Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. σως Tamari
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
Ξύσμα και χυμό από ένα λάιμ
1 φλ. βασιλικό
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύετε τον κιμά για περίπου 10'σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε την κόκκινη πιπεριά και τις πιπεριές τσίλι και μαγειρέυετε για 2-3' επιπλέον.
Στην συνέχεια προσθέτετε την σως Tamari, την ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό του λάιμ και τον βασιλικό και ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί ο βασιλικός.
Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρετε.
Top tip: Συνοδεύστε αυτό το λαχταριστό πιάτο με ρύζι μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας που θα ετοιμάσετε συγχρόνως.