Σούπα με καρότο και τζίντζερ
(προετοιμασία: 10‘, μαγείρεμα 45‘)
Υλικά για 4 άτομα
2 κ. σ. λάδι καρύδας, 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε λεπτές φέτες, 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες, 2 κ. σ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο, 1 κ. γ. κύμινο τριμμένο, ½ κ. γ. κόλιαντρο τριμμένο
½ κ. γ. μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, 500 γρ. καρότα, κομμένα σε φέτες των 2 εκ., 3 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το λάδι καρύδας σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι, σκεπάζετε το σκεύος, χαμηλώνετε τη φωτιά και σοτάρετε για περίπου 20’, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
2. Προσθέτετε το σκόρδο και το τζίντζερ, σοτάρετε για 1’ ακόμα, ρίχνετε το κύμινο, το κόλιαντρο και το γκαράμ μασάλα και σοτάρετε για επιπλέον 1’.
3. Βάζετε στην κατσαρόλα τα καρότα, το ζωμό και λίγο ακόμα αλάτι. Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνετε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσει για περίπου 20’ ή μέχρι τα καρότα να γίνουν πολύ τρυφερά.
4. Πολτοποιείτε το μείγμα σε μπλέντερ. Δοκιμάζετε και καρυκεύετε με αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Tip: Για να καθαρίσετε τα καρότα, απλώς ξύνετε την επιφάνειά τους με ένα μαχαιράκι.