Υλικά:
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1/3 φλιτζάνι λευκό ξύδι
- 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 1/4 φλιτζάνια κορν φλάουερ
- 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
- 2 μεγάλα αυγά
- Αλάτι και φροσκοτριμμένο πιπέρι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μέτριο τηγάνι, ρίξε το ζωμό, το ξύδι, την σάλτσα σόγιας, την ζάχαρη, το τζίντζερ, το σκόρδο, το πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακάτεψε καλά και γέμισε 2/3 ενός φλιτζανιού με το μείγμα και ρίξε το σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων μαζί με το κοτόπουλο για να μαριναριστεί. Πίεσε την σακούλα για να βγει ο αέρας και άφησέ την στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
2. Συνέχισε να βράζεις την υπόλοιπη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς.
3. Σε ένα μπολ, ρίξε 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ και 2 κουταλιές της σούπας νερό, ανακάτεψε καλά και όταν ομογενοποιηθούν πρόσθεσέ το μείγμα στην σάλτσα σου.
4. Χαμήλωσε την φωτιά και συνέχισε το βρασμό για 1-2 λεπτά, έως ότου η σάλτσα σου να αρχίσει να πήζει. Μόλις αυτό πραγματοποιηθεί, αφαίρεσε την σάλτσα από τη φωτιά.
5. Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά και σε ένα άλλο μπολ ρίξε το κόρν φλάουερ.
6. Βγάλε την σακούλα τροφίμων από το ψυγείο και αφαίρεσε το κοτόπουλο από την μαρινάδα. Σκούπισέ τα με μια πετσέτα, ώστε να μην είναι τόσο υγρά και να γίνουν σούπερ τραγανά.
7. Ξεκίνησε, βουτώντας σταδικά τα κομμάτια του κοτόπουλου, πρώτα στο αυγό και μετά στο κόρν φλάουερ. Πρόσθεσέ τα στο καυτό λάδι για περίπου 5-7 λεπτά, γυρίζοντάς τα συνεχώς, ώστε να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές. Μόλις πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, βγάλε τα από την φωτιά και τοποθέτησέ τα σε απορροφητικό χαρτι, ώστε να αποβάλλουν τα περιττά λάδια. Επανάλαβε την διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια κοτόπουλου.
8. Αφού τελειώσεις με το τηγάνισμα, σέρβιρε τις κοτομπουκιές σε μια πιατέλα, πάνω σε λευκό ρύζι ατμού και ολοκλήρωσε το πιάτο, προσθέτοντας την σάλτσα πορτοκαλιού, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το σουσάμι.
Καλή σας απόλαυση!