Υλικά για 4 άτομα
5 φύλλα κέιλ
100 γραμμ. Σπανάκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κλωναράκια θυμάρι
50 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμ. κατσικίσιο τυρί
8 αυγά
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240oC.
2. Αφαιρείτε τα κοτσάνια από το κέιλ και το κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
3. Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι για 5'. Προσθέτετε το σκόρδο, το θυμάρι, το κέιλ και το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 3' ακόμα. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος, συμπληρώνετε το τυρί κομμένο σε χοντρά κομμάτια και από πάνω σπάτε τα αυγά.
4. Μαγειρεύετε μέχρι να σφίξουν τα αυγά, πασπαλίζετε με το ξύσμα και αλατοπιπερώνετε.