Ριζότο με ψητό κουνουπίδι, φασκόμηλο και αμύγδαλα
(προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 30΄)
Υλικά για 4 άτομα: 500 γραμμ. κουνουπίδι σε μπουκετάκια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ¼ φλιτζ. αμύγδαλα, 1 ματσάκι φύλλα φασκόμηλου, 1 ½ λίτρο ζωμό κότας, 60 γραμμ. βούτυρο, 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 ½ φλιτζ. ρύζι αρμπόριο, ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί, ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 1800 C.
2. Τοποθετείτε το κουνουπίδι σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε για περίπου 15΄. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αμύγδαλα και τα μισά φύλλα φασκόμηλου και τα αφήνετε για ακόμα 8΄. Μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από το φούρνο και τα φυλάτε στην άκρη.
3. Σε ένα σκεύος σιγοβράζετε το ζωμό κότας.
4. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5΄ μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Προσθέτετε το υπόλοιπο φασκόμηλο, το ρύζι και το κόκκινο κρασί. Μαγειρεύετε για 2΄μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Έπειτα αρχίζετε να ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό κότας ώσπου να μαγειρευτεί το ρύζι, δηλαδή για περίπου 20΄, ανακατεύοντας συνεχώς.
5. Μόλις είναι έτοιμο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το κουνουπίδι, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και σερβίρετε.
Φωτογραφία και συνταγή από το www.donnahay.com.au