ. πράσο κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μέντα ψιλοκομμένο
1 αυγό
100 γραμμ. ρύζι
40 γραμμ. πεκορίνο
120 ml λευκό κρασί
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σοτάρετε το σκόρδο και το πράσο. Προσθέτετε το ρύζι, το αυγό, το πεκορίνο, το μαϊντανό και τη μέντα και αλατοπιπερώνετε.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180o C. Κόβετε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες, τις κόβετε στη μέση και αφαιρείτε το εσωτερικό τους.
3. Γεμίζετε τις αγκινάρες με το παραπάνω μείγμα, τις τοποθετείτε σε ένα ταψί, περιχύνετε με το κρασί, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 100 ml νερό. Ψήνετε για 45'.